Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ranczowiczka
200p
200p
Od: 2 gru 2012, o 13:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Post »

Dziękuję Beatko za kwiatuszka ,dopiero u ciebie zruciłam na nie uwagę ,u mojej babci floksy rosną od zawsze i wydały mi się takie nijakie.
Bardzo spodobały mi się i na pewno nie zabraknie ich u mnie.Co do areałów to na tych 17-stu to jest dom i zabudowania gospodarcze i tak naprawdę to nie wiele roślin ozdobnych się zmieści a w dodatku kurom muszę odstąpić parę arów bo....kto będzie kredyt spłacał hi hi hi ;:306 ;:306 ;:306 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Dominika ty się z kur nie śmiej,bo to była moja kolejna nieprzemyślana prośba do ema!Naczytałam się u innych forumek o radości płynącej z pierwszego własnego jajeczka i pomyślałam ja też mogę ;:oj Pomysłem radośnie podzieliłam się ze swoją połówką,a że jak już pisałam mój m wyznaje zasadę :Lepiej za dużo ,jak ma zabraknąć ,to zamiast kilku kurek,pewnego dnia ,bez uprzedzenia zostałam posiadaczką czterdziestu niosek :shock: :shock: :shock:
Esmeralda
500p
500p
Od: 12 maja 2008, o 14:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To na brak jaj narzekać nie możesz :;230
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ranczowiczka a jak te kury kredyt maja Twój spłacić? To może jakaś specjana rasa? ;:218 To ja poprosze 100 sztuk. :roll: :;230
Bejka ja kocham floksy . Mam 3. będę miała .... no właśnie. Zamówilam w BR jeszcze 2. Patrzyłam na te pasiaste ale na tamtych fotkach nie bardzi mi się podobały. Za to u Ciebie ;:224 Oj tam domówię je sobie jeszcze ;:131
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
Ranczowiczka
200p
200p

Post »

Droga Beatko, ;:65 kurki mają być grzeczne i mają znosić jajeczka najlepiej codziennie a pańcia ich dary zamienia na złotóweczki. ;:77 A marzy mi się marzy mieć ze stówkę ..to by dopiero było ...już sobie wyobrażam jak wieczorem spaceruję z koszykiem [10-cio litrowym] do kurnika a tam złote jajeczka czekają hmm ;:170
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja czekam na nową ofertę Miko4 ,rok temu kupowałam u Marcina cudne odmiany po cztery zeta a sadzonki rozchodników to można było spokojnie na cztery podzielić ;:oj Po raz kolejny przejechałam się kupując w moim ogrodniczym floksa Peppermint Twist za 10zł,który okazał się wyjątkowo nieciekawą siewką o drobnych różowych kwiatkach :evil: teraz tylko od sprawdzonych sprzedawców najchętniej z forum ;:333
A jajeczek rzeczywiście mam dużo,nawet moja rodzinka nie jest w stanie tego przejeść,część rozdaję rodzince ,a część sprzedaję :D tylko ,że na ratę mojego kredytu to musiała by ich być dużo więcej ;:219
I taka lilijka też z ogrodniczego...miała być ciemno bordowa

Obrazek
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Bejka wiesz co do kupowania roślinek to ja teraz
na swoim terenie to staram się szukać sadzonek tylko kwitnących ;:306
Tylko na Forum będę kupować np kłącza irysów
bo tylko tutaj jest szansa że dostanę to za co płacę :lol:
Kubuś jak to chłopak widać że ma chochliki w oczach , ciekawe po kim ;:224
Beatko ;:196 za pamięć należy Ci się jeszcze więcej ;:168
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p
Od: 18 sty 2013, o 19:05

Post »

Gdybyś tak 100 kurek miała i gdyby każda codziennie jajeczko znosiła (co oczywiście nie jest realne, bo zawsze któraś zastrajkuje) to byłoby 3000 jajek w miesiącu. Nooo, wówczas na ratę kredytu by było. Ale ile to jedzenia wówczas potrzebuje... ;:202 . 40 kur to dla mnie już ogrom.

A podniesione rabaty - fajna sprawa, też mi się marzą. Takie z podkładów kolejowych, albo z drewna, które by wyglądało jak podkłady kolejowe. U mnie to chociaż ziemi pod dostatkiem, bo mili panowie podczas czyszczenia pobliskiego rowu melioracyjnego szukali po okolicy kogoś kto miałby np. dół do zasypania. Żeby nie musieć tej ziemi na wysypisko wywozić. I tak staliśmy się posiadaczami ok. 100 wywrotek ziemi, wielka hałda zdążyła przez 2 lata już ładnie przegnić.Minusem jest tylko szkło z rozbitych butelek.

