Majowy ogród cz.3 spełniające się marzenie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Majowy ogród cz.3 spełniające się marzenie

Post »

Jeju jak ty pędzisz i z ogrodem i z wątkiem. Efekty są z każdym zdjęciem, uwielbiam śledzić twój wątek, bo co chwila pojawia się coś nowego :)
Pozdrawiam, Emka
Ogród
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Cudowne widoczki zresztą jak zwykle ...masz to fantastyczne wyczucie przestrzeni ;:215
Wszystko ze sobą współgra i świetnie wygląda ;:173 Do tego wysmakowane dodatki i sukces murowany !!
Piękny ogród stworzyliście ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Fajny drób :wink: !
Awatar użytkownika
jogibabu16
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 30 lip 2013, o 12:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko,
kaczuchy są rewelacyjne ;:oj jesteś dla mnie mistrzynią w dekoracji ogrodu różnymi "gadżetami" ;:215 chciałam Cię podpytać o wilczomlecz - czy Twoja Wera nie dobiera się do niego?? czytałam, że jest to roślina mocno trująca a też posiadam psa i zastanawiam się czy go wsadzać. w sumie do tej pory nie zauważyłam, żeby mój pies poza trawą zjadał roślinki w ogrodzie :roll:
pozdrawiam

Aneta
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Dobry wieczór!
Pozwólcie, że odpowiem dziś zbiorowo, dziękując za wszystkie odwiedziny i bardzo miłe słowa. Cieszę się, że spodobały się wam moje kaczuszki, też mi się wydawało, że będą pasowały do rzeczki.
Anetko- Wera na szczęście nie dobiera się do roślin, poza tym jest w ogrodzie zwykle pod naszą opieką, kiedy nas nie ma ma swoje wydzielone miejsce na wybiegu albo w domu. Jest dość grzeczna ;:173

Dzisiejsze popołudnie spędziłam bardzo miło na wystawie "Zieleń to życie". Podziw wzbudzały piękne stoiska wystawców, niektóre okazy drzew (najczęściej już wszystkie sprzedane ;:oj ) powodowały szybsze bicie mojego serca m.in. kilkudziesięcioletni okaz klonu palmowego. Przyjechałam bogatsza o wrażenia estetyczne, sporą garść wiedzy, stosik ulotek, dwie książki i żurawkę Caramel.

Przepraszam za jakość zdjęć

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Świetna fotorelacja! Ja nie mogę chodzić na takie wystawy, bo potem jestem chora! ;:306 Za dużo dobrego na raz! Ostatnio na Gardenii na stoisku u Romanika wywijałam siekierą :;230 Nie powinni mnie już wpuszczać... ;:224
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p

Post »

A to mogłabyś się wybrać z moim M :;230 -siekierki, kosiarki i obsługa tych stoisk były przez niego okupowane.....Dyskretne znaki - chodźmy już nie pomagały ;:224
Pozdrawiam, Iwona
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Dziękuję Iwonko za fotorelację ;:196, chociaż w ten sposób mogłam się znaleźć na wystawie...
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

Ja nie mogę Iwonka jakie cuda ;:oj Ze 3 stoiska ograbiłabym jak leci, trawy i to stoisko z jeżówkami, Jak dobrze że mnie tam nie było :)
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p

Post »

Tak, można było dostać zawrotu głowy ;:173 . Sprzedaż z ekspozycji była po godzinie 16, ale i tak właściwie wszędzie rosliny były juz zarezerwowane. Np. na stoisku u Marczyńskiego (clematisy) były ogromne egzemparze Sweet Summer Love, którego mam w planach, ale gdzie tam.... wszystkie poszły jak na pniu. A na giełdzie roslin na zewnątrz te same były po 80 zł (ale na prawdę duże, donica 5 L) wydawało mi się jednak, że za drogo ;:131
Pozdrawiam, Iwona
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Nie dotarłam niestety na wystawę, chociaż dzień wcześniej byłam w Warszawie. Zdjęcia z trawami oraz to z ostróżkami w bielonej donicy ;:167
Widoki z Twojego ogrodu jak zawsze mnie zachwycają ;:180
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Cześć, Majowa, bardzo mi się podoba Twoja fotorelacja z wystawy.
Jak zwykle masz oko na wszystko, a nie tylko na wypasione stoiska wypasionych firm ;:224.
Dzięki temu można mieć pojęcie o bogactwie i różnorodności przedstawionej oferty.
Ale ... sposób sprzedawania, ceny, walka o rośliny i te tłumy ... ;:185.
A tak nawiasem, Ciebie szkółkarze powinni na rękach nosić, tyle masz jeszcze miejsca...
Lecz, jak Cię znam, zachowasz umiar w ilości sadzonych roślin i zostawisz na rabatach luz, który pozwoli obejrzeć i docenić każdy wybrany okaz, a i dla smakowitych gadżetów miejsca nie zabraknie.
Bardzo lubię Twój styl, a ogród... ;:215.

;:196 - pełna podziwu Jagoda
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p

Post »

Madziu wiedziałam, że bielona donica z ostróżkami przypadnie ci do gustu ;:215 . Pomysł jak najbardziej godny skopiowania i tak sobie myślę, że coś podobnego wykombinuję na wiosnę.
Jagi formuła targów w sumie jest ok/ wszystko lub prawie wszystko w jednym miejscu, sporo nowości, rośliny wypasione ale i swojskie byliny (ta najbardziej mi się podobały) .....ale ja np. nie jechałam z zamiarem zakupów. Nie jestem zwolenniczką zakupów tego, co akurat wpadnie w ręce. Co to tłoku - trafił nam się moment kiedy było luźniej - trzeci dzień, czas obiadowy. Nawet z zaparkowaniem nie było problemu. A wiesz czego mi zabrakło?? No jakże by inaczej - fajnych dodatków ogrodowych :D
Za lubienie serdecznie dziękuję ;:196
Pozdrawiam, Iwona
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lip 2011, o 19:41
Kontakt:

Post »

Iwonko,do syta dałaś moim oczom. Czy pamiętasz do kogo należy ten ogromny asortyment traw ozdobnych? Zaraz bym tam napisała. A u Ciebie baaaaajka, wciąż coś nowego,pięknego.
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36

Post »

Ja też wybierałam się na tę wystawę, niestety nie dotarłam. Mam pecha - od trzech lat nie udaje mi się na nią "załapać". Obiecałam sobie, że w przyszłym roku nie będę czekała na weekend tylko pojadę już w piątek. Na zdjęciach wypatrzyłam stoisko z trawami, tym bardziej mi żal że nie dotarłam.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”