Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 22
- Ivona44
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2013, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 22
Fajnie, że nie wytrzymałaś i odsmażyłaś mielone, bo są pyszne . Zastanawiałam się, czy dasz radę do wiosny, no i dobrze się stało, że nie. Z przyjemnośćią oglądam cudne miejsca w Twoim ogrodzie, tawułki obłędne, fajne oczko - czy jest w nim folia dobrze ukryta czy misa? Pozdrawiam 

Pozdrawiam, Iwona.
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
I mnie tutaj nie może zabraknąć. W Twoim ogrodzie się wyciszam, lubię ten ład i utrzymanie ogrodu.
Prześliczne masz tawułki, ale one chyba zajmują dużo miejsca.
Prześliczne masz tawułki, ale one chyba zajmują dużo miejsca.
Pozdrawiam - Justyna
- aguskac
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Tawuły i mnie urzekły
Można je siać, czy kupuje się rozsadę?

Można je siać, czy kupuje się rozsadę?
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Jak ja tęskniłam za twoim ogrodem
Uwielbiam te widoki, przestrzeń i porządek. Twoją białą tawułkę chętnie bym u siebie posadziła, tylko muszę sprawdzić, gdzie jest dostępna. Mam jedną, ale niska, krępa i nie taka włochata 

Kochani, serdeczne dzięki za liczne odwiedziny! Tesknilam za nimi 
Na Wasze wpisy odpowiem juz jutro, bo niedomagam żołądkowo i mam też do dyspozycji jedynie klawiaturę telefonu. Niewygodnie pisać.

Na Wasze wpisy odpowiem juz jutro, bo niedomagam żołądkowo i mam też do dyspozycji jedynie klawiaturę telefonu. Niewygodnie pisać.
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Jak zdrówko ? Mam nadzieję , ze opanowałaś niedyspozycję 

Dzień dobry wszystkim!
Pogoda pod Warszawą masakryczna - wiatr niemal z siłą orkanu i do tego -13st; dodam, że nocą jeszcze dosypało śniegu.
Wyglądam rozpaczliwie lutego i wiosny!
Aguś, czuję się tak sobie - właśnie zażyłam leki i liczę, że już dziś będzie lepiej... dzięki za troskę!
Ewa, bardzo się cieszę, że już mogę pisać w ogrodowym! Wiem, że biało za oknem, ale pocieszam się jednak, że wiosna przyjdzie o czasie, a do niej już z górki. Jeśli nie dostaniesz białej tawułki, to mogę się nią z Tobą podzielić
Aguśka, dobre pytanie! Ja kupuję rozsadę, a czy można siać - nie wiem; możliwe!
Justynko, witam Cię serdecznie i miło mi bardzo, że dobrze się czujesz w moim ogrodzie. Dążę do harmonii, więc jeśli już masz wrażenie, że się wyciszasz, to dla mnie największy komplement.
Tawułki, Justynko, nie tworzą jakichś ogromniastych kęp, ale ze 40cm średnicy trzeba liczyć.
Iwono, bardzo mi miło, że mnie odwiedziłaś! Jak widzisz, nie doczekałam do wiosny i muszę odsmażać, ale przyznaję, że to też jest smaczne ;-) Oczko wyłożone jest folią... z wierzchu wysłaniają ją kamienie, a poza tym zarosło już tak roślinnością, że nic nie widać. Nie wiem, czy taką dużą misę można dostać?
Pozdrowienia!
Elu, super, że zajrzałaś do mojego ogrodu! Dziękuję za wszystkie słowa uznania... staram się, by ogród był jak najbardziej naturalny i wpisywał się w otoczenie... jeśli się to udaje, sprawia mi to ogromną radość!
Zapraszam Cię serdecznie... do wiosny już niedaleko!
Pat, jakże miło Cię widzieć! Tawułki koniecznie sobie spraw... w cienistym zakątku długo kwitną i cudnie się wybarwiają.
Marysiu, super, że mam w Tobie gościa! Na pogaduchy poza Wyspą nie masz czasu, ale w ogrodzie zawsze miło mi Cię gościć!
Dereni mam sporo w ogrodzie, bo 12 krzewów, z czego trzy to Spaethii, a reszta to Elegantissima. Lubię je bardzo! Z tawułki będzie Pani zadowolona! Pozdrowienia
Basiu, serdecznie dziękuję za tak miłe odwiedziny i zapraszam!
Joasiu, dzięki za słowa uznania i wizytę
Justynko, witaj
Sama się dziwię, że tyle kolorów gości w moim ogrodzie... już zapomniałam, co mam ;-)
I jeszcze jestem winna odpowiedź dla Małgosi (malgocha1960) a propos złotokapu: Małgosiu, drzewko kupiłam prawie 7 lat temu, mały egzemplarz.... jak widzisz, ładnie się rozrósł... mam nadzieję, że i w tym roku obsypie się złotem, bo zdarzają mu się chudsze lata.
Miłego dnia wszystkim życzę!
Pogoda pod Warszawą masakryczna - wiatr niemal z siłą orkanu i do tego -13st; dodam, że nocą jeszcze dosypało śniegu.
Wyglądam rozpaczliwie lutego i wiosny!
Aguś, czuję się tak sobie - właśnie zażyłam leki i liczę, że już dziś będzie lepiej... dzięki za troskę!
Ewa, bardzo się cieszę, że już mogę pisać w ogrodowym! Wiem, że biało za oknem, ale pocieszam się jednak, że wiosna przyjdzie o czasie, a do niej już z górki. Jeśli nie dostaniesz białej tawułki, to mogę się nią z Tobą podzielić

