Majowy ogród cz.3 spełniające się marzenie
Re: Majowy ogród cz.3 spełniające się marzenie
Jeju jak ty pędzisz i z ogrodem i z wątkiem. Efekty są z każdym zdjęciem, uwielbiam śledzić twój wątek, bo co chwila pojawia się coś nowego 

Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cudowne widoczki zresztą jak zwykle ...masz to fantastyczne wyczucie przestrzeni
Wszystko ze sobą współgra i świetnie wygląda
Do tego wysmakowane dodatki i sukces murowany !!
Piękny ogród stworzyliście

Wszystko ze sobą współgra i świetnie wygląda

Piękny ogród stworzyliście

marzenia się spełniają! Dana
Fajny drób
!

- jogibabu16
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 30 lip 2013, o 12:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko,
kaczuchy są rewelacyjne
jesteś dla mnie mistrzynią w dekoracji ogrodu różnymi "gadżetami"
chciałam Cię podpytać o wilczomlecz - czy Twoja Wera nie dobiera się do niego?? czytałam, że jest to roślina mocno trująca a też posiadam psa i zastanawiam się czy go wsadzać. w sumie do tej pory nie zauważyłam, żeby mój pies poza trawą zjadał roślinki w ogrodzie 
kaczuchy są rewelacyjne

pozdrawiam
Aneta
Aneta
- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Dobry wieczór!
Pozwólcie, że odpowiem dziś zbiorowo, dziękując za wszystkie odwiedziny i bardzo miłe słowa. Cieszę się, że spodobały się wam moje kaczuszki, też mi się wydawało, że będą pasowały do rzeczki.
Anetko- Wera na szczęście nie dobiera się do roślin, poza tym jest w ogrodzie zwykle pod naszą opieką, kiedy nas nie ma ma swoje wydzielone miejsce na wybiegu albo w domu. Jest dość grzeczna
Dzisiejsze popołudnie spędziłam bardzo miło na wystawie "Zieleń to życie". Podziw wzbudzały piękne stoiska wystawców, niektóre okazy drzew (najczęściej już wszystkie sprzedane
) powodowały szybsze bicie mojego serca m.in. kilkudziesięcioletni okaz klonu palmowego. Przyjechałam bogatsza o wrażenia estetyczne, sporą garść wiedzy, stosik ulotek, dwie książki i żurawkę Caramel.
Przepraszam za jakość zdjęć

Pozwólcie, że odpowiem dziś zbiorowo, dziękując za wszystkie odwiedziny i bardzo miłe słowa. Cieszę się, że spodobały się wam moje kaczuszki, też mi się wydawało, że będą pasowały do rzeczki.
Anetko- Wera na szczęście nie dobiera się do roślin, poza tym jest w ogrodzie zwykle pod naszą opieką, kiedy nas nie ma ma swoje wydzielone miejsce na wybiegu albo w domu. Jest dość grzeczna

Dzisiejsze popołudnie spędziłam bardzo miło na wystawie "Zieleń to życie". Podziw wzbudzały piękne stoiska wystawców, niektóre okazy drzew (najczęściej już wszystkie sprzedane

Przepraszam za jakość zdjęć
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Świetna fotorelacja! Ja nie mogę chodzić na takie wystawy, bo potem jestem chora!
Za dużo dobrego na raz! Ostatnio na Gardenii na stoisku u Romanika wywijałam siekierą
Nie powinni mnie już wpuszczać... 

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- majowa
- 1000p
A to mogłabyś się wybrać z moim M
-siekierki, kosiarki i obsługa tych stoisk były przez niego okupowane.....Dyskretne znaki - chodźmy już nie pomagały 

Dziękuję Iwonko za fotorelację
, chociaż w ten sposób mogłam się znaleźć na wystawie...

