Aprilkowy las cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz.4

Post »

Witam miłych gości ;:4
Reniu, moje hortensje dziś już też odrobinę się zmieniły, choć mrozu nie miałam tak silnego. Fakt że dalie, niecierpki i begonie padły ale pozostałe roślinki jakoś tam jeszcze się trzymają, choć z dnia na dzień coraz gorzej.
Marzenko bardzo się cieszę razem z tobą z niedalekiej perspektywy ogrodzonej działki. Teraz będziesz mogła rozwinąć ogrodniczo skrzydła, bez ryzyka utraty roślinek ;:196
Koziorożec/Marto ;:196
Jolifleur/Ewo cieszę się, że założyłaś wątek bo masz sporo osiągnięć w ogrodzie i warto się tym dzielić z innymi. Z ciekawostek to zakwitł mi cyklamen i hiacynt ;:306 Więc wszędzie natura świruje...
Iwonko, postraszyło mrozem i znów jest lato :tan Dobrze że nie zdążyłam pochować letnich ciuchów, bo pogoda jest cudowna. Mam masę planów na weekend, w tym też walkę z korzeniami. Jak chcesz spróbować jak to jest to zapraszam. Moja skarbonka też już pusta i nawet zastawiona na zakup jesiennych róż ;:306 ;:cm
Agess dziękuję ;:168 Z floksami nie zaszalałam, tylko kilka fioletowych dosadziłam do już rosnących różowych i białych. Żadnych rewolucji nie wprowadzam, nie mam już sił na jesieni. Chyba się wiosną wypaliłam...
Marzenko, bez przesady z tymi dobrymi kompozycjami. Też zaczynam już przesadzanie. Ale fakt że staram się powstrzymać moją łapczywość na wszystkie roślinki. Z różnym skutkiem :;230 Ja dopiero od niedawna wiem czego chcę w ogrodzie ale jeszcze nie do końca wiem jak to osiągnąć ;:199
Anabuko/Anno przecież u ciebie jeszcze więcej kolorów jesieni. No i te fotki żyjątek latających, aż się cofnęłam jak takie wielkie coś zobaczyłam tuż przed moim nosem :;230 bałam się że użądli....
Kasiek, nawet bym cię nie namawiała na spróbowanie tych konwaliowych owocków ;:191 A WINOgrona też uwielbiam, niestety ostatnio po jednym kieliszeczku serce mi łomocze. Jak tu się na jakąś imprezę wybrać jak człowiek nawet pić nie może ;:152 Szkoda zajmować innym miejsce...
Twój power na przesadzanie jest bardzo dobrze ukierunkowany. Znów będziemy podziwiać nowe, piękne rabatki. Wstrzymam się z robieniem swojej zimozielonej, to może coś ciekawego podejrzę u ciebie co się da w moim ogrodzie wykorzystać ;:173 Bezczelna jestem, co...... ;:300
Margo/Gosiaczku ale ja już sił nie mam na przesadzanie...wiosna zużyła wszystkie. A co do wyjazdu to też jeszcze nie wiem. Ale jak będę jechać to z pewnością zadzwonię, najwyżej porwę cię na siłę po drodze....
Z ostatniego tygodnia:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Ale cuudne jesienne fotki,,,nasycone słońcem i kolorami kwiatuszków :D
Róże,marcinki,hortensje,,,jeszcze wszystko piękne ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jola, jak też róże u Ciebie szaleją. Jednak osłona lasu dużo daje. Moje posadzone w słońcu, ale bez osłony i po mrozach nie mam już nawet Boniki.
Za to Iceberg przy ganku i inne 3 mają się całkiem świetnie. Ważne, ze już wiesz do czego dąrzysz, sposób na osiągnięcie celu też znajdziesz ;:108
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ok, zapraszam do siebie ;:306
Drewutnia wyszła rewelacyjnie.
Ja znowu planuje przesadzanie, ale wiosenne.
Na ten rok już skończyłam.
Teraz tylko dołki pod nowe róże,ogarnięcie ogrodu tylko tyle o ile, bo zazwyczaj porządki robię wiosną
I będe czekała na nowy sezon :D
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Piękna pogoda w ten weekend sprawiła mi ogromną frajdę. Wreszcie mogłam zajrzeć do ogrodu i trochę posprzątać oraz zacząć szykowanie dołków pod róże co u mnie było dość poważnym przedsięwzięciem. Dziś czuję mięśnie o których albo zapomniałam albo nie miałam pojęcia że tam są ;:213

Ana, zaczynam doceniać jesień i jej kolory znajduję ze zdziwieniem również u siebie. Żeby jeszcze dar fotografowania był to byłaby pełnia szczęścia. Ale coś tam zawsze pokażę, mimo że tacy fachowcy jak ty będą zaciskać zęby patrząc na moje wypociny ;:216
Marzenko, róże to dopiero teraz mają masę pąków. Jakby było ciepło dłużej to kwitłyby jeszcze obficiej niż wiosną. Ale i tak nie mam co narzekać jak na pierwszy sezon. Zaraz wkleję fotki twojej Peace. Zachwyciła mnie kolorem pąków. Są bajecznie limonkowe...
Gosiek, to się pakój bo zwiększa się prawdopodobieństwo najazdu. Tak na 100% będę wiedziała w środę. Ewentualnie będę dzwonić.
A drewutnia dopiero w ten weekend doczekała się pokrycia gontem ;:183 U moich facetów wszystko musi nabrać mocy urzędowej.

