Kropelka zaprasza cz.3
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kropelka zaprasza cz.3
Pięknie wygląda twój ogród , taki czyściutki .. Mój niestety trochę zarósł .. Oczko z mostkiem ładnie dekoruje ogród .. Moje naparstnice też rosną wszędzie bo jak maja nasionka to ich rozrzucam po całym ogrodzie ,zawsze trochę nie wypielę .. Piękne różyczki a juka ma chyba dobrze przy mostku bo ma dużo pąków ..
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Janko, idealnie czyściutki to on nie jest, ale ogólnie jest lepiej niż jeszcze w zeszłym tygodniu
Naparstnice na razie zostawiam, niech się rozsieją. Juk mam kilka i każda z nich ma po 3-4 pąki kwiatowe. Tylko jedna ma 1 pąk, ogólnie będzie koło 15 kwiatostanów na całym ogrodzie 
Kasiu, przy oczku rosnie z jednej strony bez czarny o strzępionych liściach, a z drugiej strony bez złocisty, też strzępiony. oba mają potencjał wzrostu duży. co roku wiosna tnę duuuużo, a one odbijają dobre 1,5 metra albo więcej w sezonie.
Moni, chyba większość kwiatów dobrze wygląda w grupie. Niemniej nie zawsze da się w ten sposób zrobić nasadzenia, na pewno sporo ograniczyło by to mnogość i różnorakość roslin w ogrodzie.

Kasiu, przy oczku rosnie z jednej strony bez czarny o strzępionych liściach, a z drugiej strony bez złocisty, też strzępiony. oba mają potencjał wzrostu duży. co roku wiosna tnę duuuużo, a one odbijają dobre 1,5 metra albo więcej w sezonie.
Moni, chyba większość kwiatów dobrze wygląda w grupie. Niemniej nie zawsze da się w ten sposób zrobić nasadzenia, na pewno sporo ograniczyło by to mnogość i różnorakość roslin w ogrodzie.

- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
czasem odpoczynek od dzieci potrzebny .Ja na taki nie mogę sobie pozwolić ale dobrze jest .Pięknie wygląda twój ogródek .Ja dziś walczę z warzywnikiem bo znowu zarosłam ale już połowę zrobiłam Co roku obiecuje sobie ,że tyle nie posieje a zawsze to samo
.Kalafiory mi zakwitły a kapustę zjadło coś mimo oprysków porażka dobrze ,że pozostałe warzywa ładnie rosną

-
Beciu, ja sieję tylko podstawy, podziwiam osoby, które mają mega warzywniaki. Wiem, ze nie jestem w stanie wszystkiego "obrobić" dlatego "mierzę siły na zamiary".
- becia123
Mariolka masz rację co z tego ,że ja nasieję się jak dzieci i tak ani marchewki ani kapusty ani innych tylko fasolka ,groszek,bób i koktajlowe pomidorki zjedzą .
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mariolu Ja też biorę siły na zamiary i już warzywnik dawno zmniejszyłam. Na wszystko brakuje czasu.
Bardzo ładne masz liliowce. Ten na zdjęciu za naparstnicą ma imię?
Czy słoneczniczek Ci się wysiewa? Ja mam o zielonych liściach i co roku widzę nowe sadzonki w różnych miejscach a tego to nie lubię.

Bardzo ładne masz liliowce. Ten na zdjęciu za naparstnicą ma imię?
Czy słoneczniczek Ci się wysiewa? Ja mam o zielonych liściach i co roku widzę nowe sadzonki w różnych miejscach a tego to nie lubię.

