Działeczka- marzenia się spełniają !

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gosiakmala
500p
500p
Od: 9 sty 2011, o 14:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działeczka- marzenia się spełniają !

Post »

Kurde, kobea tez u mnie tylko z 2 nasion wzeszła :roll:
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p
Od: 24 sty 2013, o 21:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ano, skoro więc wszystkie marzymy już o wiośnie, to pewnie ja wspólnie wywołamy... :heja Rytualny taniec na lokalnym wzniesieniu o północy...
Szkoda, że żaden meteorycik nie spadł na moja działkę, miałabym przekopywanie pod warzywnik z głowy...
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36

Post »

Aniu wapno dajemy na trawe czyli wapnujemy ja dlatego dopytywałam bo mi sie w tamtym roku grzybki pojawily na trawniku i gdzieś tu na forum wyczytałam , że można trawnik wapnowac teraz w lutym. Chyba [bEWA_rozalka[/b] sie nie obrazi , że ja ubiegłam w odpowiedzi :wink:
Awatar użytkownika
agatka1409
200p
200p
Od: 6 mar 2012, o 14:00

Post »

Aneczko :wit ,no super te Twoje maluszki na parapecie :heja :heja :heja
Pozdrawiam Agatka
Mój mały raj na ziemi.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

:wit Fajniutka działeczka. Synuś ma mega dużą brameczkę hehe urokliwa jest. Mimo iż masz zamiar w tym roku postawić na jednoroczne roślinki to i tak pewnie będzie pięknie. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p

Post »

MID2006- dzięki bardzo. no mam nadzieje że będzie pięknie, a najbardziej cieszy mnie fakt, że większość z własnej produkcji. Już w myślach wącham te malwy, szałwie już kiełkują, słoneczniki, które wybrał sobie Mateuszek już się moczą...
Lobelie coś tam próbują z siebie wykrzesać, kobea w ilości sztuk dwóch..
W piwnicy roznosi się już aromatyczna woń suszonego obornika.... :twisted: :twisted: Mam nadzieje, że sąsiedzi nie powiążą tego ze zniknięciem teściowej.... ;:306

:twisted: :twisted: Zajumałam z klatki schodowej szczepki pelargonii :twisted: :twisted: Jutro chyba zakupię nasiona pelasi, bo po przestudiowaniu wątku o pelargoniach wygląda to na niezbyt skomplikowane.

Ogłoszenie : wydzierżawię kawałek wolnego parapetu...
Ania
Awatar użytkownika
abcd
1000p
1000p
Od: 15 kwie 2010, o 11:12
Kontakt:

Post »

Aniu takie kwiatki uszczykiwane bez wiedzy właściciela lepiej rosną ;:306 ;:306
Zapraszam do mojego ogródka
Azyl Elki
Azyl Elki cz. 2
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Ela ma rację takie ,,uszczykiwane" kwiatki najlepiej rosną.Wyczytałam u Ciebie że teraz można wapnować trawnik. Kupiłam takie wapno na trawnik i zastanawiałam się co z tym zrobić?
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Rozsyp go na trawniku tak jakbyś siała raz przy razie.
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p

Post »

Tu sobie możecie cosik poczytać dziewczynki...http://artelis.pl/artykuly/14558/odkwas ... e-trawnika

Ja nie będę wapnowała, mam jeszcze z zeszłego roku nawóz na trawnik z mchem.

A jutro sieję sałaty i przesadzam kobee. Zakupiłam w tym roku kalendarz biodynamiczny i się będę go trzymać. Chociaż jest ciężko.
Dzisiaj np. była tylko jedna rączka do siania, więc mogłam siać, ale jutro za to będą dwie łapki, więc jeszcze lepsza aura. Ledwie przeżyłam dzisiejszy dzień, ledwo się powstrzymałam.... ale już, jeszcze chwilka, tylko parę godzin i zanurzę paluszki w ziemi... ;:109
Ania
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2011, o 17:53

Post »

