Kwiatuchy Aguchy :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiatuchy Aguchy :)

Post »

:wit Aguś
Kolekcja szybko się rozwija. Tak trzymac. ;:215
Filodendron dwukolorowy to Filodendron pnący variegata 'Brasil' :D Też mam i bardzo go lubię za śliczne wybarwienie. :tan
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Agnisia31
1000p
1000p
Od: 2 paź 2012, o 20:16

Post »

anka93 Dziękuję, co do begonii - hmm. dopiero zaczynam doceniać piękno tych roślinek ;:215

justus27 staram się wybierać kwiaty, które zbyt dużo nie wymagają ;:3. Nie zawsze to wychodzi, bo inne kwiaty zaczynają mi sie podobać, a parapety powoli zaczynają pękać w szwach ;:224

elcia1974 gdy zobaczyłam tego filodendrona to się w nim zakochałam, dlatego jak tylko zobaczyłam u Ani, że ma go na sprzedaż natychmiast popędziłam go kupić. ;:172 Nie omieszkałam kupić dwie sztuki i sprezentowałam jeden mojej mamie, bo ona ostatnio biedulka z kwiatami, też jej się spodobał. Nie wiedziała nawet, że są takie kwiatuszki :;230
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p
Od: 3 sie 2010, o 15:40

Post »

Aguś przyleciałam pooglądac twoje rośliny i jestem bardzo miło zaskoczona - jesteś tak samo zakręcona jak wszyscy na tym forum i zanim się obejrzysz będziesz miała dżungle w pracy i w domu :;230 ale to nic
zobaczyłam u ciebie begonie i kochana, nie pozbędziesz się mnie dopóki nie wyżebram od ciebie sadzonki tej begonii lub ukorzenionego listka - takiej jeszcze nie posiadam :;230
Awatar użytkownika
Agnisia31
1000p
1000p

Post »

Izo jeżeli uda mi się wyhodować sadzonki tej begonii to Ci ją dam. Generalnie jestem laikiem w hodowli begonii, ale jak to mówią: kto nie próbuje, ten w kozie nie siedzi :;230
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p

Post »

będę cię pilnowac :;230
Awatar użytkownika
Agnisia31
1000p
1000p

Post »

Izo nie widzę przeszkód :tan :tan .
A może masz jakieś praktyczne rady jak z wynikiem pozytywnym rozsadzać - rozmnażać begonki?? Chętnie skorzystam ;:138

Przeglądam Twoje wątki i stwierdzam, że faktycznie masz begoniadę w domciu :;230 . Niektóre okazy naprawdę mi się spodobały ;:224
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p

Post »

Aguś, jeśli chodzi obegonie to one rzeczywiście są kapryśne - hm, bezpieczne rozmnażanie, według moich obserwaci - od podstaw, czyli z ukorzenionego listka lub w przypadku starszych egzemplarzy podział głównej łodygi- tej najgrubszej wychodzącej z ziemi, niestety nie wszystkie odmiany ją posiadają
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p
Od: 18 paź 2012, o 22:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ja swoją begonię chyba zamorduję :> przestała mi całkiem kwitnąć :evil: tylko w liście rośnie :evil:
Dzień dobry. Arleta. Moje zielone łobuzy.
"Tylko kwiaty dzielą się swoim zapachem ze wszystkimi. . . i z dobrymi, i ze złymi. Ludzie nie. . . mogliby się rozchorować..." Stefan Pacek
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p

Post »

krokusik164 pisze:ja swoją begonię chyba zamorduję :> przestała mi całkiem kwitnąć :evil: tylko w liście rośnie :evil:
no i czego się wściekasz? :;230 prawidłowa reakcja, skory my potrzbujemy odpoczynku to kwiaty też go potrzebuja, zobaczsz wiosną znowu rozkwitnie - a jaką masz odmianę?
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

izabela skula a ja wiem :D hahahaha dziwna taka bo ma jednocześnie i pełne i puste kwiatki :)
Agnisia31 a ja mam taką sama calatehee :P cudowna jest :P ale uważaj gdzie ją będziesz stawiała bo ona FOSZKI wali :) i to okropne :P coś nie tak i już listki jak wióry się robią suche :evil: moja nie lubi telewizorka i kina domowego :D stoi na szafce w takim miejscu, że jest tam jasno, ale słoneczko nawet nie dotyka jej doniczki :P i póki co puk puk (odpukać) się dogadujemy świetnie :D podlewam ją raz na tydzień (czasem dłużej bo zapomnę :D) i robię jej kąpiele pod prysznicem ;:183
"Tylko kwiaty dzielą się swoim zapachem ze wszystkimi. . . i z dobrymi, i ze złymi. Ludzie nie. . . mogliby się rozchorować..." Stefan Pacek
Awatar użytkownika
Agnisia31
1000p
1000p

Post »

krokusik164 moja stoi na akwarium i chyba jej dobrze, bo widzę, że wypuszcza trzy nowe pędy. Obrazek Na razie będzie stała tam gdzie jest, ale jak zobaczę, że fochuje to zmienię jej miejscówkę :;230

Izo będę próbować ją rozmnożyć, ale niech może jeszcze z jednego listka mi wypuści, bo jak mi nie wyjdzie to nie będę miała "produktów" :;230 :;230 :;230
Znalazłam informacje jak to zrobić z listka i będę się bawiła ;:172
Poza tym zawsze posłucham doświadczonych w tym temacie, jakieś propozycja, rady itp. mile widziane... :tan ;:108
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p

Post »

Aga z tym ukorzenianiem to się teraz wstrzymaj bo jest za mało słońca teraz, pod kopniec stycznia lepiej spróbowac

krokusiku pogrzeb palcem w ziemi czy nie masz czasem bulwiastej
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Agnisia31
1000p
1000p

Post »

[quote="izabela skula"]Aga z tym ukorzenianiem to się teraz wstrzymaj bo jest za mało słońca teraz, pod kopniec stycznia lepiej spróbowac

;:333
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

grzebałam ale w sumie nie wiem czego dokładnie mam tam szukać :D
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p

Post »

krokusik164 pisze:grzebałam ale w sumie nie wiem czego dokładnie mam tam szukać :D
bulwy :;230 - jeśli to jest begonia bulwiasta to należałoby ją wykopac i przezimowac podobie jak dalie a jeśli nie czujesz bulwy w ziemi tzn że jest zwykła z korzenia i pozostaje w doniczce
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”