Moja mała kolekcja
Re: Moja mała kolekcja
Sa zolte poniewaz do glebi doniczki nie dochodzi swiatlo i nie ma fotosyntezy ,a sa to zdrowe korzenie wiec zostawiamy 

Dziekuje
Jutro wieczorem trafi do doniczki jak juz przeschnie...nie wiem czy zajac sie pozostala trojka czy zobaczyc najpierw czy ten przezyje 

Ten storczyk jest w bardzo dobrej kondycji ,nie ma powodow do obaw ,ze nie przezyje
.Zobacz moze jak Ci z nim pojdzie i potem pozostale wrzucisz do keramzytu 

Chyba tak wlasnie zrobie
Wszystkie z nich wygladaja zdrowo z zewnatrz i w srodku nie przewiduje tragedi ;) 2 z nim zawioze mamie a 2 zostaja dla mnie
jeden na pewno jest bialy bo ma wciaz etykietke, ze bialy z zoltym jezorkiem ;) a reszta... zagadka ;) 2 z nich puszczaja liscie i korzenie. Jeden ma uszkodzony mocno lisc. Jednak stan ogolny oceniam na bardzo dobry ;)

Wszystkie z nich wygladaja zdrowo z zewnatrz i w srodku nie przewiduje tragedi ;) 2 z nim zawioze mamie a 2 zostaja dla mnie

Faktycznie zdrowiutko wygladaja 

Hmm dostałaś moją odpowiedź na PW ? bo u mnie wciąż wisi do wysłania i chyba nie pójdzie 

Dostalam
Chyba będę czesciej brac te niespodzianki. Czasem widze jak babecka je obcina do kompozycji i widze ktore sa ktore jak odstawia ;) Przewazaja jednak biale i rozowe. Jeden z tych moich niespodzianke powinna byc cos z zoltym. Tylko nie wiem czy na pewno dobra doniczke wzielam :P
Z ogrodu Holandii mam tylko filmiki ze storczykami nakrecone bo bylo ch za duzo na zdjecia... da sie tu filmiki wstawic?

Chyba będę czesciej brac te niespodzianki. Czasem widze jak babecka je obcina do kompozycji i widze ktore sa ktore jak odstawia ;) Przewazaja jednak biale i rozowe. Jeden z tych moich niespodzianke powinna byc cos z zoltym. Tylko nie wiem czy na pewno dobra doniczke wzielam :P
Z ogrodu Holandii mam tylko filmiki ze storczykami nakrecone bo bylo ch za duzo na zdjecia... da sie tu filmiki wstawic?
W ubiegłym roku kupiłam 8szt. po kwitnieniu w marcu. Latem i jesienią już cieszyłam się kwiatkami. W tym 3 były białe, ale i tak się cieszyłam jak dziecko. Uwielbiam niespodziankowe kwitnienia. Jest nas więcej widzę... 

Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Dziś w sklepie jak brałam roslinki to babeczka myslal, ze tam pracuje i wyrzucam stare roslinki...jak jej powiedziałam, ze one znów zawita, a niespodzianka jest jakie bedą to zrobiła takie oczy 

Pewnie laicy myślą, że to jednorazówki 

Z pozdrowieniami - Janka
Całkiem możliwe. Mój tez sie mni pytał czemu to kupuje jak nie ma kwiatków i nie wierzył ze znów będzie miało
ja mu udowodnilam...