"Szpital na peryferiach" Kasi

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: "Szpital na peryferiach" Kasi

Post »

:wit Marcinie
Cieszę się, że spodobały Ci się moje zieleniny ;:224 Codziennie coś przy nich dłubię lub się dokształcam ;:132
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p

Post »

Dzieńdoberek ;:138

Moje trzykrotki dostały urocze współtowarzyszki: "Blushing Bride" - Dziękuję Saro alias Zeberka4 ;:196
Obrazek

No i przybyły straaasznie pogniecione begonie "Magic Silver" i "Magic Pink" ;:131 . Poprzycinałam największe połamańce, posadziłam, zasiliłam i zobaczymy :tan
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ta silverka ma liście jakby z metalu, ale zdjęcia nie wyszły mi za dobrze :roll:

Poprzednia inwazja gnieciuchów trzyma się jakoś ;:306 Będę czekać na liścia Królowej ;:175

3majcie formę ponad normę i niedługo kolejne fotki. :wit
Awatar użytkownika
koniczynka2014
1000p
1000p
Od: 12 kwie 2014, o 08:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Begonie cudne ;:3 Pogniecione ,ale i tak nic im nie odbierze uroku .Jak królowa zaszczyci liściem to to opijemy ;:136 :tan
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p

Post »

OO taak ;:136 Będzie co :;230
Ale mam też złe wieści. Moje doniczki z pelargoniami upodobała sobie parka gołębi :shock: Znoszą patyczki, przeganiam, wyrzucam i tak w kółko ;:188 Najgorsze, że mi już 3 sadzonki podeptały, zdewastowały :pogon . A całą zimę hodowałam i doglądałam ;:145
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Kasia....a spróbuj zamienić doniczki....w to miejsce gdzie masz te pelaśki wstaw inne z jakimiś mniej atrakcyjnymi roślinkami.....czyżby gniazdo teraz chciały założyć ;:oj :?:
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Jak to miło zobaczyc, jak u kogoś innego rozwija się choroba, którą samemu jest się zarażonym. ;:306
Na begoniozę choruję od lat i dobrze mi z tym. :heja Czego i Tobie z całego serca życzę. ;:196
A tak powaznie to śliczne masz te perełeczki ;:138 i zawsze z radością zaglądnę, żeby sprawdzic, jak się miewają. ;:108
Ja też zaszalałam i w najbliższym czasie przybędzie mi 7 ;:202 nowych. :;230
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
koniczynka2014
1000p
1000p
Od: 12 kwie 2014, o 08:49

Post »

Szukaja miejsca na gniazdko ;:138 Zrób im obok jakieś miejsce , to będziesz miała przychówek :;230
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p

Post »

;:168 Elu to raczej nieuleczalne i postępuje ;:184 Ale mi też z tym dobrze. Mój Miły zamilkł już, wcześniej apelował o umiar..poddał się. Nawet zaczął podlewać balkonowe pelasie ;:306 Zawsze serdecznie Cię zapraszam. Nie ma to jak podziwiane skutków tej samej choroby ;:215 KONIECZNIE muszę nacieszyć wzrok twymi nowościami. Rób zdjęcia i wstawiaj. Obserwuję Twój wątek, więc będę czujna :wink:
Dorotka też dorwała to nieuleczalne choróbsko ;:333 , czyż nie Dorotko? Powiem Ci ,że ataki wodą z psikawki mojego syna kupionej na Lany Poniedziałek dały radę :uszy . Zakochane gołąbki przeniosły się na balkon sąsiada i tam coś knują. Hihi, będę mogła obserwować cud narodzin bez zdrapywania kup z parapetów i podłogi balkonowej ;:183 I to mi się podoba ;:209
pawel1988
100p
100p
Od: 1 wrz 2013, o 17:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kolejne zdjęcia begonii ;:138 Roślinki, które otrzymałaś pocztą wyglądają na pewno teraz o wiele lepiej, ale już w momencie sadzenia wyglądały całkiem nieźle, tak więc będzie dobrze :D Twój aloes obnażył nieco moją niewiedzę, bo na aloes ośnieżony do tej pory mówiłem aloes aristata lub aloes ościsty. Sprawdziłem w necie i faktycznie ten Twój ośnieżony to ośnieżony. Do tej pory sądziłem że ośnieżony to coś takiego http://2.bp.blogspot.com/_G16_ZEc6srM/S ... tag_01.JPG
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p

