Tak to u mnie wygląda

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ogrodmojaoaza
50p
50p
Od: 7 gru 2014, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: tak to u mnie wygląda

Post »

;:oj Piekne krajobrazy,a te ujecia raz pieknej zlotej jesieni raz srebnej zimy, super ;:180

Pozdrawiam Agnieszka.
POZDRAWIAM AGNIESZKA
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy, łagodzi gniew, namiętności i daje przyjemność, która jest przedsmakiem raju"
Awatar użytkownika
bogdanm
200p
200p
Od: 29 kwie 2014, o 19:49

Post »

Witam ,dziękuję za wizytę i cieszę się ,że Ci się podoba.
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Faktycznie brak bieżącej wody jest ogromnym utrudnieniem ,ale i tak masz piękną działeczkę :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
ann33
200p
200p
Od: 30 mar 2010, o 15:36

Post »

Hej Boguś, popatrzyłam, obejrzałam, podziwiałam i podoba mi się tutaj. Ładnie, cicho i spokojnie. Czy ogrodzenie sam zrobiłeś? Takie właśnie mi się marzy, sarny nie wejdą no i mój piesek będzie mógł swobodnie brykać. Jeśli możesz to napisz ile masz płotu i jakie koszty inwestycji? Ja potrzebuję ogrodzić 80 arów. Pozdrawiam serdecznie. :wit
Awatar użytkownika
bogdanm
200p
200p

Post »

Witaj ann33 , 80 ar. to rzeczywiście sporo moja dzialka cała ma 38 ar. a ogrodzone mam około 20 ar.
Ogrodzenie zrobiłem sam no może przesadziłem , pomagał mi znajomy bo sam to pewnie bym się zajechał.
Na słupy użyłem drzewa modrzewiowego bo podobno dobrze znosi ziemię a wiadomo ,że trzeba je zakopać i to dość głęboko w ziemi
do tego malowałem je gorącym olejem , taka konserwacja .
Za slupy zapłaciłem 800 zl. ale to było 5 lat temu a jak wiesz drzewo z każdym rokiem drożeje.
Deski kupiłem w tartaku są to tzw. okrajki więc tańsze koszt to ok.1000 zł. ale trzeba je było jeszcze oczyścić z kory więc było trochę roboty no i po pracy montaż czego efekt widziałaś na zdjęciach. Trochę czasu i pieniędzy to kosztowało ale efekt jest.
Też mam psa więc to też robione było trochę pod niego a sarny przechodzą teraz inna ścieżką ale często je widuję .
Pozdrawiam. ;:196
ann33
200p
200p
Od: 30 mar 2010, o 15:36

Post »

Bardzo dziękuję za odpowiedź. :D
Awatar użytkownika
bogdanm
200p
200p

Post »

Kilka fotek wiem ,że mgła ale szła już odwilż dzisiaj już zero śniegu
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

a na tym zdjęciu troszeczkę się pobawiłem samochodem u sąsiada i oczywiście za jego zgodą , niestety pierwsze koszenie wiosenne po wstępnych oględzinach jest moje .
No cóż zabawa kosztuje

Obrazek Obrazek Obrazek
henecio
200p
200p
Od: 16 lut 2012, o 13:51

Post »

Witaj Bogdanie :wit , masz piękną działkę w pięknej ;:215 okolicy. Czy ten zaprzyjażniony sąsiad ma działkę bardzo daleko od Ciebie?? Pytam pod kątem wody. Może razem coś wymyślicie?? Czy masz w pobliżu jakieś żródełko, jakiś strumyk??, czy wozisz z domu w kanistrach?? :wink:
Pozdrowienia. ;:3 życzę
ciocia Dorota
Awatar użytkownika
bogdanm
200p
200p

Re: Tak to u mnie wygląda

Post »

Witaj henecio ,dzięki za odwiedziny.
Działka w linii prostej od sąsiada leży w odległości ok. 90 m ale nie ma takiej opcji aby się do niego podpiąć on do siebie pompuje wodę ze studni która znajduje się ok. 250 m od jego domu niestety w przeciwnym kierunku od mojej działki tak więc o jakimkolwiek podlączeniu nie ma mowy .
Miałem kilka pomysłów na wodę nawet studnia głębinowa i nawet miałem fachowca od poszukiwań , podobno namierzył wodę i dał mi nawet zaświadczenie ale cóż 64 m . wiercenia więc przy cenie za metr 400 zł to raczej nieporozumienie .
Wodę do celów spożywczych wożę z domu ale większości biorę ją właśnie od sąsiada z dołu a do innych celów deszczówka.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... gwKwDtXbB0
No cóż , ani żródła ani strumyka z mojej strony ani w pobliżu nie ma ale daję radę .
Pozdrawiam.
Emilia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sty 2012, o 15:19

Post »

Witaj Bogdanie! Podziwiam przestrzeń na Twojej działce. Nasadzenia bardzo pasują. Zdjęcia super. Współczuję Ci z powodu braku wody, ale chyba nie bardzo się tym przejmujesz :D .
Będę zaglądać.
I tu i tam. Ni tu, ni tam... cz.2
Przyroda nie śpieszy się, a jednak ze wszystkim nadąża. Lao Tsy
Pozdrawiam....... Emilia
Emilia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sty 2012, o 15:19

Post »

Jeszcze dodam, że bardzo Ci zazdroszczę bliskiej odległości od domu i możliwości ogrzewania chałupki przez zimę. Ja mam ok. 45 km do swojej, która od wiosny grzana piecem i słoneczkiem, dopiero w lipcu jest jak należy .
I tu i tam. Ni tu, ni tam... cz.2
Przyroda nie śpieszy się, a jednak ze wszystkim nadąża. Lao Tsy
Pozdrawiam....... Emilia
Awatar użytkownika
bogdanm
200p
200p

Post »

Obrazek
Obrazek

Tym piecem ogrzewam domek ,trochę kosztowna inwestycja ale naprawdę warto.
Trzeba od czasu do czasu go wyczyścić ale tak jest przecież w każdym piecu i pilnować aby nie zabraklo opalu reszta się sama robi , można go ustawić kiedy ma palić i wylaczyć , polecam.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Bogdan :wit przyszłam oficjalnie powiedzieć dzień dobry, bo podglądam już od jakiegoś czasu Twoje poczynania. Widoki masz super ;:215 , teren przepiękny, a domku pozazdrościć, ale tak pozytywnie ;:138 , ja mam domek z kamienia i zimą ogrzewanie tego mija się z celem, wiesz za pewne jak zachowują się kamienie zimą, a latem wyrobić nie idzie taka w nim gorączka, ale to nie nasze dzieło, kupiliśmy działkę z Takim domkiem i podoba mi się, deszczówkę zbierasz a resztę masz, sielanka, miłej zabawy na swoich włościach, ja będę Ciebie nadal podglądać :D
Awatar użytkownika
bogdanm
200p
200p

Post »

Cześć iwona0042 jest mi bardzo miło ,że mnie odwiedziłaś i dziękuję za pozytywne opinie ,postaram się umieszczać na bieżąco nowości , w tej chwili jest podobno zima więc
obowiązków mniej ale na wiosnę trzeba coś popracować i wtedy jest jakiś ruch na razie odpoczynek.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mówisz zima ;:185 nie ma zimy, u mnie róże pączkować zaczynają, cebulowe na wierzchu, no takiej zimy to ja nie lubię, martwią mnie moje rośliny, bo zaczynają pączkować, a jak przyjdzie mróz, to po wszystkim będzie niestety ;:185
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”