Dzień dobry wszystkim
Jutro skoro świt jadę na działeczkę?.
postaram się zrobić zdjęcia.
Ale jestem ciekawa czy wszystko podrosło i co zakwitło.
Kasiu ? shida, rybi zimują w oczku, zostawiamy im na zimę napowietrzacz. Jak jest duży mróz jedziemy i robimy przeręble w lodzie. Wytrzymują zimą spokojnie.
Madziu-Maddy poranki majowe i czerwcowe są najpiękniejsze. Uwielbiam tam być? wstać skoro świt z pierwszym śpiewem ptaków i podziwiać przyrodę w ciszy.

Rybeczki wypasione na żywych robaczkach.
Ania- Annes koniecznie pojedz na działeczkę skoro świt?. masz blisko. Jak raz tam będziesz o poranku, to już złapiesz bakcyla?.
Wszystkie siewy mi się udały, teraz tylko nie wiem czy ja mam przyciąć ta lobelię zanim zakwitnie czy po pierwszym kwitnieniu.
Powojniki wypaśli w e-clematis, ja je dopiero kilka dni temu wsadziłam do gruntu. Widać, że są zadowolone, bo paki nic nie ucierpiały. Podpory kupiłam za nieduże pieniądze w OBI.
Aniu-Sweety ?.jak ja zazdroszczę możliwości buszowania po ogrodzie w pidżamce ?.
Widziałam u Ciebie tego orlika różowo-białego, pełnego, 140 cm wysokości.
Cudny ?.
Ewciu-majowa koper ozdobny obcykam?.. sama jestem ciekawa co to za gość.
Do chwili kiedy na szczytach pokazały się malusie kwiatostany kopru byłam pewna, że to jakaś pomyła w nasionkach. Listki ten koper ma zupełnie inne niż koper nam znany. Casanova jednak odbija?.. , chyba to my jesteśmy mało cierpliwe.
Witaj Helenko, a widzisz jak się okazuje nawet ta sama strona Bugu ?.
Zaglądaj jak tylko znajdziesz czas?. zapraszam.
Aniu-Ann, duże są skubane, te mniejsze wychowały się w moim oczku.
Moja jest ta z czerwona czapeczką na głowie, nazywa się delfinka.
Aniu-nena ?. to kwestia przezwyczajenia organizmu. Ja tak funkcjonuję od lat. Mogę co dziennie wstawać o 4 rano. Powojniki z e-clematis wyjątkowo dorodne.
Przy Innocent Blush z lewj strony rośnie Eden Rose. Była przycieta jak rabatówka, czego bardzo żałuję,
bo teraz muszę czekac aż urośnie.
Witaj Jule, powojniczki nadrabiają swoją urodą brak innych kwitów.
Mnie też, się bardzo podobają.
Ilonka-imwsz?.. facet specjalnie dla Ciebie, a na faceta w rozkwicie trzeba jeszcze troszkę poczekać ?.
Powojniczki ?
Powojniki mnie oczarowały ...szczególnie ten co w swietle wyglada na pomarańczowo fioletowy cacuszko
Dorotko-Keetee, ten powojnik, to Vyvyan Pennell docelowo ma mieć śliczny niebiesko-fioletowy kolorek.
Pierwszy raz widzę jak powojniki aż tak zmieniają barwy.
Majeczko-Edulkotku wstałam o 4-ej, a na działeczce byłam już 5, 30 jechało się równo razem z tirami.
Fotki zrobię może już zgrubiały.
Danusiu-danutab ten powojnik nazywa się Innocent Blush.
Na 4 stronie już są wpisane ich nazwy. Pomyliły mi się przywieszki i miałam kłopot z dobraniem ich do roślinek.
Asiu- Camellia ? będą zdjęcia
Mufeczko dziękuję za tyle miłych słów?..

.
Ja też miałam cześć róż okręcone tekturą falistą. Może za mało ją przywiązałaś, albo masz wyjątkowo wietrzne miejsca w ogrodzie. Jeździłam zimą i oglądałam co się dzieje z kartonami. Z obserwacji wiem, że jak karton zmókł, to i szybko wysechł.
Aniu-tara już pisałam u Ewci-majowej ?. to my mamy za mało cierpliwości, przyroda sobie radzi.
Asiu-Asia2 nie spiesz się roże w powijakach. Stęskniłam się za wami i dlatego już otworzyłam watek.
Powojniczki póki co w roli gospodarza.