Z tym silnym udeptywaniem ,do którego aż chłopa potrzeba to lekka przesada.
Padający deszcz dociśnie ziemię do korzeni posadzonych roślin.
Najważniejsze we wszystkich działaniach jest zachowanie zdrowego rozsądku i umiaru

Przepraszam ,że tak Cię zestresowałamcanna pisze:No to klops
właśnie wróciliśmy z działki
nie wiedziałam, że tak trzeba zrobić i posadziliśmy wszystkie drzewka bez udeptywania
podlałam owszem sporo a teraz nieźle pada deszcz i pewnie to wszystko nie udeptane rozmyje
jeśli kora nie uratuje sytuacji to jutro czeka mnie sadzenie od nowa wypłukanych drzewek

nawet niebo Ci sprzyja
 nawet niebo Ci sprzyja  

to znaczy, że mnie tak sobie wyobrażasz?Ingrid pisze:Wyobrażam sobieCannę jako bardzo delikatną osobę
 to miłe
 to miłe  zwłaszcza, że masz rację
 zwłaszcza, że masz rację 

i pomyśleć, że o ich istnieniu dowiedziałam się tutaj
 i pomyśleć, że o ich istnieniu dowiedziałam się tutaj 
 to na pewno im zaszkodzi, chociaż to mały pies
 to na pewno im zaszkodzi, chociaż to mały pies

Canno zacytowałam część Twojej wypowiedzi z pierwszego postu.canna pisze:
chciałabym mieć ogród
mam pobojowisko budowlane, krajobraz księżycowy, zero pomysłu, jeszcze mniej wiedzy,
ale mało cierpliwości.
a! i jeszcze chciałabym, żeby to co posadzę rosło jakoś samo z siebie, bez specjalnych zachodów ponieważ czuję, że zamiłowanej ogrodniczki to ze mnie nie będzie
canna

ja się martwię?lila31 pisze:Już zaczynasz martwić się o każdą roślinę, już zaczynasz zastanawiać się co lubi, czy będzie jej dobrze w Twoim ogródku.

i bezbronne i na razie uzależnione ode mnie
 i bezbronne i na razie uzależnione ode mnie  i tak bym chciała żeby się przyjęły
 i tak bym chciała żeby się przyjęły 

najlepiej byłoby uznać, że ognicha jest rośliną ozdobną
 najlepiej byłoby uznać, że ognicha jest rośliną ozdobną  (sąsiadka powiedziała mi, że to żółte tak się nazywa, nazw pozostałych "cudów" porastających działkę nie znam)
 (sąsiadka powiedziała mi, że to żółte tak się nazywa, nazw pozostałych "cudów" porastających działkę nie znam)

posypanym 30 cm czarnej ziemi
 posypanym 30 cm czarnej ziemi 

Łubin żółty przekopuje się w fazie kwitnienia ;)skama pisze:... Zanim zakwitnie -teraz już chyba nie zdąży-
wszystko się znowu przekopuje, razem z wyrośniętym łubinem...