A roślinki w doniczkach... ;:224 skądś to znam. U mnie siedzi tak już drugi rok kilka jodełek koreańskich. i kupione w tym roku cedry libańskie i miłorzęby. I jeszcze kilka roślinek. ;:306. Nawet orliki, które wysiewałam i pikowałam potem do doniczek, to razem z doniczkami w rabatkę poszły :;230 . Oj pogrzebałabym już w ziemi. Nawet za plewieniem grządek tęsknię.

I za namiar na ogrodzenie dzięki. Będę eMowi pokazywać jak przyjdzie co do czego.
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam na forum kolejną moją imienniczkę:wit
Piękne liliowce , ogród spory a zmiany ogromne.Pociecha cudowna,pozdrawiam:)
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Renia ja zawsze powtarzam ,że urodę i inteligencję moje dzieci mają po mnie,a uparte i trudne charakterki po tatusiu :;230
To nie jest tak ,że ja wybrzydzam ,szukam tylko jakiś nowych odmian ,nie potrafię się cieszyć urokiem drobnych kwiatków,złości mnie tylko straszna niedbałość w branży ogrodniczej i jawne oszustwo,kiedy siewki wątpliwej jakości i zgodności są sprzedawane z etykietką konkretnej odmiany za znacznie więcej niż są warte :evil: Pierwsze swoje liliowce kupował w sklepach,naiwnie wierząc w ich solidność,po dwóch latach na forum,dopiero skojarzyłam,że moje sklepy zaopatruje Benex,co lepsze byłam o krok od zrobienia u nich zakupów w sklepie internetowym-taka piękna oferta i ceny atrakcyjne ;:oj nawiasem mówiąc miejscowi ogrodnicy na ich towarze marżę mają 100%...tylko że jak mi te pierwsze zakwitły to znaczniki wyrzuciłam :twisted: Liliowiec Blue Sheen zakwitł na biało -żółto a Longfilds Twins tak
Obrazek
Nawet ładna żarówka tylko ,że powinna kosztować jedną trzecią tego co zapłaciłam,a ten miał być Amadeusem
Obrazek
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasia ;:oj TYLE ZIEMI ;:oj to ty skarb dziewczyno masz a nie kłopot :;230
No właśnie takie podkłady za mną chodzą...albo inne pniaczki :D ,no przecież kamolców wszędzie nie nakładę :wink:
Z kurkami też masz rację-gdyby tylko jeść nie chciały-to czysty zysk :;230 :;230
Dla ciebie na dobranoc lilijka z Biedronki,napisane było biała azjatycka i taka jest :D taką chciałam ,za taką zapłaciłam i jestem zadowolona :D
Obrazek
Betusia witaj :wit Jutro do ciebie zajrzę bo dziś to już tylko spać,a rano do pracy niestety ;:196
Obrazek
lilijka dla ciebie też z bierdonki i też ładna :D
Awatar użytkownika
Ranczowiczka
200p
200p

Post »

Oszuści to się wszędzie znajdą ,ale przyjdzie kryska na matyska bo reklama szybko się rozchodzi a szczególnie ta zła ,no i dobrze...niech żyją uczciwi sprzedawcy ;:180 ;:180 ;:180 .Wiem że kurki codziennie się nie niosą ale moje są zaczarowane i starają się swojej pańci prawie codziennie jajko nieść ,przeprowadzam eksperyment i od ponad roku zapisuję codziennie ilość jajkowych złotek .Latem nie dokarmiam tylko obierki i tym podobne na zimę kupuję owies ,pszenicę i ziemniory mam swoje to nie jest tak żle z dokarmianiem.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dominiczka ja na zarobek to się nie nastawiam,dziś żeby mieć z tego konkretne pieniążki to trzeba mieć fermę i to dużą najlepiej :roll: Chciałam mieć swoje zdrowe warzywa i jajeczka i to mi się udało :D Na większe zwierzęta nie mogę sobie pozwolić bo budynek gospodarczy to raczej taki większy schowek,chociaż...mój m marzy ,że na tej naszej dzikiej łące wykopie staw ,a nad tym stawem będą się pasły koniki ;:202 Pierwsze przymiarki już były
Obrazek
i delikatne próby nacisku
-Kubusiu powiedz mamie ,jaki zwierzątko byś chciał?!
-Konika ;:108
Awatar użytkownika
Ranczowiczka
200p
200p

Post »

Beatko ja z takim samym zamierzeniem trzymam kury ,a jak mam więcej to zamieniam na ;:77 .Staw to super sprawa ,mój tato ma tylko go teraz nie zarybia , pamiętam jak byłam dzieckiem to wypływaliśmy na sam środek i przyglądaliśmy się jak w nim życie buzuje ach te rybki ,żabki i pająki wodne ech Może twój em cośik wykopie a jak wychodzi z założenia że lepiej więcej jak mniej to możesz się spodziewać jeziora he he ;:306 :;230 i gdzie będziesz kwiatki sadzić
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dominika...a kysz siło nieczysta,bo mi jeszcze te jezioro wykraczesz :;230 :;230 :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”