Krysiu
dziękuję za życzenia. Z kiełbaskami było by bardzo miło, chociaż nie mam co pokazywać, i przy Waszych ogrodach mój wypada blado i pusto.
Ale zapraszam - jak się ociepli i coś wyjdzie z ziemi bo tak to tylko ziemia , kamienie i zmechacony trawnik. Właśnie trawnik - przypomniałam sobie o tym aby kupić nawóz i zacząć działać w tym kierunku , bo wygląda okropnie.
Paulii
Tak to prawda....wszystko święte słowa. Teraz tylko czekać na sezon kiełbaskowy, zaopatrzyć się w śpiewniki harcerskie i żyć w zgodzie z naturą. Tak to już jest z nami , warunki pozwalają to pędzimy do ogrodu działać...
Dorotko - ja też
Aniu
wiesz, jakoś szczególnie mi tego trawnika nie jest brak

i staram się go sukcesywnie zmniejszać przy oporze męskiej części (ile ja się nasłucham)

Twoich host jestem najbardziej ciekawa - zakątek i miejsce jest piękne - w sam raz dla nich, tam będzie jeszcze docelowo ścieżka albo z cegły albo drewnianych stempli. Ciepło pozdrawiam
Dusiczki moje kochane
u mnie wieje strasznie i pada , słabo widzę jutrzejszą lepszą pogodę - brak perspektyw na szaleństwa ogrodowe
Karino jeszcze trochę zostało i się goi, zobaczymy do końca tygodnia. Ale chciałbym już młodą puścić do przedszkola. Ostatnio z nudów obejrzałyśmy wszystkie odcinki Nasz Nowy Dom (Polsat) - jest fanką tego programu. A ja się cieszę, że dziecko widzi, że nie każdy ma różowo i ładny domek. Najbardziej jej się podoba jak go remontują - może przyszły architekt rośnie
Tak ogniska będzie można palić
Asiu nie przejmuj się

może zrobią jakiś wyjątek
Bogusiu
To prawda - koszmarne jest wyrywanie darni, to jest robota, którą najmniej lubię robić, jeszcze gdyby było miejsce gdzie to wyrzucać, to może nie byłoby takie uciążliwe. Perspektyw pogodowych brak - spory wiatr i zacinający deszcz, może jutro.
Czasami sobie pluje w brodę, że od początku nie działałam z głową, ile by pracy było zaoszczędzone.
-- 19 mar 2014, o 23:14 --
anym pisze:Dziś u mnie było już spokojnie, trochę zimno ale już działałam w ogrodzie.
Jutro będzie lepiej

Aniu staram się myśleć pozytywnie