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Widzę, że miałaś cały busz naparstnic, a lilie nie chcą być gorsze
Ostatnie zdjęcia pokazują bardzo ładny zadbany ogródek
Przydała się chwila dla siebie.
Ja też lubiłam takie dni, kiedy zostawałam sama w domu. Ale niestety miałam ich bardzo mało.
Ostatnie zdjęcia pokazują bardzo ładny zadbany ogródek
Przydała się chwila dla siebie.
Ja też lubiłam takie dni, kiedy zostawałam sama w domu. Ale niestety miałam ich bardzo mało.
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Cześc Mariolka
Nareszcie znalazłam chwilę żeby pospacerować po Twoim pięknym ogrodzie....
Pozachwycałam się naparstnicami,liliami,liliowcami....odpoczęłam nad moim ulubionym oczkiem i pędzę dalej.........
Czekam na foteczki lili.....to musi być spektakl....łany kwitnących lili a ten zapach..............
Pozdróweczka i polecam w wakacje trochę więcej chwil odetchnienia,bo w ciągu roku szkolnego raczej już będzie ciężko takie chwile znależć, przy czwórce rozbrykanych pociech

Nareszcie znalazłam chwilę żeby pospacerować po Twoim pięknym ogrodzie....
Pozachwycałam się naparstnicami,liliami,liliowcami....odpoczęłam nad moim ulubionym oczkiem i pędzę dalej.........
Czekam na foteczki lili.....to musi być spektakl....łany kwitnących lili a ten zapach..............
Pozdróweczka i polecam w wakacje trochę więcej chwil odetchnienia,bo w ciągu roku szkolnego raczej już będzie ciężko takie chwile znależć, przy czwórce rozbrykanych pociech

-
Kochane, to jaki wpływ mają dzieci na czas wolny widać po mojej aktywności na forum
Od niedzieli słyszę tylko krzyki, wrzaski itd.
Czekam z niecierpliwością na sierpień-trójka pojedzie na kolonię to najmłodsza będzie aniołek
Beciu- wybiórczość jedzeniowa u dzieci też mnie wkurza, o dziwo słodkości, czipsowate i colowate wchodzi zawsze i wszędzie
Alu, słoneczniczek się sieje gdzie popadnie, też mnie to złości. U mnie niektóre samosiejki mają pstrokate liście. Liliowcy nie znam po nazwach odmianowych
Margo, takie chwile samotności są bardzo potrzebne, zwłaszcza gdy ciągle jest wokół mnóstwo wrzawy i spraw na głowie. Lilie w grupie wyglądają super, bardzo lubię takie łany...
Grazynko, nareszcie się obudziłaś z zimowego snu
Fajnie, że jesteś cieszę się, że podoba Ci się u mnie.
Teraz zostawaim jakieś zaległe foteczki i idę pozwiedzać troszkę u Was
Zdjęcia pochodzą z połowy czerwca, zatem chwastów multum...

Czekam z niecierpliwością na sierpień-trójka pojedzie na kolonię to najmłodsza będzie aniołek

Beciu- wybiórczość jedzeniowa u dzieci też mnie wkurza, o dziwo słodkości, czipsowate i colowate wchodzi zawsze i wszędzie

Alu, słoneczniczek się sieje gdzie popadnie, też mnie to złości. U mnie niektóre samosiejki mają pstrokate liście. Liliowcy nie znam po nazwach odmianowych

Margo, takie chwile samotności są bardzo potrzebne, zwłaszcza gdy ciągle jest wokół mnóstwo wrzawy i spraw na głowie. Lilie w grupie wyglądają super, bardzo lubię takie łany...
Grazynko, nareszcie się obudziłaś z zimowego snu

Teraz zostawaim jakieś zaległe foteczki i idę pozwiedzać troszkę u Was

Zdjęcia pochodzą z połowy czerwca, zatem chwastów multum...

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Pięknie ci kwitnie ogród , u mnie teraz zaczynają kwitnąć liliowce i dalie .. Piękna trytoma , moja ma jeden kwiat ..
- Wolusia
- 1000p
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
Jakie piękne naparstnice
A mnie coś z siewu się nie powiodło... W zeszłym roku byłam w Bieszczadach. Na każdym kroku kwitły piekne malwy. Na naszym terenie takich okazów nie ma 

-
- becia123
Mariolka Pięknie masz a to przedostanie zdjęcie ekstra widok i ten rudasek

-