Zielono u PauliPoli :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zielono u PauliPoli :)

Post »

Kurasy bomba! Ja też lubię zbierać, mąż mnie zaraził tą pasją :D

Paula, warzywa masz naprawdę udane, soczyście zielone i zdrowe, widać masz dobrą rękę :D

A powiedz, sałatę siejesz bezpośrednio do gruntu czy z rozsady? Ładna :)
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Trafiłam na Twój wątek przypadkiem ;:204 ...kojarzę Twoje wpisy w wątkach warzywnych, które kiedyś czytałam namiętnie, ostatnio troszkę rzadziej ;:173.
Jestem pod wrażeniem tego, co baba może zrobić, nawet sama w pojedynkę, jak tylko się zaprze ;:138 .
Masz śliczne pomidoraski i papryki ;:180 , no i widać że forumowe rady i całą wiedzę o warzywkach przekładasz w praktyce.
Podbudował mnie fakt, że pokazujesz życie( działkę) jakie jest :lol: , bez upiększania i wymówek.
Może twój warzywniak zainspiruje mnie do stworzenia własnego wątku, który ogrodowym nie da się nazwać...ale użytkowo-relaksacyjnym ( czyt. ciągła harówa) jak najbardziej :;230 .
W każdym bądź razie zaglądać będę i razem z Tobą cieszyć się smakiem własnych pomidorów ;:108 .
Awatar użytkownika
Nanavel
200p
200p
Od: 5 mar 2014, o 11:10

Post »

Wow piękne pomidory :shock: i papryki. Pytanko- papryki same z siebie się u Ciebie tak rozgałęziły czy trzeba je uszczknąć ? Bo moje są takie "jedno pędowe" mam im coś zrobić czy poczekać aż im się zachce rozgałęziać ?
Awatar użytkownika
PaulaPola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 21:18

Post »

Amanita sałate sieję z rozsady. A hoduje ją na zewnętrznym parapecie na drugim piętrze. Wszystko co miałam wysiane na rozsadniku zjadły mi mrówki i ślimaki. Mam teraz na parapecie taką dużą porcję wysianą. Może jutro wstawie zdjęcia.

Oxalis, staram sie jak mogę, jakbym mogła to bym tygodniami z działki nie wychodziła. Straciałam nadzieję na to że w 2 miesiące działkę do ładu doprowadzę, więc pokazuje ją jaką jest. Jak kiedyś zapanuje tam porzadek to będzie większe WOW :shock: :D Najwarzniejszę jest dla mnie żeby miejsce na warzywa było, a to że na reszcie nie rosną piękne kwiaty, jakoś mnie nie zawstydza. Nie znam się za bardzo na kwiatach, i nie pociągaja mnie tak jak warzywa. Mam trochę nasion z akcji i mam na dziejeże juz za rok na pewno je wykorzystam. Na jesieni bedę chciała posadzić sporo drzew i krzewów owocowych. Chetnie posłucham waszych propozycji jeśli chodzi o gatunki i odmiany.

Nanavel Papryki rozgałęziaja się same. Ja im tylko pierwszy kwiat między rozgałęzieniem usówam i wilki których w tym roku bardzo dużo puściła.

A z takich relacji bieżących to mam juz kilka zawiązków pomidorów i trochę papryk. Rzodkiewe wyrwałam bo szła w kwiat. Posadziłam na jej miejsce 2 odmiany endywii i dwie sztuki salaty, jako jedyne ostały sie na rozsadniku. sałata Samba zaczeła się robić gorzka, więc i jej koniec nadchodzi.
Zrobiłam gnojówke z pokrzyw i ostatnio napił się jej mój pies. Naszczeście nic sie nie stało. Aaaa i z tego zaraztającego środka działki, wybrałam przy kopaniu górę perzu. Przekopałam jakieś 3x4 metry. Zawszę to coś, ale przy reszcie pozostałej, wygląda to jak tyle co nic :roll:

