Dziś u mnie zakwitło:

Teresko a jej zapach to dopiero magiatesia39 pisze:Ale piękna róża![]()
![]()
Iza pewnie nie da się porównać, ale równie piękna jak Twojaizabela skula pisze:jeju, ale lilia piękna
Marzena62 pisze:Dorotko będę pamiętała o lilii dla Ciebie, jednakże myślę że to może dość długo trwać, nie wiem jak szybko coś nowego odrasta, dużego doświadczenia w liliach to ja nie mam, ale jak coś wyrośnie z boku to chętnie się podzielę. Ile lat taki mały odrost staje się dorosłą cebulą ?
Marzenkojeśli chodzi o lilie to u mnie małe cebulki kwitną po 2- 4 latach, a więc nie tak strasznie długo się czeka. Hippeastrum rzeczywiście zasadniczo kwitnie raz w roku, ale zdarzają się odstępstwa i zakwitają późnym latem po raz drugi. Są łatwe w " obsłudze tylko trzeba im zapewnić kilkumiesięczny odpoczynek żeby mogły zakwitnąć. Pamiętaj o lilii.Marzena62 pisze:a jakie masz piękne amarylisy w domku - C U D O ! czy to są trudne kwiaty do hodowania? Ile razy w roku kwitną? (pewnie raz)
Jolka zrobi się, mam nadzieję,że nie będzie problemu z ukorzenianiem winogrona. A lilię taką jak Twoja chcę, bo chyba trudno przy takiej ilości odmian o takie same. Zresztą od przybytku głowa nie boli (o lilie mi chodzi, tym bardziej że tej zimy większość straciłam).jola1313 pisze:.To ja chcę oba winogronka
![]()
![]()
![]()
Piękna lilia i róża.
Miałam piękną lilię,i tak się cieszyłam,że ma dużo malutkich przy ziemi,a ona mi wymarzła![]()
![]()
![]()
A masz taką jasny róż-jak ta moja?bo mam 2 takie![]()