Mój ogród na fotografii .cz. 6 Wspomnienia lata

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród na fotografii .cz. 6 Wspomnienia lata

Post »

Bogusi jestem częstym gościem u Ciebie , dzisiejsze fotki śliczne :!: :!:
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękna dalia. :D I ta szałwia. ;:173 Zakupiłem ją w tamtym roku dzięki Tobie, bo mi się spodobała. Ładnie zdobiła ogródek i się wysiała. :heja
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Bogusiu ;:196 witam cieplutko .
Piękna masz wiosnę tej zimy ;:215 ;:63 ;:63 ;:63 Pospacerowałam po Twoim pięknym ogrodzie - pooglądałam , podziwiałam i co najważniejsze odpoczęłam ;:108
Zdjęcia wspominkowe też śliczne ;:333
Dziękuję i pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Marysiu Kochana!...cieszę się,ze jesteś moim wiernym , stałym gościem. Każda wizyta cieszy mnie bardzo. Pozdrawiam cieplutko! i zapraszam! ;:168
Krystianie! :wit
Dalie ładne....ale zdecydowanie gorzej przechowują się tego sezonu/ nie napiszę zimy bo tej jeszcze u mnie nie było/ a temp. + 5C w nocy, w dzień w granicach +15C ... a niekiedy nawet +19C...źle na nie wpływają. ;:108
Szałwia zdobi ogród bardzo długo, bezproblemowa, sama wysiewa się...ale u mnie tego roku , właśnie teraz wielkie połacie nowych , zielonych sadzonek...zatem nasionka wykiełkowały....przyjdzie mróz...i będzie po nich / chyba ,ze spadnie śnieg i otuli/.
Tereniu!witaj ;:167 ...cieszę się ,ze spacer po moim ogrodzie wpłynął na Ciebie pozytywnie/ przedłużenie rehabilitacji /;:306
Dzisiaj u mnie szaro i ponuro....w nocy i nad ranem padał deszcz , momentami intensywnie...dosyć spory tez wiatr, ale temp +8C.
Posyłam moc serdeczności ;:168 ;:196
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
majka1971
500p
500p
Od: 31 sie 2012, o 14:07

Post »

Witaj Bogusiu .
Zdjęcia piękne .Kiedy za oknem będą takie widoki ,zieleń wszędzie. śpiew ptaków.
U mnie też pogoda nieciekawa.Wieje pada,mimo to 7 na plusie.
Jeszcze muszę jechać do miasta a nie chce mi się, po południu do pracy.Pozdrawiam. ;:196
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Bogusiu ;:167
Piękne kolory i spora różnorodność. Utworzyłam już sobie spis bylin na ten rok, które chciałabym zobaczyć na swoich rabatach - podobają mi się kolory fioletowe, niebieskie, białe, różowe to moja ulubiona kolorystyka..
:wit
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Też boję się o siewki. :|
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko! :wit ;:168 ...z jednej strony fajnie ,ze ciepło, nie ma utrudnień na drogach, ale roślinki zupełnie zbałamucone.
Ja jestem w tej dobrej sytuacji ,ze od września 2012 roku nie muszę już chodzić do pracy. Byłam pełna obaw , jak zniosę to rozstanie z pracą zawodową...ale wszystko OK , w dużej mierze pomogła mi obecność na FO oraz zaangażowanie w prace ogrodowe. ;:108
Agniesiu!... ;:168
Proszę napisz co znalazło się na Twojej liście bylinowych chciejstw...może będę mogła jakieś dla Ciebie zrealizować.
Dzisiaj zatem coś z moich ogrodowych bieli i jeszcze coś w tonacji fioletowo- niebiesko- różowej
Pozdrawiam cieplusio! ;:196
Krystianie!...szkoda byłoby utraty roślinek...ale cóż nie mamy wpływu ...zatem bądźmy dobrej myśli ;:108 ;:180

