Kaktusy, sukulenty i inne - ROSARITA
- maryjan13
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 cze 2010, o 22:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kaktusy, sukulenty i inne - ROSARITA
Edyto,nie tylko Tobie pąki kaktusów stoją w miejscu,jakby uśpione.
Moja mała Rebutia rozwijała pąka ponad miesiąc,bym po raz pierwszy mógł zobaczyć kwiat.
Też czekam na więcej słońca.
Moja mała Rebutia rozwijała pąka ponad miesiąc,bym po raz pierwszy mógł zobaczyć kwiat.
Też czekam na więcej słońca.
- Spy
- Od: 25 lip 2009, o 15:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Daj nowemu pupilowi czas, zapewnij stosowną wilgoć, a rozwinie się. Piękna roślinka.
Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/
/Pustynni Strażnicy/
Marianie - faktycznie chyba większość z nas musi czekać dłużej na rozwinięcie się pączków, ale jak widzę jak niektórzy wklejają zdjęcia z rozwiniętym kwiatem w taką marną aurę to aż mną trzęsie. też nie wiem jaki kolor kwiatu ma to gymno, bo przyszło do mnie tylko z pączusiami.
Krzysiek - myślisz, że w takie niskie temperatury powinnam mu nawilżyć podłoże?
Aktualnie ma już chyba sucho, bo podlałam go jakiś tydz temu z nawozem (od tego czasu nie ma gorącej pogody).
Aktualnie ma już chyba sucho, bo podlałam go jakiś tydz temu z nawozem (od tego czasu nie ma gorącej pogody).
- Spy
aha, no to mu starczy, powoli pogoda się poprawia, więc powinny niedługo ruszyć. U mnie też stoją.
Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/
/Pustynni Strażnicy/
- ejacek
- Od: 16 lis 2008, o 19:58
teraz nie tylko można ale trzeba nawilżać podłoże , co najmniej nawilżaćrosarita pisze:
Dzisiaj pączki widzę, że chyba trochę ruszyły, bo mają inny odcień zieleni no i wszystkie kaktusy zrosiłam spryskiwaczemejacek pisze:teraz nie tylko można ale trzeba nawilżać podłoże , co najmniej nawilżaćrosarita pisze:

- maryjan13
Liczę właśnie na takiego
Tylko jak oglądam grafikę google to tam różne kolory tej odmiany przedstawiają więc już sama zgłupiałam

Tylko jak oglądam grafikę google to tam różne kolory tej odmiany przedstawiają więc już sama zgłupiałam

- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
U mnie też ma pączusia, trzymam kciuki za twojego 

Dziękuje Agnieszko
Ja trzymam łapki za twojego 

Epifilum się obraził na mnie, bo go ruszałam i już nie zakwitnie.
Za to gymno baldanium otworzył nieśmiało swoje pączki, no i jestem rozczarowana, bo kwiaty nie są czerwone tylko jasno różowe. A tak chciałam mieć czerwonego
Baldanium kupowałam u Pawła N. więc nie wiem czemu, ale nie wierzę żeby mnie oszukał. Trochę mi smutno...

oraz moja mamillaria duwei nadal pączkuje i bez przerwy kwitnie.

Za to gymno baldanium otworzył nieśmiało swoje pączki, no i jestem rozczarowana, bo kwiaty nie są czerwone tylko jasno różowe. A tak chciałam mieć czerwonego

oraz moja mamillaria duwei nadal pączkuje i bez przerwy kwitnie.

- maryjan13
Edyto,ja bym się cieszył,gdyby mój G. baldianum miał inny kolor kwiatu niż u wszystkich na Forum.
Takiego z czerwonym kwiatem zawsze możesz Sobie przecież dokupić,jest bardziej popularny.
Takiego z czerwonym kwiatem zawsze możesz Sobie przecież dokupić,jest bardziej popularny.
- Spy
Zwyczajnie niefortunnie trafiłaś. Ten gatunek może mieć takie kwiaty. Tak czy owak, bardzo ładnie zakwitł.
Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/
/Pustynni Strażnicy/
Ja nie jestem zła, że jest różowy tylko rozczarowana, bo bruchii mam różowe a czerwonego w mojej kolekcji nie mam i zależało mi na czerwonym, no ale co zrobić - jest różowy i ten już taki pozostanie.
Byłam tym tak zawiedziona, że od razu na allegro kupiłam sobie baldanium czerwone i to na dodatek od razu dwie sztuki.
Jak szaleć to szaleć. 

Byłam tym tak zawiedziona, że od razu na allegro kupiłam sobie baldanium czerwone i to na dodatek od razu dwie sztuki.