Mój kawałek świata:)
- przemo1669
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Mój kawałek świata:)
Szkoda że nie mam gdzie tego kupić
szukałem w tylu sklepach i tak nie znalazłem a szukam niebieskich i błękitnych kwiatów

- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przemo1669
Te niebieskie wilce trudno jest dostać w zwykłych sklepach ogrodniczych. To są nasiona typu premium i najłatwiej kup[ić je w sklepach internetowych z bogatą ofertą lub na allegro.
Lineto
Z tym i boćkami u nas jest tak, że co chwila się wymieniają tzn raz młode są w gnieździe, a raz stare, bo dla czterech już gniazdko za ciasne, i tak teraz większość czasu przebywają na okolicznych polach w poszukiwaniu pożywienia.
DuczekiOsia
Witaj u mnie w ogrodzie i zapraszam częściej.
Te niebieskie wilce trudno jest dostać w zwykłych sklepach ogrodniczych. To są nasiona typu premium i najłatwiej kup[ić je w sklepach internetowych z bogatą ofertą lub na allegro.
Lineto
Z tym i boćkami u nas jest tak, że co chwila się wymieniają tzn raz młode są w gnieździe, a raz stare, bo dla czterech już gniazdko za ciasne, i tak teraz większość czasu przebywają na okolicznych polach w poszukiwaniu pożywienia.
DuczekiOsia
Witaj u mnie w ogrodzie i zapraszam częściej.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- asta6265
U nas jutro dożynki. Proboszcz przyszedł z zapytaniem, czy troszkę kwiatków z ogródka da radę przekazać do ustrojenia.
Szybciutko uwiłam dwie donice kwiotków

Trochę goło mi się wydawało i dorzuciłam nawłoci:

Wieczorkiem idę z dwiema jeszcze kobitkami robić wieniec dożynkowy. Jak skończymy to obfotuję.
Szybciutko uwiłam dwie donice kwiotków

Trochę goło mi się wydawało i dorzuciłam nawłoci:

Wieczorkiem idę z dwiema jeszcze kobitkami robić wieniec dożynkowy. Jak skończymy to obfotuję.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ależ te Twoje rabatki uporządkowane, pieknie wyplewione i taaakie kolorowe
A dom obrośnięty nadal, czy już ocieplony?

A dom obrośnięty nadal, czy już ocieplony?
- konwalia12
- 1000p
- Od: 24 lut 2012, o 19:59
WOW! Ale ślicznie!asta6265 pisze:![]()

Masz dużo roślinności, wilców- u mnie też ich cała masa (szkoda tylko, że nie mam tych błękitnych... te są najładniejsze... nie miałabyś może nasion?

Marcinki faktycznie się rozwijają- to znaczy, że szkoła się zbliża, ale ogród potrafi pocieszyć.
To taki azyl od wszystkiego

Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
- asta6265
Sweety
Dom nadal obrośnięty i zanosi się, że jeszcze długo będzie, bo coś zawsze wyskoczy ważniejszego i tak idzie. Liście zaczynają zmieniać kolorki na jesienne, ale najgorsze jeszcze przede mną jak te liściory opadną to dopiero będzie syf i trzeba będzie z grabiami latać.
Konwalio
Z tymi nasionami to powiem Ci szczerze, że jakoś nie widzę ich. Kwiat przekwita, bo kwitnie jeden dzień i zasycha i nigdy nie dorobiłam się nasion i co roku kupuję nowe.
Lineto
Moje zapędy florystyczne sięgają głęboko, więc taka tam kompozycja to nic takiergo
Kiedyś może we wątku pokażę swoje prace
Dom nadal obrośnięty i zanosi się, że jeszcze długo będzie, bo coś zawsze wyskoczy ważniejszego i tak idzie. Liście zaczynają zmieniać kolorki na jesienne, ale najgorsze jeszcze przede mną jak te liściory opadną to dopiero będzie syf i trzeba będzie z grabiami latać.

Konwalio
Z tymi nasionami to powiem Ci szczerze, że jakoś nie widzę ich. Kwiat przekwita, bo kwitnie jeden dzień i zasycha i nigdy nie dorobiłam się nasion i co roku kupuję nowe.
Lineto
Moje zapędy florystyczne sięgają głęboko, więc taka tam kompozycja to nic takiergo

Kiedyś może we wątku pokażę swoje prace

Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- konwalia12
- 1000p
- Od: 24 lut 2012, o 19:59
One się dopiero teraz wytwarzają, tak pod jesień. Najlepiej z rośliną nic nie robić, to będzie miała nasiona. Nie wiem jak jest w przypadku tego wilca, ale wydaje mi się, że powinno być tak samo jak z innymi. Chyba, że je obcinasz?asta6265 pisze: Konwalio
Ogród w lasku
- sweety
Coś za coś, Aniu 
A ja z nasionami wilców, również tych niebieskich, nie miałam problemu i kupiłam je w pobliskim ogrodniczym. Prawda jest jednak taka, że lepiej teraz rozglądnąć się za nasionami, bo potem są mocno przebrane. W przysżłym roku to będzie mój debiut z wilcami, bo jakoś w okolicy ich nigdy nie widziałam.
No i bociany u nas też już poleciały

A ja z nasionami wilców, również tych niebieskich, nie miałam problemu i kupiłam je w pobliskim ogrodniczym. Prawda jest jednak taka, że lepiej teraz rozglądnąć się za nasionami, bo potem są mocno przebrane. W przysżłym roku to będzie mój debiut z wilcami, bo jakoś w okolicy ich nigdy nie widziałam.
No i bociany u nas też już poleciały

- asta6265
Konwalio
Obrywam tylko padnięte kwiatki. Jeśli dorobię się nasion to będę o Tobie Pamiętać.
Sweety
Z tymi nasionami to święta racja. Ja zawsze kupuję nasiona zaraz po sezonie i potem sobie już od stycznia wysiewam i nie denerwuję się, że coś mi umknie. Właśnie dziś byłam u Legutko na stronie, ale mówią, że sprzedaż nasion dopiero pod koniec września puszczą i już się nie mogę doczekać
Obrywam tylko padnięte kwiatki. Jeśli dorobię się nasion to będę o Tobie Pamiętać.
Sweety
Z tymi nasionami to święta racja. Ja zawsze kupuję nasiona zaraz po sezonie i potem sobie już od stycznia wysiewam i nie denerwuję się, że coś mi umknie. Właśnie dziś byłam u Legutko na stronie, ale mówią, że sprzedaż nasion dopiero pod koniec września puszczą i już się nie mogę doczekać

Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- marzena06
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Aniu piękne kompozycje w donicach -masz rękę dziewczyno 

i qrcze jak tu żyć? jak żyć, pytam się? Dlaczego u mnie tak nie jest ładnie? Idę się pociąć 

- sweety
Agrafko, za takie gadanie należy Ci się co najmniej opr 

- asta6265
Sweety masz rację. Agrafko, trele modele.
-- 31 sie 2012, o 07:51 --
-- 31 sie 2012, o 07:51 --
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
pffff....proszę Was bardzo lejcie ile wlezie
hehehe jak to pomoże żeby i u mnie tak było to dam się pobić hehehe