Total misz-masz

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
aniabania
50p
50p
Od: 3 mar 2011, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Total misz-masz

Post »

Kogra, oczywiście, że nie wiem jaka to odmiana róży :;230 Jest śliczna i różowa i taka wiedza mi wystarcza. W Casto... kosztowały 19.99 zl, ale nie byłabym sobą jakbym kupiła je w regularnej cenie. Zatem upolowałam je przecenione i kupiłam po 5 zł ;:oj I naprawdę było warto ;:108

Kilka fotek z zeszłego roku mej ukochanej róży płożącej
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ania
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74436" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu ależ Ci futszaki zrobiły rozrubę ;:oj
Wiem coś na ten temat, nie raz usuwałam szkoda spowodowane aktywnością mojego Coriego mieszanki owczarka górskiego z kaukaskim wyglądającego notabene na labradora. Wtedy też zaczynałam przygodę z ogrodem, ja wkopywała a on wykopywał, nie było by poranka bez łapania się za głowę..i powiedzenie co znowu :!:
Dzisiaj już wiem, że psy muszą mieć w ogrodzie swój teren, inaczej utrzymanie porządku przy takim dużym psie wydaje się być nierealne tym bardziej, że nie nauczyliśmy ich odpowiednich zasad od szczenięcych lat. Dzisiaj wróciło wszystko do normy, wilk syty i owca cała :wink:
Liczę, że i Ty uporasz się z problemem :uszy
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Powiedziałabym że to The Fairy, ale też nie jestem znawcą tematu. :;230
https://www.helpmefind.com/rose/pl.php?n=2482
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
7koliberek9
200p
200p
Od: 17 mar 2008, o 12:37

Post »

Róża piękna ;:63 Ile krzaczków sadziłaś żeby uzyskać taki efekt? Słodkie masz psiaki, moje podobną robotę wykonują :lol:
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Aniu :wit Piękna bialutka skalnica i ślicznie zaczyna kwitnąć i kolejna skalnica szykuje się do kwitnienia. :)
Przepiękna ta róża płożąca i pięknie i ślicznie kwitła :D
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Ja też pomyślałam o The Fairy od razu. Znawcą nie jestem, ale mam ją u siebie. Oczywiście u Ciebie wygląda o niebo lepiej niż u mnie. Chyba zabiorę ją z cienia i dam na słońce
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Aniu ale upolowałaś okazję, różyczki super, bardzo ciekawy kolor. Bardzo ładnie wyglądają.
Bardzo lubię rh i azalie ale od kiedy rh bardzo mi nie wychodza przerzuciłam się na azalie japońskie. Fakt jedna mi w tym roku o dziwo przemarzła ale już na jej miejsce dokupiłam dwie nowe ;:306 A czy to koniec azaliowych roślinek w ogrodzie zdecydowanie nie.
Awatar użytkownika
-Piotr-
200p
200p
Od: 2 mar 2014, o 10:33

Post »

Aniu, mimo wszystko pieski masz śliczne ;:333 , pozdrawiam.
Pozdrawiam Piotr

Nasz kochany ogródek
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2012, o 09:53

Post »

Aniu witaj... zapisuję wątek żeby go nie zgubić ...wrócę tu jutro...
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2012, o 09:53

Post »

Aniu...wróciłam , pospacerowałam po Twoim pięknym ogrodzie . Cudny zakątek sobie tworzysz i widać ,że nie tylko Ty kochasz roślinki ale one Ciebie również ...pieknie rosną i kwitną . A gdy widzę" moje" ukochane hortensje w ogrodzie to na pewno będę do Ciebie wracać ...

