Irys My Love-ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Irys My Love-ogród

Post »

Będę kibicowała Twojemu żywopłotowi grabowemu. Bardzo mi się takie podobają :)
Te piękne różyce docelowo będą rosły w donicach?
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
hypnosa
100p
100p
Od: 27 maja 2014, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu,chciałabym aby rosły w donicach,ale nie wiem czy nie ucierpią,czy nie za mało miejsca na korzenie,chociaż donice są bardzo duże.W zimie zamierzam do piwnicy je wstawić.Szukałam róż piennych do tych donic ale u nas tylko czerwone były.
Grabiki moje naprawdę małe są,rosną nierówno,widać niektóre trafiły na lepsze warunki,może za jakieś 5 lat będzie bardziej intymnie i jakies ładne tło.
Za różanką posadziłam ekran :;230 (będzie ekranem też za 5 lat) z ligustru który sama z patyczków wyhodowałam,wolałabym z jakiegoś żywotnika byłaby piękna zieleń ale z psem nie da rady.Trzeba by było zagrodzić i niedługo chyba więcej będę miała zagrodzonego niż wolnego.A ligustr sikania się nie boi(sprawdziłam) Obrazek
Łan ostróżki jest malowniczy i sliczny trafiają sie też pełne,z tych zbiorę nasionka Obrazek Obrazek Obrazek
Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
hypnosa
100p
100p

Post »

A na koniec Cyganek ;:167 ;:167 ;:167 i Kardynałek Obrazek Obrazek
Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Śliczny ogród. Ale najbardziej podoba mi się oczko. Napisz, jaką ma powierzchnię i głębokość - chciałabym zrobić u siebie, ale wciąż zastanawiam się, jakie powinno być głębokie, aby lilie wodne dobrze rosły i zimowały. W zasadzie to dla nich marzy mi się taki zbiornik.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
hypnosa
100p
100p

Post »

Witaj Madzia,oczko ma ok 7 m2 powierzchni i średnią głębokość ok 70cm,ale są w nim 2 doły o głębokośćj 1,2m,tam spycham lilie na zimę.Lilia nigdy nie wymarżnie jeżeli nie zamarżnie.Może zimować w bardzo zimnej wodzie,a nawet powinna byle by nie zamarzła.U mnie nawet w ostre zimy w tych dołąch przetrwała pod grubą warstwą lodu.
I moja nie jest sadzona w donice,ona tego nie znosi,ja uszyłam worki z ociepliny na kurtki i tam nasypałam ziemi, posadziłam a na wirzch piasek aby ta ziemia nie została wypłukana.I pomalutku do wody,najpierw do płytkiej a potem do coraz głębszej.W tych workach korzenie powychodziły na zewnątrz powrastały w rowki foliowe i rosną jak oszalałe.Moja lilia jest potworem co w niektóre dni ma po 20 kwiatów.
Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
hypnosa
100p
100p

Post »

Zakwitły pierwsze liliowce ale z powodu zimna jakieś takie niedorozwiniete i pokulone Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pies szalał całą noc a teraz nieprzytomny Obrazek
A tu mój ulubiony iglak-jodła kalifornijska Obrazek
Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p
Od: 10 lip 2010, o 21:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękny irysowy ogród :D masz ciekawie wkomponowane w ogród oczko wodne. Ja o swoim marzę już od dawna ale nie na tej działce. Oprócz róż i irysów jakie rośliny lubisz najbardziej? bo bylin masz też sporo :D
"Młodość uśmiecha się bez powodu"
Pozdrawiam Ania
Ogród Ani :)
hypnosa
100p
100p

Post »

U nas wczoraj mocno lało i po deszczu zawsze zmienia się ilość żab ponieważ migrują tylko wtedy gdy jest mokro,ale to co zastałam dzisiaj rano przechodzi żabie pojęcie.Jakąś naradę urządziły,czy co? Smiać mi się zawsze chce jak latam z aparatem a tam setki oczu łypią na mnie.No popatrzcie sami. Obrazek Obrazek
Jeszcze dwie ślicznotki Doktorek i Hermione oraz mój ulubiony irysek japoński,w tym roku dokupię parę innych odmian bo lubię i nad oczkiem świetnie sie komponują. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
Awatar użytkownika
pratellina
200p
200p
Od: 23 kwie 2012, o 19:49
Kontakt:

Post »

Basiu pięknie u Ciebie wszystko mi się podoba ;:oj
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Pięknie wygląda ten busz :) ale najfajniejsze oczko i żabeczki i te lilijki jak z bajki widok ;:oj tylko księcia szukać ;:7
hypnosa
100p
100p

Post »

gardener1987Aniu,dzięki za odwiedziny,oczywiście irysy numer jeden,potem róże i liliowce,wszelkie ziele wodne,ostróżki i złocienie,te lubię.
Ale ostatnio uwielbiam wszystkie jednoroczne kwiaty letnie za ich delikatnośc i wytrwałośc w kwitnieniu typu lwie paszcze,lewkonie,kosmosy,ślazówki,malwy i cynie i astry.Lubię wszelkie łączki romantyczne no i w ogóle lubię ogród jako całośc i kompozycje a nie jako poszczególne rośliny :D
pratellina[/bGosiu]naprawdę miło mi że zajrzałaś : :D
trzynastka o tak,książę by się przydał,głównie jako siła robocza, :wit
Dzisiejsze liliowce Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
El Desperado,dopiero zaczyna ale ma ok 70 pędów kwiatowych,Beautiful edgings jest naprawdę beautiful,aż sie rumieni ze wstydu a Banned in boston,tez niczego sobie chociaż edek ma kwiat 2 razy większy.
Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
hypnosa
100p
100p

Post »

Parę fotek liliowców,bo to ich czas,Hush Little Baby ma bardzo nasycony kolorek a Lady Liz ogromne kwiaty Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
hypnosa
100p
100p

Post »

Ostróżki dalej kwitną i tworzą liliowy łan,ładnie komponują się z różą Astrid Lindgren.To najzdrowsza róża jaką mam,nic jej nie bierze,co roku przycinana do zera,bardzo szybko odbija. Obrazek Obrazek Obrazek
Jakaś nieznana czerwona róza zupełnie pomieszała się z tawułką oraz podobało się w oczku jakiejś ogromnej żabie. Obrazek Obrazek
Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Basiu dziękuję za zdjęcia żab, one jakoś dobrze na mnie wpływają, zrobiło się sielsko ;:170
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Oj kochana kusisz tymi liliowcami niesamowicie, one naprawdę są cudowne ;:oj mam tylko 4 odmiany jedna ciemnobordowa kwitnie do października non stop bardzo ją lubię
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”