@ Zielona Ania: Oczywiście zapewne masz rację. Chodzi mi tylko o to, że zazwyczaj gdy wysieję nasiona jakiejś sensownej firmy, mam gwarancję, że w każdym dołku, do którego zasiałem, coś mi jednak wyrośnie (zważywszy na fakt, że zasadniczo sieję więcej niż jedno nasionko na dołek). Podczas gdy z nasionami niewiadomego pochodzenia od anonimowego amatora może być różnie ? o czym sama przekonałaś się na przykładzie Baptyzji. I dotyczy to nie tylko nasion, ale w ogóle szerokiej gamy wyrobów sprzedawanych na Allegro. Jako że jedną z wielkich pasji mojego życia jest myrmekologia (nauka o mrówkach), kojarzę na przykład przypadki, gdy amatorzy hodowli tych fascynujących zwierząt srodze się nacięli, kupując na allegro części gniazdowe formikariów, które okazywały się być wykonane np. z korka nasączonego środkami owadobójczymi (sic!).
@ Bishop & Nalewka: Nie ciągnąc już dyskusji na temat tego, czy dodawanie linków do aukcji tudzież fotek z Fotosika jest złe czy dobre ? bo w końcu to wy jesteście moderatorami i to do was należą decyzje, a nam ? szarym userom ? pozostaje się tylko podporządkować ;) ? chciałem zwrócić uwagę na jedną rzecz. Mianowicie osobiście uważam wszelką automatyczną cenzurę wpisaną w skrypt forum za ? delikatnie mówiąc ? kiepskie rozwiązanie. Czemu kiepskie? Bo bardzo często daje niepożądane efekty. Pamiętam, jak wieki temu na pewnym forum komunikacyjnym, na którym automatycznie wygwiazdkowywało jawnogrzesznice, napisałem coś w stylu ?Na Cichym Kąciku urwała się sieć trakcyjna? (Cichy Kącik to nazwa pętli tramwajowej). No i jakież było moje zaskoczenie, gdy ujrzałem efekt finalny: ?Na Cichym Kącik*ła się sieć trakcyjna?. Zresztą nie tak znowu dawno, przeglądając wątki na niniejszym forum, natrafiłem na kompletnie niezrozumiałe posty (skądinąd autorstwa jednego z moderatorów), gdzie w środku zdania ni z gruszki ni z pietruszki pojawiała się fraza w stylu ?jestem wrednym spamerem i nie znam regulaminu?. Nie chciało mi się klikać w ?cytuj?, żeby zobaczyć prawdziwą treść posta i zrozumieć, co autor miał na myśli, ale chyba zgodzicie się ze mną, że taki wątek stał się ? przez ów nieszczęsny skrypt ? kompletnie niezrozumiały. Zdecydowanie lepsze od automatycznych filtrów jest ręczne poprawianie tego i owego przez moderację ? tym bardziej, że w momencie, gdy moderacja zacznie używać systemu ostrzeżeń, użytkownicy zadziwiająco szybko dostosowują się do obowiązującego regulaminu.

No ale może już zakończę ten temat, bo jeszcze ktoś pociągnie mnie do odpowiedzialności z paragrafu 2.3 Regulaminu Forum.
Pozdrawiam!
LOKI