Aguśka, dobre pytanie! Ja kupuję rozsadę, a czy można siać - nie wiem; możliwe!
Justynko, witam Cię serdecznie i miło mi bardzo, że dobrze się czujesz w moim ogrodzie. Dążę do harmonii, więc jeśli już masz wrażenie, że się wyciszasz, to dla mnie największy komplement.
Tawułki, Justynko, nie tworzą jakichś ogromniastych kęp, ale ze 40cm średnicy trzeba liczyć.
Iwono, bardzo mi miło, że mnie odwiedziłaś! Jak widzisz, nie doczekałam do wiosny i muszę odsmażać, ale przyznaję, że to też jest smaczne ;-) Oczko wyłożone jest folią... z wierzchu wysłaniają ją kamienie, a poza tym zarosło już tak roślinnością, że nic nie widać. Nie wiem, czy taką dużą misę można dostać?
Pozdrowienia!
Elu, super, że zajrzałaś do mojego ogrodu! Dziękuję za wszystkie słowa uznania... staram się, by ogród był jak najbardziej naturalny i wpisywał się w otoczenie... jeśli się to udaje, sprawia mi to ogromną radość!
Zapraszam Cię serdecznie... do wiosny już niedaleko!
Pat, jakże miło Cię widzieć! Tawułki koniecznie sobie spraw... w cienistym zakątku długo kwitną i cudnie się wybarwiają.
Marysiu, super, że mam w Tobie gościa! Na pogaduchy poza Wyspą nie masz czasu, ale w ogrodzie zawsze miło mi Cię gościć!
Dereni mam sporo w ogrodzie, bo 12 krzewów, z czego trzy to Spaethii, a reszta to Elegantissima. Lubię je bardzo! Z tawułki będzie Pani zadowolona! Pozdrowienia

Basiu, serdecznie dziękuję za tak miłe odwiedziny i zapraszam!

Joasiu, dzięki za słowa uznania i wizytę

Justynko, witaj

I jeszcze jestem winna odpowiedź dla Małgosi (malgocha1960) a propos złotokapu: Małgosiu, drzewko kupiłam prawie 7 lat temu, mały egzemplarz.... jak widzisz, ładnie się rozrósł... mam nadzieję, że i w tym roku obsypie się złotem, bo zdarzają mu się chudsze lata.
Miłego dnia wszystkim życzę!
- ewamaj66
Na razie odkładam na róże, byliny będę oglądać nieco później
Ale dziękuję za propozycję, będę pamiętać.
Zimno i u mnie, choć wiatr nie aż taki silny. Koty jednak natychmiast zawracają do domu, kiedy otwieram im drzwi

Zimno i u mnie, choć wiatr nie aż taki silny. Koty jednak natychmiast zawracają do domu, kiedy otwieram im drzwi

To ciekawe, że zwierzęta też tak mocno reagują na pogodę... na Sarę odpychająco działa wiatr i wcale nie chce jej się wychodzić.
Miłego dnia, Ewa!
Miłego dnia, Ewa!

- ewamaj66
Podobnie z kotami. W mroźniejsze dni wychodziły chętnie, teraz nie wychylają nosów z domu. A wyraźnie mają ochotę, bo czekają pod drzwiami. Oby do wiosny
Szkodnik rozszarpał pyszczkiem kuchenną gąbkę do mycia naczyń

Szkodnik rozszarpał pyszczkiem kuchenną gąbkę do mycia naczyń

Ewa, a to rozbrabiaka koci... nie najadł się tej gąbki przynajmniej?
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
To ja jestem kocica!!!ewamaj66 pisze:Podobnie z kotami. W mroźniejsze dni wychodziły chętnie, teraz nie wychylają nosów z domu

Maryniu, i u mnie -13st, a wiatr przy tym ogromny, więc odczuwalna z -20 co najmniej.... okropna pogoda!
U mnie jeszcze odwilży nie widać...
Pozdrowienia!
U mnie jeszcze odwilży nie widać...
Pozdrowienia!
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
No jak tak można - otworzyć ukradkiem ogród i nic nie powiedzieć przez 6 stron! Żeby mi się to więcej nie powtórzyło
Wracam oglądać zdjęcia, bo to u Ciebie zawsze jest prawdziwa terapia

Wracam oglądać zdjęcia, bo to u Ciebie zawsze jest prawdziwa terapia

-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
U mnie +1 i cudowne słonko
Przyjdzie i do Was 

marzenia się spełniają! Dana