Powiadzasz działka 30 arów- wiem coś o tym też tak mam . Czasami wpadam w panikę ,że nie jestem w stanie tego przerobić . Walka z zielskiem wydaje się z góry przegrana . Jeszcze dobrze nie skończę odchwaszczać a już trzeba zabierać się od nowa . Z trawnikiem mam podobnie - na chwilę obecną jego kolorystyka jest zielono - żółta /mlecz góruje/. Ale mam też inne "nie trawy" ...w zasadzie przestałam z tym walczyć -dla mnie ważne aby był przystrzyżony

Na tym miejscu do zagospodarowania proponowałabym Ci rabatę z hortensjami bukietowymi . Cudnie wyglądałaby na tle zielonego trawnika.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Aniu witaj :wit , wpadłam się przywitać i życzyć udanego wypoczynku, pozdrawiam cieplutko :)
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Aniu ;:303 , co słychać? Gdzie się podziewasz?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zajrzałam, żeby popatrzeć na wrzosowisko i zapytać czy już wykrystalizowała się koncepcja zagospodarowania trawnika ?
Może by tak na środku zagajnik brzozowy / zobacz do Mufki /, mogłoby być coś podobnego.
Albo różanka z altanką w srodku a po drugiej stronie okalającej alejki szpaler liliowców ? :wink:
Pozdrawiam serdecznie. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
aniabania
50p
50p
Od: 3 mar 2011, o 14:59

Post »

Moje Drogie Dziewczynki,

Najmocniej Was przepraszam za moją nieobecność. Jakoś tak się przejęłam wiosną, że robiłam co drugi dzień zdjęcia, żeby wrzucić na FO, a potem padałam na twarz wieczorem i nawet nie odpalałam kompa ;:14

U Was pewnie szałowo wszystko kwitnie, jest pięknie, cudnie i kolorowo, a ja nawet nie zaglądnęłam ;:185

Ale wybaczcie mi proszę ;:224 Miło mi, że pomimo mojej nieobecności ktoś zaglądnął i nawet zainteresował się moją nieobecnością. Oczywiście w międzyczasie kupiłam masę jednorocznych ;:215 Wszystkie posadzone już w doniczkach :D Niestety nie takie ilości jakby mi się marzyły, bo w tym roku z finansami nie szaleję i wolę coś kwitnącego na kilka lat. Jednakże to nie jest moje ostatnie słowo (marzy mi się jeszcze heliotrop straszebnie) :D

Byłam także u Pana, gdzie w tamtym roku dokonywałam zakupu szałwii. Ładnie się przyjęły, więc postanowiłam dokupić jeszcze kilka sadzonek. A przy okazji w oko wpadło mi z 20 innych roślinek, więc gdyby Pan nie był tak miły i nie dał Nam części gratis to byłabym mocno niepocieszona, że wzięłam za mało pieniążków ;:306 Ale są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie i rozumieją ogromną potrzebę posiadania ładnego kwiatka, albo kilku :;230

Jakby był ktoś zainteresowany tak na marginesie to wiem, że zajmuje się też sprzedażą wysyłkową. Ja oprócz szałwii dokupiłam sobie 5 zawilców - każdy inny kolor, kłosowce 3 - oczywiście też każdy inny, mój mąż zamarzył sobie goździkowca, dzieci rojniki i jakieś inne białe kwitki, ja jeszcze kilka zwykłych goździków, macierzankę cytrynową o żółtych listkach. Także trochę Nas poniosło i na szałwii się nie skończyło :;230

A w zeszłym tygodniu kupiłam w Oszą (żeby nie było, że jakąś reklamę robię dla marketu, może tej nazwy nikt nie rozpozna ;:224 ) hortensje Bobo za 12 zł mega krzaczor i clematisa coś tam LOVE (różowy, pięknie pachnie późnym latem) za 7 zł, przeceniony z 23 zł ;:202 Uwielbiam takie zakupy :tan :tan :tan

Ok, wrzucę kilka fotek - choć nie wiem od czego zacząć :

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ania
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74436" onclick="window.open(this.href);return false;
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20

Post »

Chodzi co o market Auchan? będę za tydzień w warszawie więc wpadnę tam i zobaczę co mają. Ja też zaszalałam z roślinkami dużo przybyło w ogrodzie co mnie bardzo cieszy. Szkoda, że ja takich sprzedawców nie spotykam co za darmo dają rośliny ;:173
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”