Siedlisko z sosnami cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Siedlisko z sosnami cz.3

Post »

Witam, witam, jak fajnie, że już środa ;:138 . Wieje od nocy, że aż gwiżdże w kominach w domu. Na zewnątrz 0'C, ale czuje się -4'C od tego wiatru.
Wywiad z Młodym przeprowadzony. Najpierw było: ja jestem LUDŹ, a nie kot, smok, czarodziej, wilk itp, itd. Nie ubiorę tych butów, tego kubraczka itd...
Potem rozmowa z innej strony. A co lubisz? No i wyszło na tym, że będzie rycerzem ( :tan ) i obroni swoją dziewczynę przed smokiem.
Nie wiem, czy pisałam, ale Młody ma swoją dziewczynę ;:223 . Jeszcze się synem nie nacieszyłam a już mam go oddać jakiejś synowej ? ;:185 . To dziewczynka, z którą znają się praktycznie od porodówki, jest od niego o 1 dzień starsza - jaką staruszkę sobie wybrał ;:223 .
Stój rycerza, jak pisałam wczoraj kupiłam dużo dużo wcześniej będąc przewidującą mamusią :heja , więc jakby po problemie. Jest trochę zaduży, ale będzie na inne okazje też w przysżłości - mam skromną nadzieję.

W pracy prezes ciągle urzęduje, więc z pisaniem krucho, i do Was nie mam zawiele czasu, żeby zajrzeć. Wczoraj byłam u Ani (Sweety), no zaszalała dziewczyna 33str w 2tyg. ;:180 . Dziś postaram się odwiedzić innych. Wybaczcie jak nie dam rady.

MARYSIU (Maska), wywiad był. Najpierw twardo nie chciał zmienić osobowości, bo on ludź jest i koniec, ale w końcu będzie pozytywną postacią. Wieje u mnie, ale ja tylko z domku do auta, z auta do przedszkola i z powrotem , a potem z auta do pracy i siedzę w ciepełku. No powiedzmy, że w ciepełku, bo właściciel budynku, od którego wynajmujemy to to, grzeje dość oszczędnie. Dogrzewam się więc prywatnymgrzejnikiem przyniesionym z domu, bo z kolei szef sknera i nie chciał kupić. Miałam dość sztywnych pazurów

MARYSIU (mar33) bardzo dyplomatycznie wybrnęłaś z odpowiedzią, ale masz rację. Dzieci mają rodziców i niech tak będzie. Dziadkowie i babcie są od zabawiania wnuków i od rozpieszczania. Rodzice od czarnej roboty i wychowywania.

ELU, zgadzam się z Tobą jak z Marysią.

MARYSIU (Maska) nie zmarzłam. Powiem szczerze, że palę w kominku tymi swoimi sztachetami i drobna brzozą i mam w całym domu ciepło. No może w sypialni chłodniej, bo na koońcu jest . Póki co nie narzekam.
Myślałam, ze tylko ja taka szalona i myślę co by tu jeszcze posadzić, ale jesteś lepsza. Ty ciągle sadzisz. Zaraz wyczytam, że róże kupiłaś i przynajmniej dołkujesz ;:108

JOLA, no właśnie z dalii sie cieszę :tan . Miałam je w tym roku pierwszy raz i bardzo się nimi zachwyciłam. Nabyłam kanny i zrobię coś na wzór ogrodu Szmitów, ale bez ławeczki na końcu.
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2012, o 17:00
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marzenko, to będziesz miała małego Rycerza :D Wieku wybranki Rycerza "zazdraszaczam", mój ma lat sześć a od dłuższego czasu zapatrzony jak w obrazek w dziewięcioletnią Julię ;:223
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, no mam nadzieję, ze mu się jeszcze zmieni, bo panienka rozpuszczona... A wybór Twojego, no... trochę starsza panna, ale na takie wybory wpływu nie mamy. Serce nie sługa ! Koleżanka- moja rówieśniczka ma o 10lat młodszego faceta, a niedawno babcią została.
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dokładnie, wpływu żadnego nie mamy, a wszelkie próby i sugestie, tym bardziej jakiekolwiek zakazy - czy w tym, czy w późniejszym wieku - odniosą skutek zupełnie przeciwny od oczekiwanego... Dlatego nic nie mówię, obserwuję i czekam, kiedy Mu przejdzie ;:224
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

to chyba najrozsądniejsze podejście do sprawy. Mają czas nasi synkowie, a synowych pewnie przerobimy kilka, to nie ma co się teraz stresować...

