Marpy kwiatki i rabatki..CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Marpy kwiatki i rabatki..CD

Post »

Wszystkie po koli piękne, a floksy cudeńko, jak ja lubię ich zapach ;:108
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maryniu u Ciebie to jakby suszy wcale nie było. Roślinki świeże i kwitnace- nie zawiodłam sie wchodząc do tego raju. Białe floksy ;:167
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Iwonko miło,że wpadasz do mnie! ;:168 ja floksy odkryłam na nowo w ubiegłym sezonie ..zawsze je miałam ale traktowałam je całkiem po macoszemu...przyznaję upchnięte po ciemniejszych kątach służyły jako rozjaśniacze ostatnio niektóre znalazły lepsze miejscówki w moim ogródku..
Ewciu - ;:180 za miłe słowa! ;:196 A co do roślin to..podlewamy,podlewamy...podlewamy...deszczu dawno nie było ! Ale takie podlewanie z węża za bardzo nie służy urodzie roślin bo brzydną, robią się brązowe plamy tyle,że nie więdną ale nie ma to jak deszczyk porządny! Białe floksy i ja lubię ! :wit

Mój ogrodowy mix..cd Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
posiałam lewkonię...takie pustaczki wyszły :twisted:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cdn..
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Kontakt:

Post »

Maryniu i ja z wielką przyjemnością pospacerowałam po Twoim wspaniałym ogrodzie i chętnie poleżałabym na tym hamaczku razem z Tobą, o ile byśmy się we dwie na nim zmieściły :;230
Fajna sprawa taki hamak, kiedyś miałam, ale teraz nie mam gdzie go rozwiesić ;:145
Mam leżak, na którym można się samemu pobujać, ale nie za mocno, bo można glebę zaliczyć, co już mi się zdarzyło ;:306
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziś też gorąco :roll: Mnie się spodobało takie szare coś na zdjęciu (w poprzedniej serii) za przetacznikiem. Coś mi przypomina-krwawnik? rozchodnik?
Możesz mi podać przepis na ogórki w musztardzie? Zapowiada się dziki urodzaj, pewnie będzie jeszcze sporo przerośniętych.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

:oops: Ale jestem spóźniona... Dziwiłam się, że nie dostaje powiadomień z Twojego wątku... A u Ciebie niezmiennie różnorodnie i kolorowo ;:138
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu w jakich warunkach trzymasz trawkę Hakonechloa? lubi słońce czy cień? Usiłuję coś uzyskać z tych trzech przysłanych piórek od Szczytnicy ... na razie nic nie rosną ;:131
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu - ciesze się z Twojej rewizyty bardzo :D Ja nie na hamaczku się bujam tylko na huśtawce hamaczka to bym się bała ;:219 bo jakby się zerwał to by mnie trzeba było zbierać... :roll:
Ewciumaj - to szare to marne resztki bylicy ,jedna mi padła a druga po zimie na jednym konarku się trzyma ale fryzurkę ma dość bujną...
Zdziwisz się,ale ja się nie przywiązuję do przepisów i stale eksperymentuję ,szukam przepisów co uwielbiam w necie zarówno na ciasta ,przetwory, mięsa...Kiedyś pasjami wycinałam z gazet przepisy i wklejałam do zeszytów ;:306 ,których mi się nazbierało mnóstwo aż niedawno wywaliłam...bo i tak do nich wieki nie zaglądałam ..przepisów w necie jest całe mnóstwo ogórki w musztardzie robiłam już 2 razy za każdym razem z innego /podobnego/ przepisu i były świetne! Niebawem też poszukam...lubię przeglądać różne przepisy i jak wejdę coś poszukać, to przepadam na długo...bo uwielbiam i nie boję się eksperymentów a teraz są takie nowe smaki i przepisów moc...
Aniu -witaj ;:97 ! A ja sądziłam ,że się obraziłaś choć powodów chyba Ci nie dałam ;:131 ...czasem jakaś niefortunna wypowiedź bez złych intencji się nie spodoba... ;:182

Ewciu w- Hakonechloa - mam 3 z czego 2 rosną w cieniu a trzecią posadziłam na słońcu i też sobie świetnie radzi ...to bezproblemowa u mnie trawa a mojej olbrzymki to nawet nie podlewam,przymierzam się jakby ją podzielić bo jest olbrzymia ale się trochę boję...szkoda by mi było jakby się z nią coś stało...bo jest zjawiskowa... ;:131 Ale wydaje mi się, że ta w słońcu troszkę bieleje a w cieniu trzyma kolor czysty. Ja na szczęście nie mam potrzeby zamawiać roślin bo mam dość szeroki dostęp u siebie , pooglądam na żywo...dotknę a jak nie wszystko co inni mają dostanę ...to mam coś innego i to mi wystarcza... :) Ja kawałeczek uszczknęłam wiosną ze swojej i rośnie widać,że przyrasta ... ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cdn..
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Kontakt:

