Ania Zuzia i Chłopaki cz.3
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ania Zuzia i Chłopaki cz.3
Jeszcze jeden mały i wszystko. No i problem z promotorem. Nie wiem co będzie, zobaczymy.
Dziekuje gratulacji, cieszę się, ze się udało.
Dziekuje gratulacji, cieszę się, ze się udało.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu i ja gratuluję zdanych egzaminów..... jeszcze ten jeden i zasłużony odpoczynek 

- przemo1669
- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Aniu
dawno mnie u ciebie nie było, a to czytam, ze zdałaś egzaminy
gratulacje 

- wielkakulka
Witam wszystkich. Miałam kilka dni przerwy na działce, bo egzaminy i deszcz cały tydzień. poszlismy dzis na obchód i zamarłam. Chciałam zrobic troche fotek, ale trawa po kolana, chwastów od groma i gniazdo pszczół metr nad ziemia na małym drzewku. kokon wielkosci litrowej butelki....ja uczulona, Kuba sie boi....M miał kosic trawę, nie próbował....
straż pozarna informuje mnie, że od 2011 każdy we własnym zakresie zdejmuje takie niespodzianki, chyba, że zagrozenie zdrowia, budynek mieszkalny lub dzieci w poblizu - ufff mam dzieci - przyjechali i zabrali.
WIELKIE DZIEKUJE NASZYM STRAŻAKOM
Gniazdo zabrali, ale ciagle wracaja nowe pszczółki - mam nadzieje, że odlecą bez królowej. Sąsiadka straszyła, że mogą sobie nowa 'zrobić' - ktos ma doswiadczenie z pszczołami?
straż pozarna informuje mnie, że od 2011 każdy we własnym zakresie zdejmuje takie niespodzianki, chyba, że zagrozenie zdrowia, budynek mieszkalny lub dzieci w poblizu - ufff mam dzieci - przyjechali i zabrali.
WIELKIE DZIEKUJE NASZYM STRAŻAKOM

Gniazdo zabrali, ale ciagle wracaja nowe pszczółki - mam nadzieje, że odlecą bez królowej. Sąsiadka straszyła, że mogą sobie nowa 'zrobić' - ktos ma doswiadczenie z pszczołami?
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Aniu ja miałam szerszenie w suficie w pokoju. Też straż przyjechała. Pół sufitu rozebrali ale pomogło. Juz 5 rok spokuj. Więc i u Ciebie będzie ok.
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Cześć Aneczko ,gratuluję zdanego egzaminu ,nawet przez chwilę w to nie wątpiłam że tak właśnie będzie .
Co do pszczół ,to nie masz sie co bać ,bo one nie wrócą ,mówi Ci to mój małżonek ,który się na tym zna ,
bo kiedyś sam hodował .
Co do pszczół ,to nie masz sie co bać ,bo one nie wrócą ,mówi Ci to mój małżonek ,który się na tym zna ,
bo kiedyś sam hodował .

- wielkakulka
Jak jutro juz ich nie bedzie, to wieczorkiem kosimy trawę. Pojutrze pocykam troche zdęć, to wstawię.
______________________________________________________________________________________
A dziś znowu pada deszcz. Ciepło wiec chwaściory rosna i pada - koszenia nie będzie
______________________________________________________________________________________
A dziś znowu pada deszcz. Ciepło wiec chwaściory rosna i pada - koszenia nie będzie

- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Każdy zapracowany taka pora.Osy w zeszłym roku likwidowałam preparatem w spreyu skuteczny kupiłam w ogrodniczym.
- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
tak na osy są gaśnice, ale na pszczoły.... nie wiem co ... strażacy chyba :P dobrze że zgodzili się zlikwidować
to czekamy na fotki 

- wielkakulka
Pamietasz nazwe - spryskałabym w altance, no w szopie - tylko czy to zaalcza czy też zapobiega ?becia123 pisze:Każdy zapracowany taka pora.Osy w zeszłym roku likwidowałam preparatem w spreyu skuteczny kupiłam w ogrodniczym.
Leoś oni tak chcieli, ale jeden z nich to pszczelarz, przez zime padło mu kilka rojów i zabrał je w kartonie do siebie. Miałam ubaw, bo wiózł je w aucie w kartonie oklejonym tasma klejącą....

__________________________________________________________________________________________________________
Byłam na działce, pszczółek nie ma. Trawa po pachy, chwastów więcej niż myslałam. Zrobiłam fotki i wstyd je wstawiać, bo zieleni z chwastów jest całe mnóstwo. Nie mam jak plewic, bo ledwie cyknełam fotki już sie ropadało. Nie da się stanąć miedzy grząi, takie błoto - trudno bedzie szał plewienia po niedzieli. Przez weekend ma byc sucho i lokalne burze - moze nan burze dadzą spokój. Tak tesknie do słońca...
Czas na fotki
łubiny - chyba będą dwa kolory - róż i niebieski - inne nie urosły - mam nadzieje, że jeszcze nie urosły - wysiałam tyle nasionek...

- wielkakulka
Lubin raz jeszcze

Moje dwa orliki - obydwa sa fioletowe - na zdjęciu wyszły niebieskie

piwonie

Margaretki

Przekwitnięta miesięcznica

Nagietek

żurawka

Trzykrotka

lilijki

Mieczyki

Kalina

Dodam jeszcze, ze znaleźliśmy padniętego jeża - nie wiem co się biedakowi stało

Mam kilka roślinek, których nazw nie znam - powstawiam później, są popularne, rosną na wielu działkach, ale jak się nazywają niestaty nie wiem. Pomozecie
Moze 3 na początek
1.

2.

3.

Moje dwa orliki - obydwa sa fioletowe - na zdjęciu wyszły niebieskie

piwonie

Margaretki

Przekwitnięta miesięcznica

Nagietek

żurawka

Trzykrotka

lilijki

Mieczyki

Kalina

Dodam jeszcze, ze znaleźliśmy padniętego jeża - nie wiem co się biedakowi stało

Mam kilka roślinek, których nazw nie znam - powstawiam później, są popularne, rosną na wielu działkach, ale jak się nazywają niestaty nie wiem. Pomozecie
Moze 3 na początek
1.

2.

3.

- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Stawiam na:
1. jastrzębiec pomarańczowy
2. Wielosił błękitny
3. Ciemiernik
1. jastrzębiec pomarańczowy
2. Wielosił błękitny
3. Ciemiernik
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- Ewiczka52
- Od: 1 lut 2012, o 14:52
ANIU
Gdzieś na FO wyczytałam,że jest Twoja z M -rocznica ślubu /która ? / .Życzę wielu następnych rocznic w zdrowiu i szczęściu rodzinnym

Pozdrawiam Ewula
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Jeśli rocznica ślubu to i ja życzę wytrwałości i pociechy z dzieci
A działeczka cudna nawet ta łączka w tle ,chyba wszyscy tak mam y przez ten deszcz

A działeczka cudna nawet ta łączka w tle ,chyba wszyscy tak mam y przez ten deszcz