Mój mały ogród...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój mały ogród...

Post »

Dopiero teraz zauważyłam, że masz swój wątek :oops:
Ziemną piwniczkę miała moja ukochana Babcia i pamiętam, że była znakomita. Mam do niej do dziś sentyment...Ciekawa jestem, w której częsci B-B jest Twój ogród. Jeśli to nie tajmemnica :D
Awatar użytkownika
Ewelina7
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 23:28

Post »

Anastazjo, witam cię serdecznie, zapraszam, wpadaj, kiedy chcesz?

Pacynko, floksy szydlaste też mam. W tym roku je będę zabierała ze skarp, bo dla odmiany rogownica je zagłusza? mam taki sprytny plan ? posadzić je na rabatkach, może za parę lat nie będzie trzeba plewić? :D Smagliczka powiadasz? Jeszcze jej nie mam? ;:224

Aniu, witaj w moich skromnych progach? co do lokalizacji - mieszkam w Kamienicy/Dolinie Gościnnej...

Dzisiaj u mnie pełne słońce a i prognozy wyglądają coraz lepiej... Jest opcja, że po raz ostatni przekladam dostawę róż :heja Może do przyszlego tygodnia te zwały śniegu znikną zupełnie?
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewelinko jak tam zawitała do Ciebie wiosna :D
Jakie róże zamówiłaś :?: bo nie doczytała :wink: a ciekawam :oops:
;:196
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Ewelinko czy u Ciebie też dziś był tak piękny dzień? Jak bardzo słońce poprawia samopoczucie, mimo ze na mojej działce jeszcze nic nie mogę robić. Jest za dużo zalegającego , mokrego śniegu. :wit
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
Ewelina7
200p
200p

Post »

Julianno, oj, tak, dzień dzisiaj śliczny, słoneczny, prawdziwie wiosenny. Niestety, śniegu u nas też jeszcze bardzo dużo, więc energię spożytkowałam za rozsadzenie zasiewów. Zawsze to coś, prawda?

Dzidziu, jednak musiałam przełożyć dostawę z Rosarium, więc róże:
Bienenweide Rot
Ilse Krohn Superior
Mme Louis Léveque
Sonnenröschen
przyjdą w przyszłym tygodniu. A później róże w donicach, mam nadzieję, że przetrwały zimę:
Biedermeier
Louise Odier
Mme Alfred Carriere
Souvenir de la Malmaison
Yellow Fairy
Szczególnie się cieszę z Mme Alfred Carriere, polowałam na nią dłuższy czas. A zaplanowałam ją na drugą pergolę na tarasie.

Teraz słyszę, że zrywa się halny, pewnie przyniesie deszcz. Mam nadzieję, że deszcz, który zmyje trochę śniegu... WIOSNA ;:3
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

....no to czekamy aż wiosna obudzi wszystko co na ogrodzie i zrobimy "machniom"
ja też zamawiam różyczki w Rosarium ale ja jadę i przywożę....mam około 40 km. do nich.....a jaka to przyjemność być w tym miejscu.........wracam porażona różami....
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Nie dziwię się Krysiu,że wracasz porażona, też bym taka była.Jestem pewna, ze będąc w takim miejscu coś dodatkowego do koszyka by wpadło. Eweli nko tez staram się zajmować czymś innym , skoro nie mogę nic robić w ogrodzie. ;:196
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
Ewelina7
200p
200p

Post »

Oj, zazdroszczę wizyt w Rosarium, też bym sobie chętnie osobiście od nich przywiozła róże...
A dzisiaj oficjalnie otwarłam sezon wiosenny!
Wystawiłam z piwnicy różę na pniu:

Obrazek

I mogłam też dokonać starannych oględzin ogrodu, bo dzisiejsze słońce i ciepło ;:108 dzielnie zwalczyło pokaźną ilość śniegu.
Przebiśniegi nie przejęły się śniegiem:

Obrazek

Róże dzielnie startują:

