Pod bocianim gniazdem - gdzie mgły i diabeł mówi dobranoc

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pod bocianim gniazdem - gdzie mgły i diabeł mówi dobranoc

Post »

Aż mi ślinka poleciała ;:152 grzybki piękne jak prawdziwe. ;:108
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotka....prawie, prawie bo do podgaci dojechałam :;230 :;230
Domyślam się gdzie, to jest ;:173
A dodam tylko, że jak chcemy dojechać skrótem, to często każda dróżka leśna jest też dobra.
Trenowaliśmy wiele takich dróżek jak nie było trasy Wyszkowskiej, a korki sięgały od Niegowa w kierunku do Wyszkowa.
Awatar użytkownika
bunia79
500p
500p
Od: 25 cze 2012, o 23:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tak sobie poczytałam, i stwierdzam,że Twoja działeczka to RAJ gdzie diabeł mówi dobranoc ;:173
Przepiękne miejsce blisko natury i choć odległe, to przez to jeszcze wspanialsze...
a plany masz świetne i już chciałabym zobaczyć, jak będzie tu w przyszłości ;:oj

Pozdrawiam. Bogusia
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Witaj Bogusiu -też bym to już chciała zobaczyć, niestety chyba daleko nam do tego, ale ważne że zapału dużo, ja jeszcze bym sadziła, kopała, grabiła- taka ze mnie pracowita pszczółka.
MAjka- Podgać? to rzeczywiście mogłaś i do mnie zawinąć ,
Maju-efekt końcowy rzeczywiście zadowalający, ale nie śliń :;230 się tak, bo smakują jak psiaki- narobiłam się jak głupia, ale ciasto nie dla mnie, może z jakims innym ciastem by się dało je zrobić wtedy smakowałyby jak prawdziwki.
Stachu 1956

Post »

Witaj,,,,wpadłem pospacerować po Twoich włościach,,,,
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Dorotka tak podgać..... hihihi. :;230 Masz chyba blisko do producenta ziemi :;230
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Cię Stachu- miło że wpadłeś
Majka - ja jestem we wsi Kukawki trochę dalej , za Basinów
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorotka, przyszłam z rewizytą i wyjść nie mogę (z wątku i z podziwu i zachwytu) :) Teren pięknie zagospodarowany i pomysły masz fajne. Okolica, gdzie masz siedlisko, jest piękna. Przejeżdżałam kilka razy przez Jadów, to chyba gdzieś niedaleko? Rodzinę bocianów postaramy się i my jakoś przygruchać do nas, jest ich na Podlasiu sporo i czasem siadają na naszym słupie latarniowym para i oglądają bacznie. Podobno można kupić gotowe podstawy do gniazda i zainstalować. Nawet coś mi się obiło o uszy, że zakłady energetyczne przenoszą gniazda na bezpieczne miejsca, jeśli lokalizacja jest w pobliżu linii energetycznej. A za uratowanie nieszczęśnika bocianiego-duży buziak! ;:196
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Dorotko, te grzyby to konkretnych rozmiarów. W zaszadzie dużo nie trzeba chodzić, Zbierzesz 2 szt i są 3 słoiki ;:333
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Śliczne te Twoje grzybki na dwóch nóżkach, nasze wnuczęta też zaliczyły z nami w tym roku grzybobranie , przy okazji poznawały wszelkie stworzonka leśne -ślimaczki,gąsieniczki,dzięcioły i nawet wiewiórkę :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zuzanna2418 pisze:Dorotka, przyszłam z rewizytą i wyjść nie mogę (z wątku i z podziwu i zachwytu) :) Teren pięknie zagospodarowany i pomysły masz fajne. Okolica, gdzie masz siedlisko, jest piękna. Przejeżdżałam kilka razy przez Jadów, to chyba gdzieś niedaleko? Rodzinę bocianów postaramy się i my jakoś przygruchać do nas, jest ich na Podlasiu sporo i czasem siadają na naszym słupie latarniowym para i oglądają bacznie. Podobno można kupić gotowe podstawy do gniazda i zainstalować. Nawet coś mi się obiło o uszy, że zakłady energetyczne przenoszą gniazda na bezpieczne miejsca, jeśli lokalizacja jest w pobliżu linii energetycznej. A za uratowanie nieszczęśnika bocianiego-duży buziak! ;:196
Zuza witam,dziękuję za wizytę i buziaczki- tak to niedaleko Jadowa, nie łatwo zwabić do siebie bociany, u sąsiadów siadały na słupie już drugi rok i coś im nie podpasowało. U mnie też się usadowiły na słupie energetycznym , poprzedni właściciele zgłosili i zakład energetyczny, zdjął gniazdo(oczywiście jak było puste) i specjalną platformę położył i na to gniazdo- nie kapnęły się że ktoś im w domku grzebał-dalej przylatują. Tak sobie myślę że obserwują i czekają co ja jeszcze wymyślę na tej działce.
gracha pisze:Śliczne te Twoje grzybki na dwóch nóżkach, nasze wnuczęta też zaliczyły z nami w tym roku grzybobranie , przy okazji poznawały wszelkie stworzonka leśne -ślimaczki,gąsieniczki,dzięcioły i nawet wiewiórkę :wit
Moja mała w tym roku ganiała za żabkami których u nas pełno i wołała rere-kum,kum,rere-ku,kum aż rozdeptała ;:185
lulka pisze:Dorotko, te grzyby to konkretnych rozmiarów. W zaszadzie dużo nie trzeba chodzić, Zbierzesz 2 szt i są 3 słoiki ;:333
- mam nadzieję że w przyszłym roku też obrodzą- ale Ty kobieto do rymu gadasz :;230
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

U moje córki w domku na progu pod wycieraczką para ropuch urządziła sobie dom rozpusty , córka rano mało ich nie rozdeptała ;:306 ale sobie miejsce wy :;230 brały
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

gracha pisze:U moje córki w domku na progu pod wycieraczką para ropuch urządziła sobie dom rozpusty , córka rano mało ich nie rozdeptała ;:306 ale sobie miejsce wy :;230 brały
No to by była rozpusta, dziękuję ;:306
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Doroto, wstaw trochę zdjęć, proszę... Twoją działkę można bez końca oglądać ;:167
Miłego piątku!
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wszędzie już około świątecznie , więc ja pokażę jeszcze trochę jesiennych klimatów
zbieranie orzechów
Obrazek
widok z domku dla dzieci
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

udanego wieczoru
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”