Marysiu del a kiedy ja Ci sprezentowałam taką kokorycz bo pamięć mnie zawodzi

Ewciu w moje roslinki o wodę dbają same, podlewam tylko nowo posadzone i to nie codziennie aby nie rozleniwić systemu korzeniowego i mam problem rozwiązany z noszeniem konewek

Anastazjo ogród wiosną żyje jak jest kolorowy a wtedy to najładniejsze tulipany i hiacynty i wszelkie cebulowe, wszystkie mają przepiękne pastelowe barwy

Lidziu moja magnolia ma 18 lat rośnie powoli bo nie dostaje nawozów tylko kompost i lekko zakwaszam glebę tylko jakimś nawozem w najmniejszej ilości , 'minuta' to jesienny nabytek i nie żałuję

Jadziu, Grażynko wszystkie w ziemi pełzające są pożyteczne, gorzej z tymi pełzającymi po ziemi i oślizłymi, to ogromna u mnie plaga i walczę z nimi od lat

Marzenko cieszy mnie że rosną Ci roślinki a co do magnoli to ona w pierwszych latach rośnie powoli , później też się nie rozpędza, ale za to kwitnie obficie, moja ubiegłoroczna będzie może za 2 - 3 lata miała kwiaty, cierpliwości a odpłaci się na pewno

Nie było mnie długo ale nawał prac i wycieczki po innych ogrodach zaprzyjaźnionych dają w kość, wszystkiego na raz nie da się zrobić. Znajomy też mnie gonił aby przyjechać bo pewne roślinki przestaną kwitnąć a w realu inaczej jest obejrzeć jak na fotce. Teraz zapraszam na spacer po moich włościach

kwitnąca czereśnia

To spacer na przełaj ogrodu, panorama na detale przyjdzie czas