Obrazek

I żeby wspomóc naturę rozgrabiłam też największą zaspę śnieżną przed tarasem, którą w dużej mierze stworzył śnieg osypujący się z dachu. A ponieważ nic więcej się w ogrodzie zrobić nie dało, z rozpędu posadziłam jeszcze kalię do doniczki i wysiałam cynie. Jest nieźle, naprawdę nieźle :heja
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

EWELINO...ale klimatyczne wejście do ziemianki....chyba nam uchylisz drzwi do tak uroczego miejsca....tym bardziej ze naleweczki tam dojrzewają....
...widać już u Ciebie prawdziwą wiosnę...
Awatar użytkownika
Ewelina7
200p
200p

Post »

Krysiu, wejście fajne, ale uchylać drzwi nie mogę bo straszny tam teraz bałagan... Sterty doniczek, ziemi, skrzynek z daliami... Miejsca na naleweczki na razie brak... ;:185
W sumie dobrze że się nalewki jakoś tak, nie wiedząc kiedy, wypiły, bo i tak nie miałyby miejsca na dojrzewanie. Ale za to, w tym sezonie, jak ja się wezmę za naleweczki ;:215
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć Ewelinko ,róże spokojnie możesz już sadzić do gruntu im wcześniej to zrobisz tym lepiej dla róż .Potem będzie za późno ,chyba ,że w donicy .Ja też mam podobną piwniczkę ,ale moja cała obsadzona jest kocimiętką .W czasie kwitnienia wygląda fajnie ,taki błękitny pagórek .Różyczki zamówiłaś bardzo ładne .U mnie 2 chyba przeniosą się do kwiatowego nieba ,bo coś marnie wyglądają ,ale jeszcze poczekam. Pozdrawiam Cię . ;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Witam serdecznie....spodobała mi się ta piwniczka.....piękna jest,ciekawi mnie też jej wnętrze....czy służy Ci też za spiżarnię....albo-winiarnię ;:oj :?:
Ogród piękny....mam nadzieję na więcej zdjęć....w końcu wiosnę już mamy ;:303
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
bunia79
500p
500p
Od: 25 cze 2012, o 23:27

Post »

Faktycznie, piwniczka przepiękna!!! O takiej tylko mogę pomarzyć, bo teren mam podmokły :(
Bardzo fajnie prowadzisz wątek, jest co oglądać i tak jakoś sympatycznie tu u Ciebie... ;:63
Pozdrawiam serdecznie. Bogusia
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Dzień dobry:).
Wiosna:).
Pięknie Ci róże przezimowała. Moje jeszcze śpią. Obawiam się, że zaspały sobie, ale jestem cierpliwa.
Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
Ewelina7
200p
200p

Post »

Grażynko, Bogusiu, witam was serdecznie :wit miło, że wpadłyście do mnie.

Wiosna szczęśliwie rozgościła się u nas na dobre, można nareszcie nieco poogrodniczyć (copyright - Syringa). Albo też nie nieco, ale bardzo, z całym zapałem, tak długo trzymanym na uwięzi ;:138

U mnie na razie przede wszystkim prace porządkowe, grabienie, poprawianie rabat oraz sadzenie kupionych roślinek. Kwiatów jeszcze niewiele, ale jeszcze dzień, jeszcze dwa...

Trochę krokusów i śnieżnik:
ObrazekObrazekObrazek

Ciemiernik lada chwilę powinien obsypać się kwieciem:
Obrazek

Na jego kwitnienie czekam szczególnie niecierpliwie... Posadziłam go bowiem niezbyt szczęśliwie w miejscu, gdzie osypuje się śnieg z dachu, dlatego on taki przygarbiony. W zeszłym roku chciałam mu trochę pomóc i usunąć zmrożony śnieg, szpadelkiem. Niestety usunęłam też pąk :oops:
Więc będzie to jego debiut.

Dobrej nocy życzę!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”