A oto kopanie dołków pod róże. Podstawowym narzędziem jest siekiera ;:159

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Bonica

Obrazek Iceberg

Obrazek

Obrazek The Fairy

Obrazek Marzenko to twoja Peace. Ma dwa cudne, limonkowe pąki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Jolu ale u Ciebie zmiany :shock: Dołki pod róże,wow jakie równiutkie,widzę,że lawenda wkoło już posadzona.Już oczyma wyobraźni widzę jak będzie pięknie ;:108
Jesień u Ciebie bardzo kolorowa :uszy
Trzymam kciuki ;:333
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit
Ale piękne cuudne kolory ;:215 ;:215
Rabatka bardzo ładna ;:108
a i róże dalej slicznie czrują :wink: ;:167
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

April, widzę, że sadzenie u Ciebie to niemal kopanie studni, czyli podobnie jak u Constancji ;:131
Ile tych dołków musisz przygotować? Ja też mam trochę do wykopania, ale z ulgą stwierdzam, że nie muszą być aż tak głębokie 8-) Ślicznie wybarwiają się trawki Red Baron, muszę znaleźć dla nich miejsce ;:209
Miłego dnia :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Jolu u ciebie jeszcze kwitnie powojnik ;:oj U mnie już dawno przestał....
Modrzew zaczyna już żółknąć a u ciebie jeszcze cały zielony....
Jesień u ciebie jakaś późniejsza hihihi
Ciekawi mnie twoja nowa różanka ;:oj Może pisałaś wczesniej a mi umkło, jakie róże będziesz na niej sadzić? Podziwiam twą prace przy robieniu dołków ;:180
Miłego poniedziałku.
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Piękna ta jesień u ciebie.
U mnie już coraz mniej liści i coraz smutniej ale aż miło popatrzeć na takie bajkowe kolory. Człowiekowi lepiej się robi na duszy.
Nie wiadomo, kiedy znowu będzie taka piękna i długa jesień, więc nie żałuj aparatu :wit
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Cześć Aprilku?.. ja z rewizytą?? musiała nabrać urzędowej mocy ;:306
a, na poważnie zaglądałam znowu, ale cichaczem?.. ;:306
Jakaś totalna niemoc w pisaniu mnie ogarnęła? :wink: tak mam zawsze jak przychodzą pierwsze dni jesieni.
Ruszyły mnie dopiero Twoje doły na róże. :;230
Jej masz aż tyle żółtego piachu! to są wyjątkowo trudne warunki na założenie ogrodu.
Dobrze, że kopiesz szerokie doły. Korzenie róż lubią rozrastać się na boki.
Założysz tam nawadnianie? a czy stosujesz jakiś żel na zatrzymanie wilgoci?
Podziwiam Twoje wszystkie poczynania i plany na ujarzmienie lasu na ogród.
Może nie doczytałam, ile powierzchni tego lasu jest Twoim ogrodem.
Zdjęcia oddają cudne kolory jesieni ;:173
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Cześć Jolek, świetne pączki na Peace, dosadzę ją do Chopinów. Zresztą znasz moje plany. No kopanie studni pod roże rzeczywiście arcytrudne i współczuję używania siekiery. Na szczęście u mnie jest to trochę łatwiejsze (bez siekiery), ale doły muszę równie wielkie kopać. Najgorsze, że źródło gliny mam na wyczerpaniu :( .
Zamiast kopać w weekend doły, to wykopywaliśmy sosny, które posadziłam x lat temu i wypadło, ze w granicy rosną, a teraz sąsiad robi płot.
Mam jednak wolne, bo syn się smarka, więc myślę, że się troche obrobię w ogrodzie.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jola, ależ pięknie się zapowiada rabata z obrzeżami z kołków ;:63 Świetny pomysł na wykorzystanie drewna. Teren do obróbki masz faktycznie masakryczny ;:202
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Jolu jak widzę Twoją pracę, przed nasadzeniami, w piaskownicy to jakbym widziała swoją gliniankę :?
Ale jak się człek porządnie przyłoży to i roślinki ładnie rosną :D
I jesteśmy dumne

Czytała, że się spotykamy w sobotę :wink: "Mjetła" już przygotowana :wink:
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Jolu, witaj kochana ;:196
Sama nie wiem jak to się stało, ale dopiero teraz namierzyłam Twój nowy wątek :oops: Ogromnie się cieszę, bo tyle wspaniałych zdjęć pokazałaś !
Bardzo Cię podziwiam, bo dokonania w piaszczystym lesie są oszałamiające ;:oj
Moje rabaty są też w 100% stworzone na nowo od podstaw, ale nie miałam potrzeby karczowania pniaków !
Kochana podziwiam ;:180 Jesteś dla mnie prawdziwie piaskową czarodziejką !
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”