Żylistek nie zasadzisz do gruntu ...bo i mój w donicy rośnie ...przymierzam się już drugi rok do wsadzenia go do ogrodu i tak jakoś schodzi ...mam odmianę Strawberry Fields .
U Jasia i Małgosi czyli megi w mini-ogrodzie cz.2
- Jagodka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: U Jasia i Małgosi czyli megi w mini-ogrodzie cz.2
Gosieńko ...cudownie Ci wszystko kwitnie
..a mój Multi Blue dopiero pąki zawiązał
.
Żylistek nie zasadzisz do gruntu ...bo i mój w donicy rośnie ...przymierzam się już drugi rok do wsadzenia go do ogrodu i tak jakoś schodzi ...mam odmianę Strawberry Fields .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- megi1402

- Od: 1 lis 2010, o 00:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jagódko, w tym miejscu gdzie chcę mieć żylistka, w zakątku z ławką, nie mogę go posadzić do gruntu, bo pod wierzchnią warstwą ziemi 15 cm jest beton - pozostałości z fundamentów i posadzki garażu poprzedniego właściciela. Donica ma wysokość 30 cm i jest bez dna, czyli korzenie mają w sumie 45 cm do dyspozycji. Mam nadzieję, że da sobie jakoś radę.
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Gosiu mam pytanie te gożdziki to z siewu , czy sadzonek kupinych i czy jednoroczny
Zawilec fajniutki moje powychodziły i rosną ,ale kwiatków jeszcze braka u Ciebie 
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- megi1402

Elu, goździki dostałam od szwagierki z podziału starszej kępy, więc chyba wieloletnie. Pięknie pachną. Nie znam ich nazwy, ale oglądałam fotki w google i to chyba są goździki pierzaste. W tym roku mają o wiele więcej pączków niż rok temu, są też wyższe. Zastanawiam się, czy nie trzeba ich przypadkiem przycinać, żeby były bardziej zwarte i kwitły jeszcze obficiej.
Zawilce jak ci rosną, to niedługo i kwiatki będą. Przyjrzyj się na samym dole między listkami, może już mają schowane pączki.
Zawilce jak ci rosną, to niedługo i kwiatki będą. Przyjrzyj się na samym dole między listkami, może już mają schowane pączki.
Mam takie same gozdziki:-) faktycznie cudnie pachna! mam je juz kilka ladnych lat i co roku sa piekniejsze i obficiej kwitna! bez problemu mozna je dzielic- i tak wlasnie zamierzam juz od paru lat.. ale jakos nie znalazlam na to czasu
Faktycznie kwiaty rh i azali...sa identyczne.. pojecia nie mam ale moze faktycznie do rodek?
Faktycznie kwiaty rh i azali...sa identyczne.. pojecia nie mam ale moze faktycznie do rodek?
- Ewa_tuli

- Od: 16 sty 2012, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak pachnąco u Ciebie wszystko wygląda, że goździki czuje aż u mnie 
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 paź 2009, o 15:36
No będę patrzeć na Twoje gożdziki bo bardzo je lubię
A moje zawilce tak podglądam, czy mają paczki 
Pozdrawiam, Ela
- Gosia123A

- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Gosiu
Żylistek śliczny,nie tylko

dzień dobry
ale wszystko pięknie kwitnie, goździki urocze, a piwonia
ale wszystko pięknie kwitnie, goździki urocze, a piwonia
Zapraszam do mojego małego ogródeczka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=54292" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=54292" onclick="window.open(this.href);return false;
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ja tam widzę dwa rodki 
- Isskaa
- 500p

- Od: 21 kwie 2011, o 15:32
- Kontakt:
Ja chyba tez widze dwa rododendrony... sa identyczne,jakby jeden i ten sam kwiat.
Moja azalia zrzucila kwiaty nagle,praktycznie w ciagu dwich dni zrobila sie lysa, i nagle na nowo zaczyna kwitnac,nie wiem czy to normalne czy to jakas anomalia mojej azalii?
Gozdziki ladne,a zawilec piekne ma kolory,jakby na Euro
Moja azalia zrzucila kwiaty nagle,praktycznie w ciagu dwich dni zrobila sie lysa, i nagle na nowo zaczyna kwitnac,nie wiem czy to normalne czy to jakas anomalia mojej azalii?
Gozdziki ladne,a zawilec piekne ma kolory,jakby na Euro
- megi1402