Cieszę się że do mnie zaglądacie ;:168
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Masz duży warzywnik ;:oj wiem ile pracy trzeba włożyć by osiągnąć taki efekt dlatego podziwiam to co robisz ;:180 a że nie ma rabat kwiatowych :roll: rabaty mam ale nie mam ścieżek wysadzanych kostką czy pięknego ogrodzenia ,ani krzewów czy drzewek szczepionych na pniu , za to mam swojskie pokrzywy na gnojówkę podagrycznik i perz i ruiny na środku podwórza :lol: nie na wszystko starcza sił czy czasu , toż życie to nie tylko sam ogród :roll: Nie pali się ,z czasem ogarniesz całą działkę , pomocnik rośnie , razem z córcią będziesz zakładać rabatki kwiatowe a i kawałek trawnika się przyda :wink:
Ode mnie 6 za warzywnik , ludziska zakładając ogród zaczynają od rabat kwiatowych a Ty od zieleniny , chwali się i to bardzo ;:180
Pozdrowienia z pod Olsztyna :wit
Awatar użytkownika
PaulaPola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tija, córka to by wszędzie truskawki i poziomki sadziła :D Mówi że na jesień maliny posadzimy :D No i jak wyobrażam sobie Twoją działkę którą opisałaś, to swoją widzę ;:306 Wszystko się zgadza, tylko że ruiny namiotu juz posprzątałam :D Napisz na pw gdzie to Ty urzędujesz :D
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Z tymi truskawkami wszędzie to niezły pomysł :D Ja mam synka 9 miesięcznego - jak widzę jak jemu smakują truskawki i poziomki, to aż sama myślę, aby w każdy wolny kąt jakąś sadzonkę upchać :D Na razie mamy tylko po 10 krzaczków i truskawek i poziomek, a to zdecydowanie za mało. Niby można kupić owoce, a one i im dłużej są, to są tańśze, ale jednak co swoje, to swoje :D
Awatar użytkownika
PaulaPola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie poziomki sadzone poprzedniej wiosny, tak się rozrosły, że jest ich na obecna chwilę, 2 razy więcej i już puszczają wąsy żeby sie bardziej rozrosnąć :D
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Tylko ,że moje ruiny gabarytowo o niebo większe w dodatku z czerwonej cegły :lol:
Dziecię wie co dobre , ja też uwielbiam poziomki wygrzewane na słoneczku .
Zaraza dotarła i w nasze regiony , wczoraj widziałam komunikat , lukałaś na stronę piorinu ?
Paula , ja nie taka wylewna , na pierwszej randce adresu nie podaję :;230 Do Olsztyna mam ponad 25 km , kierunek na Dobre Miasto .
Awatar użytkownika
PaulaPola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tija uczyłam się tam gdzie kiedyś Biskupi Warmińscy urzędowali :D
Awatar użytkownika
bunia79
500p
500p
Od: 25 cze 2012, o 23:27

Post »

Podziwiam u Ciebie wszystko:
-Paulo- za warzywnik i entuzjazm (u mnie jest odwrotnie, na pierwszym miejscu kwiatki, a warzywa są, ale żeby rodzinka mi dała spokój, że niby ma działkę a ze sklepu kupuje)
-męża- za te przepięknie skopane metry i zrozumienie do takiej ilości rozsad na parapetach (mój by chyba :evil: ;tzn parapety mogą być, ale reszty to by chyba nie przeżył)
-psa- jak on to zrobił??? (gnojówkę w tym roku zrobiłam I raz i byłam duuumna, że taka ekologiczna jestem, ale wszystkim sąsiadom z każdej strony śmierdziało :;230 , ale śmiali się tylko, na razie)

Pozdrawiam ciepło! Bogusia
Awatar użytkownika
PaulaPola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dawno mnie nie było. Jakoś tak mało czasu miałam. Córka ma wakacje od przedszkola, więc i ja mam trochę wakacji od działki :? Nie powiem by mnie te moje wakacje cieszyły. :roll: Jade tam czasem o 19;30 i do 21:30 tam siedzę. Czasem się inaczej nie da. Ale od ok 22 lipca będę przez jakieś 3 tygodnie tam, gdzie mam działkę. Mąż będzie miał urlop, to może jakoś nadgonimy z robotą.
A to aktualne zdjęcia bałaganu :D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

I gdzie ten bałagan wszystko ładnie rośnie :wit
Awatar użytkownika
PaulaPola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Różo dziś Wam zaoszczędziłam zdjęć z tą "bałaganową" częścią działki :D ale i tak widać sielsko między warzywami :oops:
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Ja mam większe zielsko :oops:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”