Krytianie-dziekuje pieknie za mile slowa.Sa one dla mnie b,krzepiace i dajace radosc.Gdyz jest to uznanie dla mojej ciezkiej pracy poniewaz jestem juz nie pierwszej mlodosci/dobrze po 50/ i sama zamieszkuje na swojej posiadlosci.Duzo roslin sama rozmnazam z nasionek w tym byliny - pikuje.rozsadzam,przesadzam itd.... no i oczywiscie przekopuje coraz to nowe miejsca na nowe rabatki gdyz ciagle kwiatkow przybywa.A ogladajac tut.dzialki checi na rozne nowosci rosna.Marzy mi sie rabatka z samymi liliowcami i liliami ale juz miejsca brakuje gdyz duza czesc dzialki zajmuje plac zabaw dla wnukow.Pewnie wiosna co wymysle .a teraz cd.moich ogrodkow
No po prostu cudowne obrazki. Taki ogródek właśnie chciałby mieć. Jeśli byś chciała liliowców to mogę spróbować podzielić moje - mam rdzawego i pomarańczowego.
Dobrej nocy.
Krystian-Dzięki za propozycje odstapienia liliowcow ale na razie nie skorzystam gdyz nie przygotowalam miejsca na nowa rabatke a na obecnych juz nie będę miala miejsca poniwaz jestem w trakcie dosadzania rozsad bylin,ktore sama wychodowalam z nasion.Teraz tez zagospodarowuje dzialke krzewami i drzewkami ktore tez sama wychodowalam z galazek od kolezanki.dwa sezony przetrzymalam je w duzych donicach no i juz dobrze ukorzenione prznosze na miejsca stale.mam nadzieje,ze sie przyjma bo będę jednak przykrywac na zime,bo tu zimy mrozne.Nawet wszystkie rabatki-ogrodki zawsze przykrywam na zime. a teraz c.d wspomnien z tegorocznego lata;
Do wszystkich ogladajacych Powyzsze zdjecia sa z biezacego roku.A tyt.wczesniejsze postu ukazaly sie z napisem"lato 2011' przez omylke bo nie skasowalam tego wersetu.
Ale masz tego kwiecia,że ho ho tylko pozazdrościć zdjęcie z ławeczką to powala, takie romantyczne i chyba to jest wejście do domku co? a na tej ławeczce to pewnie przesiadujesz z kubkiem kawy i upajasz się zapachem tych pięknych kwiatów ...czekam na więcej
Moze ktos z tu obecnych poinformuje mnie w jaki sposob mam zmienic tyt.postu bo caly czas mi sie pokazuje'wspomnienie lata 2011' mimo,ze kasuje i za kazdym razem zmieniam na 2013. Czy mam pisac zamiast w 'odpowiedz' w 'nowy temat' ale czy wtedy bedzie ciaglosc postu? Z gory serdecznie dziekuje
W nowy temat absolutnie nie, pisz w odpowiedz i zostaw na razie tytuł w spokoju, najlepiej jakbyś poprosiła o pomoc moderator forum, Karo lub Babuchnę.
Bogusiu,szczegolnie wieczorami juz po wszystkich dzialkowych obrzadkach siadalam na tej laweczce przy domku, odpoczywalam i podziwialam efekty swojej pracy z tym,ze juz nie z kawka ale np. z jakims"drineczkiem" .A zapach Tytoni wieczorem niesamowity. dwa lata temu tyton wysialam do skrzynki a nastepnie rosadzilam i tak piekenie mi sie rozsialy,ze w roku biezacym wszystkie swoje ogrodki obsadzilam rozsadami i jeszcze rozdalam.Bardzo jestem zadowolona z tych kwiatkow bo ciagle kwitna tak,ze nadal dom tonie w kwiatach. c.d.kwiatkow
widze,ze powtorzylam te same zdjecia wiec zaraz je skasuje z pulpitu i nowe wstawie i jak zdaze to jeszcze dzis przesle i pewnie mniejsze mam wstawiac bo tekst mi sie nie miesci.tak to jest jak sie nie jest "orlem"internetowym-trzeba sie uczyc na bledach