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek[/UR

[url=http://www.fotosik.pl]Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Bogusiu, ta Twoja biel jest cudowna, miałam napisać, że dwa pierwsze zdjęcia, ale wszystkie są piękne ;:215
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Oglądając Twoje fotki zacząłem się zastanawiać czy wykopałem galtonie.
Masz tyle pięknych i rozrośnietych roślinek, że chyba się zacznę do Ciebie uśmiechać. ;:180 ;:31
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko!... biele uwielbiam w zestawieniu z bardziej intensywnymi, "drapieżnymi' kolorami ;:108
Jurku! :wit I tak do tej pory byłeś dla mnie życzliwy ...ale nie mam nic przeciwko temu / jeśli tylko żonka pozwoli/ uśmiechaj się częściej/ ;:108 :;230 Nie ma sprawy , zresztą ...nawet bez uśmiechu ...chętnie podzielę się tym co sobie upatrzysz...myślę ,ze mimo anomalii pogodowych , roślinki dzielnie zniosą ten sezon. Pisz na pw bez jakichkolwiek "zahamowań"... skupię się na Twoich chciejstwach szczególnie i otoczę opieką roslinki :;230
Pozdrawiam serdecznie!
Też przed świętami...nawiedziła mnie myśl ...o moich galtoniach" czy wykopałam?"/ miałam pierwszy rok/.
W te pędy ruszylam do piwnicy...i...okazało się ,ze spokojnie tam sobie "leżakują". ;:306
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Bogusiu Witam bardzo serdecznie w ten bardzo wietrzny i mokry dzień :wit Podziwiam Twój ogród i żałuję, że nie mam laków w tym roku, może też by zdobiły widoki. Masz wspaniałe panoramy ogrodu, cieszę się, że wreszcie się nimi z nami podzieliłaś. Czy przy wiosennych wysyłkach mogłabyś dołączyć mi nasiona malope? Kiedyś miałem tę roślinę i wyleciała mi całkiem z głowy. 2 strony wstecz pokazałaś wszelkie odcienie purpury - bardzo je lubię , od razu przypomina mi się dzieciństwo jak u babci w sierpniu kwitły astry jednoroczne puste u nas zwane ślepokami, właśnie miały wszelkie odcienie różowego, fioletowego i białego. Tamten ogród już jest sprzedany ale astry można u mnie co roku podziwiać, same się wsiewają. Jak Twoje koty? Czy ta wiosna za oknami pobudza je do aktywności czy lenią się jak moje na wszystkim co miękkie? :wink: Galtonie, nawet jakbyś nie wykopała to przezimują, swoje co roku wykopuję ale chyba tylko tak z przyzwyczajenia, czasem o jakiejś zapomnę i wyrasta na wiosnę. Pigwowiec mam w takim samym stanie i boję się tych zapowiadanych mrozów, oby się nie sprawdziły.... Miłego bezwietrznego dnia :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Michale!...chyba telepatycznie przywołałam Ciebie :;230 Bardzo mnie ucieszyła Twoja wizyta ;:108
Dzisiaj zdecydowanie u mnie pogoda odmienna od tej z poprzednich dni. Wieje niesamowicie , w nocy padał deszcz.
Laki po kilkunastu latach przerwy ponownie zagościły w moim ogrodzie. Żałuję,ze ot tak po prostu zapomniałam o nich. Są tak wdzięczne i dodają ciepełka. Malope też miałam po raz pierwszy...jeśli zebrałam nasiona ...to nie ma sprawy wyślę.
Astry bardzo lubię, choć miałam ich niewiele.W tym roku zadbam o nie i cynie. Moje koty ...ciągle by jadły i niesamowite pieszczochy...zwłaszcza Imka "akrobatka". Antek "dostojniś"...ociężały i leniwy :;230
Też mam nadzieję,że zima będzie łagodna i będziemy cieszyli się wiosną widokiem naszych roślinek.
Pozdrawiam serdecznie! ;:180
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Obiecałam, że będę zaglądała do Twojego ogrodu. Jak zawsze jestem zachwycona kolorowymi rabatkami.
Chyba wszędzie dziś wieje, u mnie w nocy również lało.
Wymiziaj kociaczki.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40

Post »

Ale piękny ogród !!!! Witaj, bardzo mi było miło "pospacerować " po ogródeczku ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”