Marpy kwiatki i rabatki..CD
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Marpy kwiatki i rabatki..CD
Wszystkie po koli piękne, a floksy cudeńko, jak ja lubię ich zapach 

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maryniu u Ciebie to jakby suszy wcale nie było. Roślinki świeże i kwitnace- nie zawiodłam sie wchodząc do tego raju. Białe floksy 

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Iwonko miło,że wpadasz do mnie!
ja floksy odkryłam na nowo w ubiegłym sezonie ..zawsze je miałam ale traktowałam je całkiem po macoszemu...przyznaję upchnięte po ciemniejszych kątach służyły jako rozjaśniacze ostatnio niektóre znalazły lepsze miejscówki w moim ogródku..
Ewciu -
za miłe słowa!
A co do roślin to..podlewamy,podlewamy...podlewamy...deszczu dawno nie było ! Ale takie podlewanie z węża za bardzo nie służy urodzie roślin bo brzydną, robią się brązowe plamy tyle,że nie więdną ale nie ma to jak deszczyk porządny! Białe floksy i ja lubię ! 
Mój ogrodowy mix..cd

posiałam lewkonię...takie pustaczki wyszły

cdn..

Ewciu -

Mój ogrodowy mix..cd

posiałam lewkonię...takie pustaczki wyszły

cdn..
- Ellaa
- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Kontakt:
Maryniu i ja z wielką przyjemnością pospacerowałam po Twoim wspaniałym ogrodzie i chętnie poleżałabym na tym hamaczku razem z Tobą, o ile byśmy się we dwie na nim zmieściły
Fajna sprawa taki hamak, kiedyś miałam, ale teraz nie mam gdzie go rozwiesić
Mam leżak, na którym można się samemu pobujać, ale nie za mocno, bo można glebę zaliczyć, co już mi się zdarzyło

Fajna sprawa taki hamak, kiedyś miałam, ale teraz nie mam gdzie go rozwiesić

Mam leżak, na którym można się samemu pobujać, ale nie za mocno, bo można glebę zaliczyć, co już mi się zdarzyło

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziś też gorąco
Mnie się spodobało takie szare coś na zdjęciu (w poprzedniej serii) za przetacznikiem. Coś mi przypomina-krwawnik? rozchodnik?
Możesz mi podać przepis na ogórki w musztardzie? Zapowiada się dziki urodzaj, pewnie będzie jeszcze sporo przerośniętych.

Możesz mi podać przepis na ogórki w musztardzie? Zapowiada się dziki urodzaj, pewnie będzie jeszcze sporo przerośniętych.
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37

- ewa w
Maryniu w jakich warunkach trzymasz trawkę Hakonechloa? lubi słońce czy cień? Usiłuję coś uzyskać z tych trzech przysłanych piórek od Szczytnicy ... na razie nic nie rosną 

- marpa
Mój ogrodowy mix..cd 
Elu - ciesze się z Twojej rewizyty bardzo
Ja nie na hamaczku się bujam tylko na huśtawce hamaczka to bym się bała
bo jakby się zerwał to by mnie trzeba było zbierać...
Ewciumaj - to szare to marne resztki bylicy ,jedna mi padła a druga po zimie na jednym konarku się trzyma ale fryzurkę ma dość bujną...
Zdziwisz się,ale ja się nie przywiązuję do przepisów i stale eksperymentuję ,szukam przepisów co uwielbiam w necie zarówno na ciasta ,przetwory, mięsa...Kiedyś pasjami wycinałam z gazet przepisy i wklejałam do zeszytów
,których mi się nazbierało mnóstwo aż niedawno wywaliłam...bo i tak do nich wieki nie zaglądałam ..przepisów w necie jest całe mnóstwo ogórki w musztardzie robiłam już 2 razy za każdym razem z innego /podobnego/ przepisu i były świetne! Niebawem też poszukam...lubię przeglądać różne przepisy i jak wejdę coś poszukać, to przepadam na długo...bo uwielbiam i nie boję się eksperymentów a teraz są takie nowe smaki i przepisów moc...
Aniu -witaj
! A ja sądziłam ,że się obraziłaś choć powodów chyba Ci nie dałam
...czasem jakaś niefortunna wypowiedź bez złych intencji się nie spodoba... 
Ewciu w- Hakonechloa - mam 3 z czego 2 rosną w cieniu a trzecią posadziłam na słońcu i też sobie świetnie radzi ...to bezproblemowa u mnie trawa a mojej olbrzymki to nawet nie podlewam,przymierzam się jakby ją podzielić bo jest olbrzymia ale się trochę boję...szkoda by mi było jakby się z nią coś stało...bo jest zjawiskowa...
Ale wydaje mi się, że ta w słońcu troszkę bieleje a w cieniu trzyma kolor czysty. Ja na szczęście nie mam potrzeby zamawiać roślin bo mam dość szeroki dostęp u siebie , pooglądam na żywo...dotknę a jak nie wszystko co inni mają dostanę ...to mam coś innego i to mi wystarcza...
Ja kawałeczek uszczknęłam wiosną ze swojej i rośnie widać,że przyrasta ... 

cdn..

