Mam do dyspozycji tylko 7 donic w zasadzie to wiader 20L na schodach wejściowych warunki prawie jak w szklarni niestety nie dorobiłam się jeszcze ogródka dlatego chciałam maksymalnie wykorzystać miejsce
-- 20 mar 2014, o 17:07 --
a co do pomidorów to jeden krzaczek bawole serce i 4 krzaczki malinówki
Nie wiem, jak inni - ale ja posadziłabym do 5 donic po 1 krzaku pomidora i do 2 pozostałych sałatę - nie ma problemu z opryskami i nie wyjadają sobie nawzajem "papu".
Aguskac , sałata wysoka , nie tworzy główek. Rośnie do wysokości 1m. , ma czerwonozielone liście, które zrywa się w miarę wzrostu. Uprawiam ją od wiosny do jesieni , sieję co 2 lub 3 tygodnie , nie robi się gorzka latem. Wymagania ma takie jak inne sałaty. Nie wiem jaką ma nazwę , bo dostałam sadzonki kilka lat temu od sąsiada, który nazywał ją ruska .Może dostał nasiona zza wschodniej granicy.
Niestety , nie mam zdjęć . Zanim zaczęłam czytać forum nie robiłam zdjęć na działce. W zeszłym roku nie miałam czasu. Mam nadzieję , że w tym sezonie porobię trochę fotek działkowych. Mam nawet nowy aparat .
Moja sałata przepikowana do kubeczków po jogurcie, ale chyba niepotrzebnie trzymam ją w ogrodzie zimowym. Może mieć za ciepło...chyba zaraz zlecę telefonicznie wystawienie jej do ogródka.
W noc jest nawet 0 stopni, dlatego zabrałam do domu.