Kochani moi
Dziękuję bardzo za wizytę w moim wątku i za miłe słowa
Pogoda nam nawet dopisała podczas prac działkowych, udało nam się odwalić kawał roboty i działka nabiera już wyglądu działki, a nie kawałka zachwaszczonej łączki

Jeszcze strasznie dużo pracy przed nami ale z taką silną ekipą i z takimi humorami to można wszystko

Nie wiem co mnie bardziej boli - ręce od pracy czy mięśnie brzucha od śmiania się
Aguś - kilka dni ładnej pogody i już roślinki zabrały się ostro do pracy
Monisiu - witaj kochana

surfinie dostały trochę słonka i się obsypały tymi cudnymi kwiatuszkami, wyglądają cudnie. Pelargonie mnie zauroczyły rok temu, też nie wiedziałam że jest tyle cudnych odmian bo mi się zawsze kojarzyły z tymi wiszącymi czerwonymi a tu są takie cudeńka. Te zwykłe całkiem zwisające to rzeczywiście mają małe kwiatuszki ale te nowsze bluszczolistne odmiany mają pełne kwiatki i wyglądają już bardziej interesująco, no i jest cała masa różnych kolorków. Stojące potrafią urosnąć na olbrzymie krzaczory, ja z tych stojących to bardzo lubię pelargonie z grupy Stellar - mają powcinane listki, bardzo ładne kolorki kwiatów, są zwarte i takie kompaktowe i bardzo bujnie kwitną. Ale do kupienia chyba tylko przez internet. Jak moje podrosną to wstawię fotki - mam chyba 7 różnych odmian.
Iwonko - witaj

mnie też bardzo podoba się ta pelargonia bo baaaardzo lubię ciapate listki

jeszcze poluję na jedną odmianę o wzorzystych listkach.
_oleander_ - witaj kochana. Powojnik bardzo mile mnie zaskoczył, nie spodziewałam się że tak pięknie przezimuje na balkonie. Teraz czekam na kwitnienie drugiego.
Paulii - och te fiołeczki i te ich cudne kwiatuszki

a jak jeszcze mają kolorowe listki to już pełnia szczęścia.
Przemuś - rozkręcam się
Sylwio - oj kochana nie ważne na której stronie, ważne że jesteś
Jureczku - oj ty też już musisz zamykać swój wątek

zdjęcia z działki - pierwsza partia za chwilkę
Justyś - Siostra no nareszcie jesteś
Justynko - teraz czekamy aż pelaśki nabiorą ciałka i zakwitną
Majeczko - no znalazła się zaginiona w akcji. Melduj się częściej Słonko bo puścimy za Tobą list gończy
Anetko - a to ci dopiero niespodzianka

wróciłaś do nas na dłużej??
Elcia - szkoda że nie masz balkoniku ale pamiętam że możesz przed wejściem do domku postawić doniczki - dobrze kojarzę?
Paulinko, Renatko, Marzenko, Tesiu, Iwonko, Eluś, Agatko, Natalko, Iwonko, Grażynko - zaraz pierwsza porcja foteczek. Niestety mój laptop padł i muszę dopychać się do komputerka stacjonarnego walcząc z M. Wiec teraz kilka fotek - kwitnące iryski (głównie wysokie), pełny orlik - zakup tegoroczny i powojnik Arabella pnący się po pieńku od jabłonki.
Miłego oglądania.