Elu - ciesze się z Twojej rewizyty bardzo

Ewciumaj - to szare to marne resztki bylicy ,jedna mi padła a druga po zimie na jednym konarku się trzyma ale fryzurkę ma dość bujną...
Zdziwisz się,ale ja się nie przywiązuję do przepisów i stale eksperymentuję ,szukam przepisów co uwielbiam w necie zarówno na ciasta ,przetwory, mięsa...Kiedyś pasjami wycinałam z gazet przepisy i wklejałam do zeszytów

Aniu -witaj

Ewciu w- Hakonechloa - mam 3 z czego 2 rosną w cieniu a trzecią posadziłam na słońcu i też sobie świetnie radzi ...to bezproblemowa u mnie trawa a mojej olbrzymki to nawet nie podlewam,przymierzam się jakby ją podzielić bo jest olbrzymia ale się trochę boję...szkoda by mi było jakby się z nią coś stało...bo jest zjawiskowa...

cdn..
- Ellaa
- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Kontakt:
Maryniu, mój M podobnie, w necie przepisów szuka, notuje w 'kapowniku', a jak mają nas dzieci odwiedzić, to się popisuje kulinarnym kunsztem
Muszę przyznać, że gotowanie mu świetnie wychodzi. Zawsze też coś od siebie dorzuci do garnka, ma do gotowania smykałkę .....szkoda, że nie ma na co dzień na to czasu, ale może to i lepiej, bo bym się pewnie w drzwiach nie zmieściła 
Ostatnio zrobił torcik Rafaello z przepisu w necie i znów mu się udało, a mi w bioderkach przybyło, więc go poprosiłam, żeby dał sobie spokój z takimi pokusami, bo przecież żal wywalić, a nie ma kogo wyczęstować, dzieci mi się po świecie rozjechały, więc do jedzenia tych smakołyków jesteśmy tylko we dwoje

Ostatnio zrobił torcik Rafaello z przepisu w necie i znów mu się udało, a mi w bioderkach przybyło, więc go poprosiłam, żeby dał sobie spokój z takimi pokusami, bo przecież żal wywalić, a nie ma kogo wyczęstować, dzieci mi się po świecie rozjechały, więc do jedzenia tych smakołyków jesteśmy tylko we dwoje

-
- 1000p
- Od: 22 maja 2013, o 20:16
Piękny kolorowy ogród, było bardzo przyjemnie po nim pospacerować. Będę częściej zaglądać. 

- ewa w
Toteż moje zostawię w półcieniu, za maleńkie aby je na słońcu hartować. Mam wielką nadzieję na takie wielkie kępy za kilka lat- chyba, że nie wytrzymam i kupię już u uczciwego sprzedawcy macając ręką... 

Witam wpisuję się bo umknął mi nowy wątek i mam już 5 stron zaległości ale zaraz to nadrobię:)
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Maryniu, jak ja kocham ten Twój busz, czuję się jak u siebie
tylko roślinki jak by inne.
Hostowisko i Hakonechloa do tego żurawki miodzio
Fotki widoczkowe takie baśniowe
Aż szkoda, że te nasze grajdołki takie maleńkie i przez lata wypełnione po brzegi. 

Hostowisko i Hakonechloa do tego żurawki miodzio

Fotki widoczkowe takie baśniowe

- marpa
Elu miło,że wpadłaś
Ty masz dobrze
... mój M jedynie pomaga mi zawsze przygotować produkty, obiera , kroi, no i zmywa na bieżąco to co ja "naprodukuję" w trakcie roboty...zmywarki się nie dorobiłam bo na 2 osoby nie widzę takiej potrzeby..
U mnie z nadwyżkami nie ma kłopotu bo dzieci na swoim ale w pobliżu i jak coś robię extra to częstuję u siebie a nadwyżki dzielę po równo na wynos...
czasem udaje się coś zamrozić i w razie czego jest jak znalazł! Specjalną miłością do kuchni nie pałam ale jak trzeba to się bardzo staram!
123katex - serdecznie witam nowego Gościa miło mi,że się podobał mój ogródek i zapraszam jeszcze w odwiedziny !
Stasiu
miło mi bardzo! Grajdołki nasze małe i wypełnione . Nowe rośliny przybywają bo teraz tyle nowości i wiele chce się mieć ale sił nie przybywa i powoli zaczynam się " rakiem" wycofywać...i zaczynam iść na łatwiznę , żeby się nie zaharowywać ...Cieszę się,że Ci się moje widoczki podobają!
slimak900
rzeczywiście dawno Ciebie nie było , witam serdecznie i zapraszam!
Ewciu w
- tak, daj im szanse w półcieniu i zapomnij..one wymagające nie są jak się zadomowią to będziesz się jeszcze nimi cieszyć! Czasem naszą nadgorliwością tylko szkodzimy roślinom ...wiem to z własnego doświadczenia ! Doglądaj ale z dystansem... 
Mój ogrodowy mix..cd

trawy i trawki uwielbiam...

goryczkowy zawrót głowy..

wypatrzyłam pierwszy kłos rosplenicy
...........trzcinnik

jedno z moich hostowisk czeka rewolucja przesadzania tylko jak się do tego wziąć!!!

cdn...

123katex - serdecznie witam nowego Gościa miło mi,że się podobał mój ogródek i zapraszam jeszcze w odwiedziny !

Stasiu

slimak900

Ewciu w

Mój ogrodowy mix..cd

trawy i trawki uwielbiam...

goryczkowy zawrót głowy..

wypatrzyłam pierwszy kłos rosplenicy

jedno z moich hostowisk czeka rewolucja przesadzania tylko jak się do tego wziąć!!!

cdn...

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widziałam gdzieś taki przepis, pewnie spróbuję
Na razie trzeba by pozbierać ogórki
Jakoś się rozleniwiłam...
Też się noszę z myślą o rozsadzeniu roślin na hostowisku. Trochę mi żal, bo rosną w idealnym miejscu, drugiego takiego nie mam, ale się po prostu nie mieszczą.

Też się noszę z myślą o rozsadzeniu roślin na hostowisku. Trochę mi żal, bo rosną w idealnym miejscu, drugiego takiego nie mam, ale się po prostu nie mieszczą.