Przedwiośnie na wsi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przedwiośnie na wsi

Post »

Marysiu chwilę mnie nie było a tu nowa część i 5 strona ;:oj
Pięknie niebiesko i niebiańsko ;:168
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maseczko ja miałam trzech letniego i ubiegłoroczna zima przemroziła go, nie mogłam sobie darować ze tak słabo go okryłam w tym roku zrobiłam to lepiej ale po podcięciu pięknie odbił
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Fajnie to Wiola ujęła " niebiesko i niebiańsko " ;:118
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu gratuluję przekroczenia 10000 ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Różyczko to dobrze!
Wiolu tak mnie naszło ;:196 witam Cię :wit
Ula ale jak odbił to mi ulżyło, bo nie przebolałabym, to prezent od kogoś kogo już nie ma! ;:118
Aniu bo niebieski jest magiczny ;:168
Michale przerażająca jest moja gadatliwość w naturze taka nie jestem ;:oj
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Ja tez go dostałam wiec tym bardziej nie odpuszczałam
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 gru 2010, o 23:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, napatrzyłam się na twoje skarby wczesnowiosenne i chcę żeby już było jutro, żeby pójść i też poszukać ... a nuż i u mnie coś z ziemi wyłazi :D Ale ja tyle co ty, nie mam ... jeszcze, szybciej znajdę wyłaniający się z pod śniegu kawałek styropianu, pusty pojemnik po piance uszczelniającej czy inny jakiś "kwiatek" budowlano remontowy. Dla tego każda roślinka, którą odkrywam u siebie, tak mnie cieszy.
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01

Post »

Witam jak zwykle weekendowo-wieczorową porą. Dobrze, że ulubiony wątek znalazłam. Też dzisiaj pochodziłam po obejściu, na szczęście za bardzo nic nie wychodzi bo właśnie śnieg pada, a i mrozy podobno zapowiadają. Podokładałam więc choiny ze stroików. Ale też marzy mi się tak na niebiesko i słonecznie ;:3
Awatar użytkownika
Ranczowiczka
200p
200p
Od: 2 gru 2012, o 13:47

Post »

Witam,zaznaczam sobie wątek nie mogę tego wszystkiego nie oglądnąć ,dobrze że wieczory jeszcze długie to się trochę nadrobi bo wiosną to nie dam rady ;:101 Pozdrawiam Dominka
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marysiu ;:196 zgubiłaś mi się, a tu już 6 strona nowego wątku ;:oj Jestem i czym prędzej się melduję, bo znów Cię zgubię :roll:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Cały dzień padało, nigdzie nie wychodziłam, więc nawet nie wiem, jak ta wiosna u mnie wygląda :roll: Twoja daje nadzieję, że może to już naprawdę pora ruszać do ogrodu.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ula to chuchamy w swoje skarby ;:303
Alu o tej porze roku to nawet wychodzący chwaścik jest mile widziany, a te na pewno znajdziesz, chociaż też Ci pewnie dzisiaj przysypało! ;:168
Olu to był jeden dzień przerwy dzisiaj wszystko jakby cukrem pudrem przysypane. Tylko gdzie to słońce?
Dominiko zapraszam :wit a ja będę śledzić Twoje nowe zasiewy, bo wiele interesujących roślin się zapowiada :lol:
Agnieszko cieszę się , że mnie znalazłaś i zapraszam Cię serdecznie ;:196
Ewuniu majowa nie wiem jak u Ciebie, ale ja dzisiaj nie pochodzę bo znowu nic nie widać tylko biała kaszka! Najgorsze, że zaczyna wiać a słońce to chyba o nas zapomniało! ;:303
Aniu, żeby to Twoje słoneczko dało się powiesić na niebie, to już bym na ten luty zimowy nie narzekała, a tu nie dość że zimno, wieje to jeszcze bura szmata na niebie. Dobrej niedzieli ;:3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marysiu piszesz, że o tej porze dobrze jak chwaścik wychodzi. Wczoraj w całej okazałości pokazały się spod śniegu moje rabatki, ileż chwaściorów narosło, a gwiazdnica to ma już nawet kwiatuszki. Już któryś rok walczę z tym świństwem, cały czas bezowocnie.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dorotko ja taką klęskę ponoszę w walce z podagrycznikiem , walczę już siedem lat i nic! Miałam grządki wywrócone do 20 - 30 cm w głąb i wybrane z kłączy, wyrywam każdą roślinę która próbuje zakwitnąć, nawet najdalej od mojego ogrodu i co ....podagrycznik wyłazi wszędzie! Mam też perz i pokrzywę, ale perz łatwiej wychodzi, a pokrzywę zrywam na zupę i gnojówkę. Pewnie z tego to się bierze, że w ogrodzie który zastałam było dziesiątki drzew, ciemno - trawa żadna nie rosła tylko ten terminator podagrycznik się rozpanoszył i myśli pewnie, że jak tu pierwszy był to jest to jego ogród ;:306 Roundap też nie pomógł ;:185
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Maska pisze:Dorotko ja taką klęskę ponoszę w walce z podagrycznikiem , walczę już siedem lat i nic! Miałam grządki wywrócone do 20 - 30 cm w głąb i wybrane z kłączy, wyrywam każdą roślinę która próbuje zakwitnąć, nawet najdalej od mojego ogrodu i co ....podagrycznik wyłazi wszędzie! Mam też perz i pokrzywę, ale perz łatwiej wychodzi, a pokrzywę zrywam na zupę i gnojówkę. Pewnie z tego to się bierze, że w ogrodzie który zastałam było dziesiątki drzew, ciemno - trawa żadna nie rosła tylko ten terminator podagrycznik się rozpanoszył i myśli pewnie, że jak tu pierwszy był to jest to jego ogród ;:306 Roundap też nie pomógł ;:185
No to mój ogród należy do perzu, pokrzywy i takiej trawy bagiennej...mogłabym w sumie wyodrębnić nasiona i zacząć hodowlę kierunkową, bo wygląda prawie jak ozdobna :)

Obejrzałam, Marysiu, zdjęcia poglądowe całej działki i w sumie rzeczywiście nie widać, że jest taka wąska :wink: Ale to w sumie może być niezły atut, bo jak pas startowy na odcinki podzielisz to możesz w każdym odcinku innego stylu ogrodowego próbować :wink:

u nas też bura szmata na niebie, do tego lekki przymrozek na trawie...oby większy mróz nie przyszedł, bo szlag trafi wszystko co już rośnie :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”