Agnieszko, Ewo, Elu,, Gosiu, Lucy, Aniu, Izo, dziękuję za odwiedziny,
dla Was coraz bardziej pachnące goździki i dzwonek dalmatyński, który ładnie przezimował w dzbanku i zaczął kwitnąć

skończyłam rabatę przed kuchnią, widok z zakątka z ławką i z warzywnika

koliste części rabaty wysypałam kamykami i posadziłam rośliny skalniakowe

kilka dni temu pokazywałam pierwszy niebieski kwiat powojnika Multi blue, teraz pojawiły się fioletowe, wygląda na to że mam 'dwa w jednym'
kamienie ciągle zmieniają swoje pozycje, na razie jest ich niewiele, ale pracuję nad tym

na nowej rabacie posadziłam również ukorzenione badylki
pieris i trzmielina

berberys i suchodrzew

doniczki stojące przed wyjściem z kuchni, bratki własnego siewu zaczęły kwitnąć, biała różyczka nn to prezent od córci
i coś na ząb

dla Was coraz bardziej pachnące goździki i dzwonek dalmatyński, który ładnie przezimował w dzbanku i zaczął kwitnąć

skończyłam rabatę przed kuchnią, widok z zakątka z ławką i z warzywnika

koliste części rabaty wysypałam kamykami i posadziłam rośliny skalniakowe

kilka dni temu pokazywałam pierwszy niebieski kwiat powojnika Multi blue, teraz pojawiły się fioletowe, wygląda na to że mam 'dwa w jednym'
kamienie ciągle zmieniają swoje pozycje, na razie jest ich niewiele, ale pracuję nad tym

na nowej rabacie posadziłam również ukorzenione badylki
pieris i trzmielina

berberys i suchodrzew

doniczki stojące przed wyjściem z kuchni, bratki własnego siewu zaczęły kwitnąć, biała różyczka nn to prezent od córci
i coś na ząb

-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Małgosiu, witaj w nowym sezonie
Widzę, że sporo pracy włożyliście w swój ogród - efekt wspaniały!!
Nie dopatrzyłam się azalii- masz dwa rh, wygladają jak catawbiense Grandiflorum.
Pozdrawiam Cię serdecznie
Widzę, że sporo pracy włożyliście w swój ogród - efekt wspaniały!!
Nie dopatrzyłam się azalii- masz dwa rh, wygladają jak catawbiense Grandiflorum.
Pozdrawiam Cię serdecznie
- megi1402

Witaj Moniko, zniknął mi z oczu twój wątek, bardzo się cieszę, że do mnie zajrzałaś
Ten rh którego uważałam za azalię ma dosyć wąski pokrój, ale pewnie i tak się mocno rozrośnie, bo catawbiense Grandiflorum rosną duże. Koło migdałka ma za mało miejsca, więc będę go musiała przesadzić. Bez powiększenia rabaty się nie obejdzie.
Ten rh którego uważałam za azalię ma dosyć wąski pokrój, ale pewnie i tak się mocno rozrośnie, bo catawbiense Grandiflorum rosną duże. Koło migdałka ma za mało miejsca, więc będę go musiała przesadzić. Bez powiększenia rabaty się nie obejdzie.
- Helen

- Od: 30 sie 2010, o 19:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu, śledzę Twoje poczynania od początku, pięknie to wszystko zaprojektowałaś,no jak się wszystko rozrosło
Ja również uwielbiam wszelakiej wielkości kamienie w ogrodzie - dają wrażenie czystości i elegancji.
Wysypałam 2 worki przy tarasie, ale podczas obcinania berberysów znowusz mi się zapruszyły.
Chyba lepsze są takie większe

Ja również uwielbiam wszelakiej wielkości kamienie w ogrodzie - dają wrażenie czystości i elegancji.
Wysypałam 2 worki przy tarasie, ale podczas obcinania berberysów znowusz mi się zapruszyły.
Chyba lepsze są takie większe