Ogród Przemka
- Przemekt23
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 gru 2013, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- kolo182
- 50p
- Od: 26 gru 2011, o 13:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Przemka
Nie
jeszcze się nie mogę zdecydować.... bo jeszcze dwa inne mi się podobają i ciężko mi się zdecydować. Na razie mam Jana Pawła II ale chciałbym drugiego ciemniejszego 

Moje wątki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 98&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=74054" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=74841" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=74054" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=74841" onclick="window.open(this.href);return false;
- beacia0088
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
Witaj Przemku
Wpadłam tak na chwilkę bo czasowo dzisiaj nie najlepiej ,ale jutro zajrzę na dłużej.Zaznaczam wątek,żeby go nie zgubić,miłego dna:)

Wpadłam tak na chwilkę bo czasowo dzisiaj nie najlepiej ,ale jutro zajrzę na dłużej.Zaznaczam wątek,żeby go nie zgubić,miłego dna:)
Ja tez lubiłam rośliny od dziecka potem jednak inne rzeczy mnie bardziej interesowały tym bardziej, że na wsi mieszkam dopiero rok wczesniej mieszkałam w mieście i na wieś przyjeżdżałam coraz rzadziej bo nie miałam czasu. Więc teraz dopiero tak na prawdę mogę pomyśleć o ogrodzie.
Czekam na wiosenne zdjęcia twojego ogrodu
Czekam na wiosenne zdjęcia twojego ogrodu

- Przemekt23
Beatko zapraszam do mnie. Miłe że mnie znalazłaś
Szostani jak tylko skołuję aparat to coś tam pstryknę.
.

Szostani jak tylko skołuję aparat to coś tam pstryknę.

-
- 200p
- Od: 10 mar 2013, o 15:51
Ja też chętnie zobaczę co się u Ciebie dzieje w ogrodzie.
Jak tam te Twoje 2 karpy dalii które posadziłeś?
Ja zupełnie nie mam koncepcji jak zagospodarować wykarczowany trawnik
Chciałabym posadzić tam dalie i mieczyki,a w drugiej części zakwasiłam ziemię pod różaneczniki,ale nie wiem czy to wszystko ładnie wyjdzie.
Jak nie będzie ładnie to przynajmniej będzie kolorowo.
Jak tam te Twoje 2 karpy dalii które posadziłeś?
Ja zupełnie nie mam koncepcji jak zagospodarować wykarczowany trawnik

Chciałabym posadzić tam dalie i mieczyki,a w drugiej części zakwasiłam ziemię pod różaneczniki,ale nie wiem czy to wszystko ładnie wyjdzie.
Jak nie będzie ładnie to przynajmniej będzie kolorowo.
Mariola
- Przemekt23
Dwie dalie które wygnałem z piwnicy na próbę na razie są w normie oczywiście jeszcze nic nie wypuszcza ale ważne ze niema mrozów. Na pewno wyjdą prędzej od tych co śpią w piwnicy. Dziś za czołem wynosić z piwnicy do szklarni pelargonie i kilka mniejszych fuksji. W poniedziałek będą poty z dużymi fuksjami. 

Ja jeszcze dali nie sadze wolę posadzić je jak już będę pewna, że żadne mrozy im nie będą zagrażać.
- Przemekt23
Dziś posadziłem dalie wszystkie średniej wysokości. Najwyżej się sparzę . Zanim one wyjdą z ziemi to potrwa.
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Witaj Przemku
Co tam w ogrodzie
Ty nie masz aparatu ,a ja laptopa i zdjęć nie możemy pokazać
Pozdrawia

Co tam w ogrodzie

Ty nie masz aparatu ,a ja laptopa i zdjęć nie możemy pokazać

Pozdrawia
Pozdrawiam Alicja
- Przemekt23
Mariolad przepraszam, że musiałaś tak długo czekać na odpowiedz. Już tłumaczę. Zwykle podłoże pod dalie szykuję późną jesienią dodając przerobiony kompost z dodatkiem dobrze przerobionego obornika plus rozsypuję popiół drzewny i przekopuję na zimę. Mam takie jedno miejsce poza ogrodem sadzę tam nadmiar dali i niczym nie nawożę i też dobrze rosną i kwitną. Sezon sadzenia kłączy nadal trwa. Pozdrawiam.
Alicjo kochana aparat miałem pożyczony zdjęcia wiosenne jakieś zrobione. Jak będę miał chwilę to coś tam pokażę. Zakupy wiosenne zrobione a na aparat zabrakło
.Buziaczki 
Alicjo kochana aparat miałem pożyczony zdjęcia wiosenne jakieś zrobione. Jak będę miał chwilę to coś tam pokażę. Zakupy wiosenne zrobione a na aparat zabrakło

- Przemekt23
Kocham moje Kochane Robaczki-tak słodko mówię o mojej kochanej rodzince!
Zapraszam do mnie
Zapraszam do mnie
-
- 200p
- Od: 10 mar 2013, o 15:51

Dziękuję Przemku za odpowiedź.
Pięknie wygląda Twój ogród

Napisz jak powychodziły Ci dalie.
Mariola