Dziś rozmyślałam o kupowaniu roślin przez internet. Jak i gdzie kupić zdrowe rośliny zwłaszcza ,że zbliża się czas ogrodowych zakupów roślinnych. Nasze szkółki oferują na wiosnę ogromny wachlarz roślin, które "szepczą" do ucha: "Kup mnie". Ale czy są warte zachodu?Obecnie coraz częściej firmy sprzedające rośliny i inne towary ogrodnicze, prowadzą sprzedaż wysyłkową. Dla firmy taka forma sprzedaży stwarza możliwość dotarcia z ciekawymi i atrakcyjnymi roślinami do większego grona klientów. Dla nas z kolei może być to jedyny sposób aby nabyć poszukiwaną roślinę, w sytuacji kiedy jest ona niedostępna w pobliskich sklepach ogrodniczych. Zwłaszcza w mojej okolicy jest brak dobrze zaopatrzonych sklepów ogrodniczych czy tez centrum ogrodniczego.Dzięki sprzedaży wysyłkowej możemy wyszukać i nabyć rzadkie gatunki roślin, dokładnie takie jakie upatrzyliśmy sobie do naszego ogrodu - nie jesteśmy już zdani wyłącznie na lokalne sklepy. Często też w sklepie internetowym rośliny możemy kupić po prostu taniej.Luty to okres, w którym zaczynamy produkować rozsady. Sezon ogrodniczy coraz bliżej i już teraz wzrasta zainteresowanie ofertą internetowych sklepów ogrodniczych. Miłośnicy ogrodów jak najszybciej zamawiają i rezerwują dla siebie upragnione gatunki i odmiany roślin. Tych najbardziej wyjątkowych może bowiem zabraknąć dla spóźnialskich. Nowe sklepy internetowe wyrastają jak grzyby po deszczu. Część z nich równie szybko znika. Czy zatem zakupy w sieci są bezpieczne? Na co warto zwrócić uwagę podczas zakupów w internecie aby mieć pewność, że będą one udane?
Co sądzicie o takich zakupach?Może macie sprawdzonych sprzedawców.
Alu myślę że uda mi się dokładnie wszystko dobrać zwłaszcza ,że mam czas na przemyślenia i zmiany.
Marysiu nie dziękuję żeby nie zapeszyć.Mam nadzieję że część prac uda mi się zrobić przez wiosnę i lato a na jesień zakończyć.spowalnia mnie eM bo musi usunąć piasek.nie ukrywam że finanse też muszę rozłożyć .
Aguś Madziuróżana choroba wciągnęła mnie całkowicie:;230
Sylwuniu dziękuje jeszcze sporo czasu upłynie zanim nabierze to uroku i zostanie całkowicie obsadzona a potem czekanie na kwiatuszki.
Martuniu trzymam za nas kciuki żeby udało się wszystko zrealizować.Nasze różane rabatki uszczuplą nam portfele ale co się nie robi dla tych królowych ogrodu
Gosiu mam nadzieję ,że uda się wszystko zrealizować.
Majeczko na wiosnę zamierzam rozpocząć prace ale najpierw eM musi usunąć piasek jak już pisałam wcześniej tylko to mnie wstrzymuje.Chciałam żeby przewiózł w inne miejsce ale nie ma na to szans.Tak więc pozostaje czekać aż zostanie zużyty.Ziemia natomiast jest do foliaka.Wiosna powoli zacznę zrywać darń i przygotowywać podłoże.Proszę o Twoje podpowiedzi i rady.
AniuNaparstnice i Heliotrop będę siała sama nie mam możliwości zakupu sadzonek gdyż nie mam w okolicy centrum ogrodniczego
.Martuś koziorozec wiosną rozpocznę zrywanie darni i przygotuję podłoże.Teraz czekam jeszcze na zimę ,która mam nadzieję jak szybko przyjdzie tak i szybko odejdzie apotem będzie piękna wiosenna pogoda.