Wiejski ogród początki, radości i problemy cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejski ogród początki, radości i problemy cz.2

Post »

Witajcie kochani brak czasu nie pozwala mi częściej pisać na forum ale każdą wolna chwilkę rezerwuje dla Was.Pogoda dopisuje a ja planuje zakupy wiosenne.Dziś skończyłam rabatkę różaną ale już szukam miejsca na druga bo na tej nie zmieszczą się moje rózane chciejstwa. ;:223 Och ta różana choroba :;230

Oto rabatka piszcie poprawki i co byście zmienili.

Będzie ona o takim kształcie .

Obrazek

A tu są ułożone kolorystycznie tylko nie udało mi się tych obrazków ułożyć w półokręgu.

Obrazek
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Joasiu w realu będzie świetnie ;:333

-- 13 sty 2014, o 22:43 --

róże śliczne
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Joasiu rośliny fantastyczne plany szerokie, ciekawa jestem tej rabaty za dwa lata i co szukasz następnej ;:oj
Życzę powodzenia :)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Przedsięwzięcie o mianie Różanej Metamorfozy ;:138
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

To Cię różana choroba wciągnęła na całego :) Będzie pięknie.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Joasiu. Też tak uważam jak Madzia , bedzie pięknie. tylko pamietaj o wiośnie :)
Wybrałaś bardzo piękne różyczki oj kochana jak one zakwitną to dopiero będzie raj :)
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joasiu :wit Co słychać? Gdzie się podziewasz?
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33

Post »

Witaj Joasiu, znalazłam dziś chwilę na Twój wątek i przepadłam, przeczytałam wszystko! :D
Gratuluję tak szeroko rozwiniętych prac ogrodowych i domowych. Pięknie Ci wszystkie plany się realizują, oby tak dalej. Masz wspaniałe zwierzaki! Bardzo podobają mi się nowe rabaty i zakupy różane. Jak wiesz ja również planuję różaną rewolucję, także będzie się u nas wiosną działo. PW. Pozdrawiam :wink:
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Oj zapowiada się ciekawie ;:224 Będzie naprawdę kolorowo ;:173
Ale też dużo pracy czeka , ale dasz radę ;:108
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Asiu bardzo mi się podobają kolory ;:215
Masz wszystko przemyślane i dopracowane ;:333 Już realizujesz swój plan?
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Asiu :wit w kwestii róż nie pomogę, bo ja zielona jak tabaka w roku ale Ci powiem tzn. napisze-będzie PIĘKNIE ;:215
Naparstnice i heliotrop siejesz czy kupisz sadzonki?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Joasiu,czy przygotowujesz już nową rabatę do wiosennych nasadzeń,bo pogoda piękna, przynajmniej u nas,pozdrawiam ;:168
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joasia chyba już zakasała rękawy i poszła działać z tą rozplanowaną rabatką :)
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Dziś rozmyślałam o kupowaniu roślin przez internet. Jak i gdzie kupić zdrowe rośliny zwłaszcza ,że zbliża się czas ogrodowych zakupów roślinnych. Nasze szkółki oferują na wiosnę ogromny wachlarz roślin, które "szepczą" do ucha: "Kup mnie". Ale czy są warte zachodu?Obecnie coraz częściej firmy sprzedające rośliny i inne towary ogrodnicze, prowadzą sprzedaż wysyłkową. Dla firmy taka forma sprzedaży stwarza możliwość dotarcia z ciekawymi i atrakcyjnymi roślinami do większego grona klientów. Dla nas z kolei może być to jedyny sposób aby nabyć poszukiwaną roślinę, w sytuacji kiedy jest ona niedostępna w pobliskich sklepach ogrodniczych. Zwłaszcza w mojej okolicy jest brak dobrze zaopatrzonych sklepów ogrodniczych czy tez centrum ogrodniczego.Dzięki sprzedaży wysyłkowej możemy wyszukać i nabyć rzadkie gatunki roślin, dokładnie takie jakie upatrzyliśmy sobie do naszego ogrodu - nie jesteśmy już zdani wyłącznie na lokalne sklepy. Często też w sklepie internetowym rośliny możemy kupić po prostu taniej.Luty to okres, w którym zaczynamy produkować rozsady. Sezon ogrodniczy coraz bliżej i już teraz wzrasta zainteresowanie ofertą internetowych sklepów ogrodniczych. Miłośnicy ogrodów jak najszybciej zamawiają i rezerwują dla siebie upragnione gatunki i odmiany roślin. Tych najbardziej wyjątkowych może bowiem zabraknąć dla spóźnialskich. Nowe sklepy internetowe wyrastają jak grzyby po deszczu. Część z nich równie szybko znika. Czy zatem zakupy w sieci są bezpieczne? Na co warto zwrócić uwagę podczas zakupów w internecie aby mieć pewność, że będą one udane?
Co sądzicie o takich zakupach?Może macie sprawdzonych sprzedawców.

Alu myślę że uda mi się dokładnie wszystko dobrać zwłaszcza ,że mam czas na przemyślenia i zmiany.

Marysiu nie dziękuję żeby nie zapeszyć.Mam nadzieję że część prac uda mi się zrobić przez wiosnę i lato a na jesień zakończyć.spowalnia mnie eM bo musi usunąć piasek.nie ukrywam że finanse też muszę rozłożyć .

Aguś Madziuróżana choroba wciągnęła mnie całkowicie:;230

Sylwuniu dziękuje jeszcze sporo czasu upłynie zanim nabierze to uroku i zostanie całkowicie obsadzona a potem czekanie na kwiatuszki.

Martuniu trzymam za nas kciuki żeby udało się wszystko zrealizować.Nasze różane rabatki uszczuplą nam portfele ale co się nie robi dla tych królowych ogrodu :;230

Gosiu mam nadzieję ,że uda się wszystko zrealizować.

Majeczko na wiosnę zamierzam rozpocząć prace ale najpierw eM musi usunąć piasek jak już pisałam wcześniej tylko to mnie wstrzymuje.Chciałam żeby przewiózł w inne miejsce ale nie ma na to szans.Tak więc pozostaje czekać aż zostanie zużyty.Ziemia natomiast jest do foliaka.Wiosna powoli zacznę zrywać darń i przygotowywać podłoże.Proszę o Twoje podpowiedzi i rady. ;:196

AniuNaparstnice i Heliotrop będę siała sama nie mam możliwości zakupu sadzonek gdyż nie mam w okolicy centrum ogrodniczego ;:174

.Martuś koziorozec wiosną rozpocznę zrywanie darni i przygotuję podłoże.Teraz czekam jeszcze na zimę ,która mam nadzieję jak szybko przyjdzie tak i szybko odejdzie apotem będzie piękna wiosenna pogoda. :tan
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przyznam się że ja właściwie przeważnie przez internet robię zakupy. Wynika to może z tego że w mojej okolicy sklepów ogrodniczych raczej brak. Wiosną wystawia się trochę tracz. Ale tam ceny takie jak przez internet z wysyłką więc wygodniej rośliny mi się zamawia. A do Tracza chodzę przeważnie po chciejstwa które zapomniałam dokupić. W Castoramiie czy w Obbi też czasami robię zakupy. Pewnie gdyby nie forum robiłabym częściej tam. Tylko tam są same mixy. Róża mix, tuja mix itd. Zrezygnowałam już takich mixów.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”