Ja nie mogę Iwonka jakie cuda
Ze 3 stoiska ograbiłabym jak leci, trawy i to stoisko z jeżówkami, Jak dobrze że mnie tam nie było 

Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
- majowa
- 1000p
Tak, można było dostać zawrotu głowy
. Sprzedaż z ekspozycji była po godzinie 16, ale i tak właściwie wszędzie rosliny były juz zarezerwowane. Np. na stoisku u Marczyńskiego (clematisy) były ogromne egzemparze Sweet Summer Love, którego mam w planach, ale gdzie tam.... wszystkie poszły jak na pniu. A na giełdzie roslin na zewnątrz te same były po 80 zł (ale na prawdę duże, donica 5 L) wydawało mi się jednak, że za drogo 

- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie dotarłam niestety na wystawę, chociaż dzień wcześniej byłam w Warszawie. Zdjęcia z trawami oraz to z ostróżkami w bielonej donicy
Widoki z Twojego ogrodu jak zawsze mnie zachwycają

Widoki z Twojego ogrodu jak zawsze mnie zachwycają

Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Cześć, Majowa, bardzo mi się podoba Twoja fotorelacja z wystawy.
Jak zwykle masz oko na wszystko, a nie tylko na wypasione stoiska wypasionych firm
.
Dzięki temu można mieć pojęcie o bogactwie i różnorodności przedstawionej oferty.
Ale ... sposób sprzedawania, ceny, walka o rośliny i te tłumy ...
.
A tak nawiasem, Ciebie szkółkarze powinni na rękach nosić, tyle masz jeszcze miejsca...
Lecz, jak Cię znam, zachowasz umiar w ilości sadzonych roślin i zostawisz na rabatach luz, który pozwoli obejrzeć i docenić każdy wybrany okaz, a i dla smakowitych gadżetów miejsca nie zabraknie.
Bardzo lubię Twój styl, a ogród...
.
- pełna podziwu Jagoda
Jak zwykle masz oko na wszystko, a nie tylko na wypasione stoiska wypasionych firm

Dzięki temu można mieć pojęcie o bogactwie i różnorodności przedstawionej oferty.
Ale ... sposób sprzedawania, ceny, walka o rośliny i te tłumy ...

A tak nawiasem, Ciebie szkółkarze powinni na rękach nosić, tyle masz jeszcze miejsca...
Lecz, jak Cię znam, zachowasz umiar w ilości sadzonych roślin i zostawisz na rabatach luz, który pozwoli obejrzeć i docenić każdy wybrany okaz, a i dla smakowitych gadżetów miejsca nie zabraknie.
Bardzo lubię Twój styl, a ogród...

- majowa
- 1000p
Madziu wiedziałam, że bielona donica z ostróżkami przypadnie ci do gustu
. Pomysł jak najbardziej godny skopiowania i tak sobie myślę, że coś podobnego wykombinuję na wiosnę.
Jagi formuła targów w sumie jest ok/ wszystko lub prawie wszystko w jednym miejscu, sporo nowości, rośliny wypasione ale i swojskie byliny (ta najbardziej mi się podobały) .....ale ja np. nie jechałam z zamiarem zakupów. Nie jestem zwolenniczką zakupów tego, co akurat wpadnie w ręce. Co to tłoku - trafił nam się moment kiedy było luźniej - trzeci dzień, czas obiadowy. Nawet z zaparkowaniem nie było problemu. A wiesz czego mi zabrakło?? No jakże by inaczej - fajnych dodatków ogrodowych
Za lubienie serdecznie dziękuję

Jagi formuła targów w sumie jest ok/ wszystko lub prawie wszystko w jednym miejscu, sporo nowości, rośliny wypasione ale i swojskie byliny (ta najbardziej mi się podobały) .....ale ja np. nie jechałam z zamiarem zakupów. Nie jestem zwolenniczką zakupów tego, co akurat wpadnie w ręce. Co to tłoku - trafił nam się moment kiedy było luźniej - trzeci dzień, czas obiadowy. Nawet z zaparkowaniem nie było problemu. A wiesz czego mi zabrakło?? No jakże by inaczej - fajnych dodatków ogrodowych

Za lubienie serdecznie dziękuję

- badzia
- Od: 1 lip 2011, o 19:41
- Kontakt:
Iwonko,do syta dałaś moim oczom. Czy pamiętasz do kogo należy ten ogromny asortyment traw ozdobnych? Zaraz bym tam napisała. A u Ciebie baaaaajka, wciąż coś nowego,pięknego.
Ja też wybierałam się na tę wystawę, niestety nie dotarłam. Mam pecha - od trzech lat nie udaje mi się na nią "załapać". Obiecałam sobie, że w przyszłym roku nie będę czekała na weekend tylko pojadę już w piątek. Na zdjęciach wypatrzyłam stoisko z trawami, tym bardziej mi żal że nie dotarłam.