Kurcze w ogrodzie szaro buro i nie mam co wstawiać, co prawda widziałam dzielnego nagietka, ale nie zdąrzyłam mu zrobić zdjątka rano, a po powrocie z pracy to już ciemności egipskie
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I tego się trzymajmy, jak najmniej stresu :D
U mnie w ogrodzie już nic nie kwitnie, nawet jednego kwiatusia... Teraz żałuję, że nie posadziłam chryzantem i marcinków. Ale w przyszłym roku... Lista na przyszły rok wciąż się powiększa i teraz już pozostało tylko czekać wiosny :D
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Sosenki4 pisze:to chyba najrozsądniejsze podejście do sprawy. Mają czas nasi synkowie, a synowych pewnie przerobimy kilka, to nie ma co się teraz stresować...
Jakie kilka, ja się pytam? :evil: Ja tam sobie nie życzę, żeby moje ukochane córeczki byly synową numer 2 czy 4, mają być pierwsze i jedyne...ale jak ja widzę, jakie tu podejście matki synów mają, to je chyba do klasztoru oddam :;230
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja postanowiłam, ze mój ukochany jedyny i najcudowniejszy jedynak NIGDY sie nie będzie zadawał z dziewczynami, co mi obiecywał solennie przez cały okres wczesnego dzieciństwa. Ba! Nawet ożenic obiecał sie tylko i wyłącznie z mamunią :lol:
Teraz jako nastolatek twierdzi, ze miał chyba ciężkie dzieciństwo skoro takie deklaracje padły 8-)
Bez przesady, od razu ciężkie... w końcu każda matka mówi, ze pierwsze trzy zastrzeli, a resztę będzie nienawidzić 'z założenia' prawda? :twisted:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DOROTKO, a to przepraszam, mam marcinki, ale mam ich tak dużo, że ich nie dostrzegam :;230 , no i one kwitną jak najbardziej. Nawet podniosły się spod śniegu.

PATI, ja nie piszę o synowych takich wybranych na całe życie, mówię o takich teraz z przedszkola i wczesnej szkoły. Nie rób tego córkom, nie oddawaj ich do klasztoru. No kurcze, nie chcę być złą teściową ;:124
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:112 Pati, nie denerwuj się... :lol: My tu tylko o tym, że od tego pierwszego zapatrzenia w wieku lat kilku, do tej pierwszej prawdziwej i jedynej miłości jeszcze wiele wody upłynie :)

Marzenko, super, marcinki to chyba wytrzymałe i wdzięczne kwiaty, kwitną w okresie, kiedy wszystko inne już zasypia. Mój ogród w powijakach dopiero, właściwie zaczynam się za niego zabierać i na każdym kroku dostrzegam roślinki, których jeszcze nie mam, a które baaardzo bym posiadać chciała :D
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

To taki okres Marzenko! U mojej młodej w szkole ciągle wymyślalli jakieś przedstawienia i ciągle coś kombinowałam i szyłam. Była oczywiście książniczką, ale i góralką, aniołem, zajączkiem, Czerwonym Kapturkiem, świerszczem, kaczuszką, prosiaczkem, japonką i pewnie jeszcze o czymś zapomniałam. Najbardziej była zadowolona ze stroju muszkietera, choć nie chciała w nim iść. Okazało się bowiem potem, że szabla muszkietera strasznie podobała się chłopcom i miała największe powodzenie z wszystkich dziewczynek :;230 taki okres. A potem będzie tylko gorzej... NIemal codziennie słyszę od mojej 17 latki: "W co mam sie ubrać mamo?
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, to dawaj adres na PW i juz marcinki lecą do Ciebie, jeszcze w tym roku będą cieszyć Cię swoimi kwiatami

Aniu, przegięłaś i nie mogę dogonić Twojego wątku. Natrzaskać 33 str w 2 tygodnie to chyba tylko Ty potrafisz, no i chyba Agunia w sezonie.
Całkiem pokaźny repertuar przebrań przerobiłaś. Twoja lista to jak ściąga dla mnie. No może z wyjątkiem księżniczki, góralki i japonki, ale zawsze mogę samuraja z niego zrobić :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Dokładnie Marzka :D Każdego kolejnego roku tylko się zastanawiałam, jaka znowu role dostanie... Ale potem wszyscy moli znajomi korzystali z tych strojów ;:138
A z tymi stronami .... Tak jakoś wyszło ;:224
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

to chyba zacznę zbierać i kupować jak się jakieś będą trafiać. Czasem odwiedzam sklepy z ciuchami z 2giej ręki i się trafiają takie przebrania gotowe. Wiem, ze fajnie samej szyć, ale jak są gotowe to czemu nie skorzystać, tym bardziej, ze materiał też trzeba skądś brać.
Idę dokończyć wczorajsze czytanie, bo na 26str czas pracy mi się skończył i poszłam do domu.

Po powrocie zastałam niespodziankę, bo sąsiad przywiózł mi drewno. Zupełny szok, bo kiedys tam wspomniałam, ze będę potrzebować. bez reakcji wtedy, a teraz szok. Do tego kasy nie chciał a drewna ok 1m3. Mam nadzieję, ze leśniczy mnie potem nie zwinie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dziewczyny nie jest tak źle, mówię Wam to ja matka dorosłego już syna. Ma 26 lat drugą dziewczynę. Pierwszej nie znałam, a drugą mam w domu, jest w porządku i z tego co obserwuję to bardziej ona jest zazdrosna o mnie niż ja o nią. Trzeba tylko uwierzyć, że dzieci nie chowamy dla siebie tylko dla świata i dla nich samych!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”