Na wsi u Domi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Na wsi u Domi

Post »

Witaj Dominiko! Pospacerowałam po Twoich włościach i pierwsze, co mi się nasuwa - ogromy potencjał ogrodu, jakże Ci zazdroszczę tych 25 arów! ;:138 Ponadto to cudne pole z lasem na horyzoncie za domem... ;:167 Mieszkam na wsi tylko rok dłużej niż Ty i doskonale rozumiem Twoją radość z każdej roślinki, która wyłania się z ziemi :) Zeszłej wiosny miałam to samo - mówiłam wtedy "takiej drugiej wiosny nie będziesz już miał..." :wink: Z przyjemnością będę podglądać Twoją Panią Wiosenkę i kibicować Twojej ogrodowej przygodzie :wit
PS. A cóż to za krzew bez życia? Może jest dla nadzieja? Miałam do czynienia z pęcherznicą dokładnie tak samo przyciętą. Pięknie odbiła wiosną i po 2 sezonach ma ok. 150 cm wysokości i jest gęstym krzewem.
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
sniezek
100p
100p
Od: 19 lis 2011, o 20:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Milenko, nie wiem co to za krzew, on nie miał listków chyba jesienią i moj M go wyciąl, mowisz, że może odbić ?
Pomyślę nad tym, bo teraz straszy i mnie wkurza :wink:

dziękuję za odwiedziny, dla mnie każda rada jest pomocą, bo jestem w tym temacie zielona :wink:
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Co prawda pęcherznica to nie jest (tak przynajmniej mi się wydaje), ale na pewno wiele krzewów potrafi się zregenerować nawet po tak niskim cięciu. Może to jakaś leszczyna albo wierzba? Chyba, że faktycznie już jesienią widziałaś, że coś z nim jest nie tak.. Może zanim wprowadziliście się w listopadzie już zdążył zgubić listki? Dać mu szansę nie zaszkodzi - a nuż pozytywnie Cię zaskoczy, a wykopać zawsze zdążysz :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Przeleciałam zdjęcia, bo przed pracą nie ma czasu za duzo czytac, ale... ogród masz z ogromnym potencjałem, sąsiedztwo fajne, bo dużo przestrzeni i te duże drzewa... tego najbardziej zazdroszczę ludziom, którzy kupują gotowe domy - jak ja bym chciała miec na czym hamak powiesic...
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Śiczne krokuski. Cały dywan nimi usłany będzie wyglądać bajecznie.
Co do ściętego krzewu, też skłaniałabym się ku temu, by dać mu szansę. Serio może Cię zaskoczyć.
Awatar użytkownika
sniezek
100p
100p

Post »

Milenko, Agnieszko, Aniu, dziękuję za odwiedziny i dobre słowo, ja też się cieszę z mojego wyboru (przeniesienie z bloku do domu z ogrodem) mimo, że pracy masa, na pewno na lata , ale robimy dla siebie , jak nam się podoba , zwierzęta mają luz . Jestem ciekawa co ten sezon przyniesie , co wyrośnie co zakwitnie , niesamowicie mnie to nastraja pozytywnie ;:138

Jeszcze kilka zdjęć, chciałam , żeby widać było każdą część ogrodu, teraz dokładnie widać co jest do zrobienia
jakoś nie widzę, żebyśmy to ogarnęli w tym sezonie :;230
Czeka nas jeszcze wiosną/ latem remont na parterze, częśc tynkow skuta ,wiec trzeba dokonczyć kucie, nowe tynki maszynowe, podłoga ? Zależy na co finanse pozwolą :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Pracy czeka was sporo ale z roku na rok będzie coraz lepiej. I jaka satysfakcja że wszystko własnymi rękami. Powtórzę się raz jeszcze- widoki masz piękne. Ja kocham wieś i dosłownie jak patrzę na Twoje zdjęcia to czuję w płucach świeże powietrze.
Awatar użytkownika
sniezek
100p
100p

Post »

Dziękuję Madziu , właśnie takiego czegoś szukałam, żeby mało sąsiadów było i duży teren , na razie się nie zapowiada na wiecej sąsiadów, choć działki na sprzedaż obok , domek do remontu , ale sobie po swojemu wykończymy , u Ciebie też mi się bardzo podoba, stawu zazdroszczę i ściany lasu , czy Wy tam możecie się wybudować w przyszłości, czy to raczej rekreacyjna działka bedzie ? Podobają mi się Twoje ławeczki studnia, karmniczki itp gdzie kupowałaś te cuda ?
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ławeczki przyjechały z altaną, studnia na all i karmnik też na all. W zeszłym roku kupowałam. Dwa lata temu kupiłam pergolę w której rośnie róża na tarasie. I rok temu do kompletu z tego samego wzoru dokupiłam karmnik. Mają bardzo drogie rzeczy ale strasznie mi się podobał. Jeśli chodzi o budowę to tak, jest taka możliwość. Ale jeśli coś to na starość. Póki co traktujemy to tylko jako działkę. Kocham wieś ale latem, wiosną. Jesień i zimę lubię w mieście. Dlatego nie myślimy o domu na razie. Na starość wszystko może się zmienić :) Nie ukrywam że tam nie ma warunków pracy. Nie ma jej po prostu. Bo gdyby była to może zamiast kupować mieszkanie w mieście wybudowalibyśmy tam dom.
ela z NW
50p
50p
Od: 28 sty 2014, o 21:39

Post »

Takie poczatki sa fantastyczne, nawet ogladajac tylko Twoje zdjecia od razu energii sie nabiera. To ogladanie i odkrywanie kazdego krzaczka i roslinki fantastyczne. Pozdrawiam.
Pozdrawiam - Ela z NW
Zapraszam na: Wiejskie podwórko w siedlisku
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Dominiko, masz piękną wiosnę. Cieszysz się każdym nowo odkrytym kwiatkiem. Jak ja to rozumiem. A do tego podziwiam Twoje tereny, masz sporo do zagospodarowania. Wiadomo, wszystkich swoich planów nie da się naraz zrealizować. Pomału, do przodu.
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 17:32

Post »

Przyleciałam i ja do Ciebie z rewizytą :wit No,no,no roboty masz co nie miara nie zazdroszczę rwania darni wiem coś o tym ;:172, ale trzymam za Ciebie kciuki ;:215 .Na pewno będę zaglądała żeby zobaczyć jak Ci idzie :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22

Post »

:wit Witaj Dominiko, pozdrowienia z południa P.
Twój ogród już mnie zachwyca, nie będę oryginalna- ten potencjał jaki w nim drzemie to jest to ;:65 Życzę sił i cierpliwości ;:196
Małgoś
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Dominiko - na pewno nie będzie lekko, widac, że czeka was ogrom pracy, ale jaka satysfakcja, jakie szczęście. Z dnia na dzień będzie piękniej.
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

Ale Ci dużo roślinek wyskakuje z ziemi- jak magikowi króliki z kapelusza ;:138 ciekawe czym jeszcze Cię zaskoczy Twój przyszły piękny ogród :uszy
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”