Nasze marzenie cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Nasze marzenie cz.3

Post »

Madziu ,Twój teren jest rzeczywiście olbrzymi .Nie lada przed Tobą wyzwanie .Nie obsadzone przestrzenie ,podczas gdy u mnie jedno zaczyna wchodzić na drugie .Stanowczo masz za dobrze :;230 Ja bym tak chciała jeszcze trochę miejsca ;:65
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Madziu ogrom pracy ale jakie efekty wielkie brawa ;:138 ;:138 ;:138
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewuś mnie ta pusta przestrzeń czasami doprowadza do szału.
Renatko dziękuję :oops:
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cześć Madziula :wit Nie bądź proszę taka skromna i nie pisz, że to co zrobiłaś, to totalny minimalizm ;:oj Czy ta magnolia z pączkiem to ta sadzona w tym sezonie? Ale Ci zazdroszczę ;:oj Moja niestety nie jest taka hojna, ale i tak się cieszę, że ładnie rośnie, bo był moment, że myślałam, że padnie. Sedum siebolda pięknie Ci się rozrosło - mój to mały liliputek... Ale rośnie na rabacie, gdzie leję dużo wody - może dlatego? Ogólnie widoczki wspaniałe, teraz denerwuje Cię pusta przestrzeń, ale na pewno lepiej mieć taki problem, niż nie mieć miejsca, by posadzić kolejne chciejstwa :wink:
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Witaj Madziu miłej i słonecznej niedzieli.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Milenko, to nie tak że to co ja zrobiłam to minimalizm. Chodzi o to że ja w porównaniu z Tobą i innymi forumkami to jestem daleko w tyle. Nie jestem niezadowolona z tego co mam i co już zostało zrobione. Wręcz przeciwnie. Chodzi o ilość. Macie dużo więcej zrobione i posadzone. Nie żebym narzekała czy coś. Absolutnie. Dopiero drugi sezon mam działkę. Chodzi tylko o to że pisząc że mam dużo roślin to za dużo powiedziane w porównaniu do Was :) Co do magnolii to jest nowa magnolia :) Mam już trzy. Ta co była sadzona wiosną ma duuuużo " czegoś". Bo nie wiem czy to liście czy pąki. Ta która kwitnie to alexandrina. Niestety dzisiaj chyba kwiatu nie rozłoży :( Sedum faktycznie się rozrosło. A w jakim stanowisku Ci rośnie?
Joasiu dziękuję i wzajemnie :)
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu ja też działeczkę mam drugi sezon i bardzo mało zrobione i bardzo mało roślinek w porównaniu z innymi forumkami.Ale cieszy mnie tak samo każdy kwiatek czy pączek,każda nowa rabatka.Trudno nam nadążyć za ogrodami które mają po kilkanaście lub więcej lat.Za kilka lat nasze rabatki będą równie efektownie wyglądać.A duże powierzchnie potrzebują większychj nakładów finansowych.Póki co cieszymy się podwójnie jak rosną i ich kwiatami.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Madziu pomału sobie obsadzisz tak jak będziesz chciala .To wszystko tak szybko się nie dzieje ,ale wydaje mi się ,że i tak bardzo dużo jest zrobione z bardzo dobrym skutkiem .Szkoda ,że nie mogłaś zobaczyć moich początków ,to byś się za głowę złapała ile ja naknociłam i ile zmarnowałam roślin .Idzie ku dobremu ;:65 ;:63
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu, Ewuś macie racje. Kiedyś mój ogród będzie zarośnięty jak i Wasze :) Lato się powoli kończy, dzisiaj spuszczam basen. Brzozy mi strasznie już śmiecą. Generalnie sprzeciwiałam się temu ale niestety czuć jesień. Choć upał dzisiaj straszny.
Awatar użytkownika
byna
500p
500p
Od: 18 maja 2009, o 19:18

Post »

Mandragora pisze:teraz denerwuje Cię pusta przestrzeń, ale na pewno lepiej mieć taki problem, niż nie mieć miejsca, by posadzić kolejne chciejstwa :wink:
Święte słowa. ;:108
ewa_rozalka pisze:Madziu pomału sobie obsadzisz tak jak będziesz chciala .To wszystko tak szybko się nie dzieje ,ale wydaje mi się ,że i tak bardzo dużo jest zrobione z bardzo dobrym skutkiem .Szkoda ,że nie mogłaś zobaczyć moich początków ,to byś się za głowę złapała ile ja naknociłam i ile zmarnowałam roślin .Idzie ku dobremu ;:65 ;:63
Święte słowa. ;:108
MID2006 pisze: Co do magnolii to jest nowa magnolia :) Mam już trzy. Ta co była sadzona wiosną ma duuuużo " czegoś". Bo nie wiem czy to liście czy pąki. Ta która kwitnie to alexandrina.
To znak, że masz rękę i działkę pod magnolie.Na początku mogą być atutem Twojego ogrodu, znakiem rozpoznawczym. Później przyjdą kolejne mocne akcenty. Jest dobrze, będziesz wspaniałą ogrodniczką, z sercem i wiedzą. ;:196
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To znak, że masz rękę i działkę pod magnolie.Na początku mogą być atutem Twojego ogrodu, znakiem rozpoznawczym. Później przyjdą kolejne mocne akcenty. Jest dobrze, będziesz wspaniałą ogrodniczką, z sercem i wiedzą. ;:196
Grażynko mam taką nadzieję. Póki co wszyscy w koło mnie straszą tymi magnoliami. Jeden sąsiad że mu zmarzła i mnie też zmarznie. Drugi sąsiad że jego córce też zmarzła i mnie zmarznie. Już się zmartwiłam przez te gadki.
Muszę pomyśleć jak je dobrze zabezpieczyć.

Teraz na weekend prawdopodobnie nie będę mogła jechać na działeczkę :( W dodatku spaliła nam się wczoraj już druga pompa. Musieliśmy podlewać wiadrami.
Mała nocna fotorelacja. Taka dosłownie na szybko przed odjazdem.
Obrazek
Hakuro już przycięta. Mam nadzieję że zimę przetrwa i będzie się ładnie zagęszczać.
Obrazek
Milenka pytała o Susan. Ma mnóstwo albo nowych pąków albo (najprawdopodobniej) nowych listków.
Obrazek
Alexandrina nie rozwinęła pąku przed naszym odjazdem :(
Obrazek
Obrazek
Bez palibin
Obrazek
Dzikie wino odbija! Właściwie prawie wszystkie sadzonki odbijają.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Madziu widzę że weekend na działce się udał :)
Wszystko pięknie rośnie ;:138
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj tak Aguś..żal było wyjeżdżać. Jak zawsze z resztą. Ciągle obiecujemy sobie że teraz wcześniej wyjedziemy i nigdy nic z tego nie wychodzi :)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Madziu a graliście pod uwagę możliwość całorocznego zamieszkania na działce?
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wszystko co dobre się kończy ale następny weekend już wkrótce. :tan Madziu ja też u siebie w ogrodzie zauważam pierwsze oznaki nadchodzącej jesieni.Staram się nie smucić tylko dostrzegać uroki jesieni.Pozdrawiam.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”