Aniu ;:196 przecudnie jest u Ciebie kochana ;:138 ,działeczka jak marzenie...
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p

Post »

maja79- a ty kochana pierwszy raz u mnie?
No to witam serdecznie. ja jestem u Ciebie codziennie, patrze sobie na to czego mieć nie mogę, np fuksje, gdybym je powiesiła po zacienionej stronie wiatr urwałby ją i poniósł na czyjeś głowy. Ja mam balkon w kształcie litery L jedna część od 11 w słońcu, a druga cały dzień w cieniu i strasznym przeciągu. Nic straconego, doskonałe miejsce na miętę, która uwielbiam.

Działeczka nabierze tempa, kostka na wejściu, i malwy, szałwie, które posiałam, bo zobaczyłam jak pięknie rosną u Ciebie... tylko ja mam fioletowe. Posadzę sobie na balkonie i na działce razem ze starcami pod drzewem. Wczoraj szałwie pokazały łepki a dzisiaj....
Obrazek
i kobea do jutrzejszego przesadzenia

Obrazek

Z tyłu rolki po papierze toaletowym czekają na bób..

A lobelia wygląda jak włosy, tak drobnych siewek w życiu nie widziałam. Długo wschodziły, bo ja nie mam tam słońca, tylko rozproszone światło, no ale są.... strach przy nich oddychać, bo to dla nich jak wichura. Spryskuję je z daleka.

Obrazek
Ania
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2011, o 17:53

Post »

Aniu kochana obiecuję poprawę,nie wiem jak to się stało :oops: aż mi wstyd ;:218 co do ziól co tam posiałaś ciekawego na foteczkach? kiedys posiałam bazylię i nic z tego nie było...a marzę sobie na werandzie wyhodować...kiedy musiałabym siać,żebym miałą je całe lato? juz teraz???
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p

Post »

Z ziół w zeszłym roku wsadziłam miętę w kilku smakach, przez sezon bardzo się rozrosła, więc w tym roku wsadzę ją na docelowe miejsce w plastikowej doniczce bez dna.
Po poprzedniej właścicielce mam 2 metry kwadratowe tymianku, tez w tym roku przeniosę młode poduchy, a starą macierzystą może gdzieś przechowam bo pięknie kwitnie ale nie była przycinana, więc od spodu jest sucha i brzydko to wygląda.
W zeszłym roku posiałam bazylię na miejscu, gdzie sypnęłam suszonego obornika. Na początku śmierdziało i nic nie wychodziło, już myślałam, ze przylatujące muchy wszystko wyżarły...ale jak już wyszło, to miała prawie metr wysokości...

Mam jeszcze oregano złociste, które zwłóczyłam z Hortilusa..

Gdzieś pod płotem posieję estragon doskonały dodatek do małosolnych ogórków, są bardzo chrupiące.
Będzie jeszcze szczypiorek i szczypiorek czosnkowy.

No i sałata, sałata, sałata. Jutro sieję pierwszą rozsadę, resztę będę siała już w gruncie, żeby do jesieni coś mielić w paszczy....
masłowa, dębolistna, flamenco i może jeszcze endywia. W Biedroniksie jest taka przepyszna mieszanka sałat.
więc sama sobie będę teraz robić sałatkę.
To będą moje pierwsze warzywnicze uprawy, nie mogę się już doczekać.... A jak na złość "mój stary" ;:167 odmówił skopania mi tego skraweczka... Dziwne, że inny ogródeczek to chętnie uprawia... ;:224 Dziadyga jeden....

Jeżeli masz słoneczny parapet, to bazylię możesz siać przez cały rok, a później wynieś na balkon.
Ania
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p

Post »

Pisałaś, że masz 66 arów... w porównaniu z tym o ja biedna... Mój spłachetek ziemi można ogarnąć jednym spojrzeniem.... 300 m2

Obrazek
Ale i tak to mój mały raj...na którym bezkarnie mogę chodzić z "brudnymi girami"... jak mawia mój 5 letni poeta... ;:215
Ania
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”