Post »

Maryniu, mój M podobnie, w necie przepisów szuka, notuje w 'kapowniku', a jak mają nas dzieci odwiedzić, to się popisuje kulinarnym kunsztem ;:36 Muszę przyznać, że gotowanie mu świetnie wychodzi. Zawsze też coś od siebie dorzuci do garnka, ma do gotowania smykałkę .....szkoda, że nie ma na co dzień na to czasu, ale może to i lepiej, bo bym się pewnie w drzwiach nie zmieściła ;:306
Ostatnio zrobił torcik Rafaello z przepisu w necie i znów mu się udało, a mi w bioderkach przybyło, więc go poprosiłam, żeby dał sobie spokój z takimi pokusami, bo przecież żal wywalić, a nie ma kogo wyczęstować, dzieci mi się po świecie rozjechały, więc do jedzenia tych smakołyków jesteśmy tylko we dwoje ;:129
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Piękny kolorowy ogród, było bardzo przyjemnie po nim pospacerować. Będę częściej zaglądać. :wit
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Toteż moje zostawię w półcieniu, za maleńkie aby je na słońcu hartować. Mam wielką nadzieję na takie wielkie kępy za kilka lat- chyba, że nie wytrzymam i kupię już u uczciwego sprzedawcy macając ręką... ;:306
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25

Post »

Witam wpisuję się bo umknął mi nowy wątek i mam już 5 stron zaległości ale zaraz to nadrobię:)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Maryniu, jak ja kocham ten Twój busz, czuję się jak u siebie ;:306 tylko roślinki jak by inne. ;:306
Hostowisko i Hakonechloa do tego żurawki miodzio ;:138
Fotki widoczkowe takie baśniowe ;:215 Aż szkoda, że te nasze grajdołki takie maleńkie i przez lata wypełnione po brzegi. ;:145
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu miło,że wpadłaś ;:196 Ty masz dobrze ;:173 ... mój M jedynie pomaga mi zawsze przygotować produkty, obiera , kroi, no i zmywa na bieżąco to co ja "naprodukuję" w trakcie roboty...zmywarki się nie dorobiłam bo na 2 osoby nie widzę takiej potrzeby.. ;:131 U mnie z nadwyżkami nie ma kłopotu bo dzieci na swoim ale w pobliżu i jak coś robię extra to częstuję u siebie a nadwyżki dzielę po równo na wynos... :D czasem udaje się coś zamrozić i w razie czego jest jak znalazł! Specjalną miłością do kuchni nie pałam ale jak trzeba to się bardzo staram! :heja

123katex - serdecznie witam nowego Gościa miło mi,że się podobał mój ogródek i zapraszam jeszcze w odwiedziny ! ;:100

Stasiu ;:168 miło mi bardzo! Grajdołki nasze małe i wypełnione . Nowe rośliny przybywają bo teraz tyle nowości i wiele chce się mieć ale sił nie przybywa i powoli zaczynam się " rakiem" wycofywać...i zaczynam iść na łatwiznę , żeby się nie zaharowywać ...Cieszę się,że Ci się moje widoczki podobają! :)

slimak900 ;:196 rzeczywiście dawno Ciebie nie było , witam serdecznie i zapraszam!

Ewciu w ;:168 - tak, daj im szanse w półcieniu i zapomnij..one wymagające nie są jak się zadomowią to będziesz się jeszcze nimi cieszyć! Czasem naszą nadgorliwością tylko szkodzimy roślinom ...wiem to z własnego doświadczenia ! Doglądaj ale z dystansem... ;:306

Obrazek

trawy i trawki uwielbiam...
Obrazek

Obrazek
goryczkowy zawrót głowy..
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

wypatrzyłam pierwszy kłos rosplenicy :) ...........trzcinnik
ObrazekObrazek

jedno z moich hostowisk czeka rewolucja przesadzania tylko jak się do tego wziąć!!! ;:7
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cdn... :heja
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Widziałam gdzieś taki przepis, pewnie spróbuję :wink: Na razie trzeba by pozbierać ogórki ;:306 Jakoś się rozleniwiłam...
Też się noszę z myślą o rozsadzeniu roślin na hostowisku. Trochę mi żal, bo rosną w idealnym miejscu, drugiego takiego nie mam, ale się po prostu nie mieszczą.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”