Post »

Grażynko, Dorotko gołąbki już na całego dręczą sąsiada :;230 Tylko dwie nowe pelargonie musiałam dokupić :? Pawle ja bynajmniej też ekspertem nie jestem :oops: . Tak go nazywała pani, od której go dostałam. A ten ze zdjęcia, które pokazałeś jest zacny... Szukałam i szukałam i znalazłam, że jest to aloes biały (?). W jakimś sklepie netowym za 75PLN (!!!) :shock: taki niezbyt wielki osobnik. Jutro chyba będą nowi zieloni ;:224 lokatorzy
Awatar użytkownika
Charlie30
200p
200p
Od: 31 gru 2013, o 19:16

Post »

Witaj, przepiękne roślinki. Monsterą narobiłaś mi smaku, uwielbiam tak wybarwione liście. Cissus mimo, że po "zabiegach" i tak jest bardzo okazały, czekam aż mój zacznie tak wyglądać. Zeszłoroczne pelargonie jak marzenie, u mnie lato nie jest takie słoneczne i ciepłe dodatkowo często pada więc ciężko dobrać odpowiednie kwiaty, najlepiej spisują mi się begonie.
Pozdrawiam.
https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 36&t=72351" onclick="window.open(this.href);return false;
krysia_w
100p
100p
Od: 16 maja 2014, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gratuluję zakupu monstery, pięknie się prezentuje ;:108 Wszystkie kwiaty tak cudownie odratowujesz :D ślicznie Ci się odwdzięczają pięknym wzrostem i wyglądem. Begonie cudne i kolorowe :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p

Post »

:wit Kochani
Trochę się zaniedbałam na Forum, ale egzaminy CISCO CCNA sprawiły, że doświadczyłam awersu do kompa po ich zdaniu ;:215
Charlie30 witam Cię serdecznie. Monstera trzyma się nieźle. Stoi na razie, ale nie więdnie, więc chucham i dmucham ;:224. U Siebie na pewno łatwiej ją znajdziesz. 3mam kciuki :D
Krysiu witaj wśród zielonozakręconych ;:138 Skomplementowałaś mnie :oops: Dziękuję i czekam na Twoich podopiecznych uwiecznionych, na pewno też masz wyratowanych rezydentów parapetów 8-)
Kochani, oto moje parapety "na gorąco" zdjęcia mają 20 min. Będę miała do Was pytanie wobec jedne roślinki, a więc:
Obrazek Obrazek

Nowa Księżniczka, Aniu alias a-moroso - Dziękuję baaaaardzo, jest piękna ;:3
Obrazek

Grażynko, to co mi przesłałaś to PIĘKNY ALOES!!! Dziękuję z całego ;:167 Ma nową donisię i DAJE RADĘ!
Oto On:
Obrazek

Zielistki się wzbogaciły o nową koleżankę:
Obrazek

Moja pierwsza Hoja ;:172 :
Obrazek

A teraz powiedzcie, co robię źle :( Wszystkie begonie wsadziłam do mieszanki ziemi do Storczyków z sukulentową z domieszką do roślin zielonych. Zakwasiłam podlewając wodą z odrobiną soku z cytryny, nawóz- do paproci. Postawiłam doniczki na kamyczkach co by parowały i jednocześnie nie utopić roślin, jakby coś z doniczki nie wyciekło..Wszystkie mają się chyba nieźle, oprócz moich nabytków z Holandii, a szczególnie tej: Obrazek
Koleżanka Silver ma się lepiej :roll:

Wszystkie są tak samo podlewane... ;:223

Na koniec historyczna fasola kwitnie:
Obrazek
:;230

Cała reszta podopiecznych ma się świetnie ;:333 Spektakularne osiągnięcia na pewno zobrazuję ;:108
Całuję wszystkuch cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Oooo...dotarł ;:oj a już myślałam ze weekend spędzie w magazynie :?
Cudne te twoje begonie....one maja piękne liście....a te silwerki ;:oj
Nie pomogę bo onegdaj wsie swoje (też cudne były) zamordowałam.... :?
aha....aloes już możesz skubać jakbyś potrzebowała....można na ukąszenia komara czy jakieś zaczerwienienia na skórze....
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Witaj piękna kolekcja...ja begonie zawsze wsadzam tak: na spód doniczki trochę keramzytu+ ziemia kwiatowa nie daję storczykowej. i podlewam wlewając wode na spodek doniczki:wit
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”