Ogródek przyblokowy lub tez podokienny:)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek przyblokowy lub też podokienny:)

Post »

Lucynko i tak trzymaj .nie daj się zapędzić w kozi róg.Bardzo mi się podoba Twoja ptica.Celozja też jest śliczna.Nigdy nie miałam.W ogródku przestawiaj,układaj jak możesz to co dzień coś innego.Masz fach w ręku. ;:196 ;:138 :heja ;:63 ;:168
Awatar użytkownika
Lucy36
200p
200p
Od: 13 mar 2012, o 20:37

Post »

dziękuję Gosiu :wit ;:167 ;:167 cieszę się, że polubiłaś pticę! :) ;:167

dziś kilka zdjęć wieczornych Pani Róży, która bardzo rozkwita oraz druga róża na pniu, która też już "pracuje" ;:138

Jasna różyczka pachnie i kwitnie wspaniale, ale szybko jej te kwiaty przekwitają i tak się zastanawiam czy ona jeszcze powtórzy kwitnienie :idea: :idea: :?: :?: ;:218

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zapraszam do mojego małego ogródeczka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=54292" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucy odwiedziłam Twój malutki ogródeczek piękny .Gratulacje dla Ciebie i Twojego taty -On też ma .swój wkład .
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
Monifd
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 00:40

Post »

Witaj! Ile u Ciebie różności i kolorów na takim małym skrawku. To świadczy tylko o tym ze można jak się chce;-) Róża przepiękna. Ze względu na to że w tym roku jeszcze się ich nie doczekałam doceniam bardzo ich urodę u innych. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Lucy36
200p
200p

Post »

Witajcie Grażynko i Monifd :wit

dziękuję za odwiedziny ;:138

tak Grazynko, tata ma ogromny wkład, ja mam chory kręgosłup i wielu rzeczy nie mogę robić. tata ma też fajne pomysły ;:167

cieszę się, że ci się podobają Monfid, takie róże mam pierwszy raz i cieszę się jak dziecko :tan
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=54292" onclick="window.open(this.href);return false;
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Różyczki też w barwach narodowych ;:138 Pięknie kwitną! Tak się zastanawiam jak to jest z przycinaniem przekwitłych kwiatostanów u róż piennych, bo zwróciłam uwagę, że u Ciebie przycięte są pod samym kwiatem a nie nad ostatnimi listkami u góry pędu... Nie mam piennych więc nie wiem na sto procent, ale jakoś intuicyjnie przycięłabym niżej ;:218
Awatar użytkownika
Lucy36
200p
200p

Post »

Bozunia :wit

Ja ich nie przycinałam jeszcze, na razie tylko urwałam przekwitły kwiat, powinnam przyciać? ;:218 ;:218
Awatar użytkownika
Lucy36
200p
200p

Post »

dzień dobry :wit

dziś kilka nowości, a to petunki białe, a to rosa, a to pierwsze kwiaty malwy i wreszcie wiesiołek, który tata dostal dziś w drodze z małopolski na śląsk od Pani z malutkiej wsi, która coś miała w nazwie z wiesiołka, Wiesiołkowice, albo Wiesiółka, nie pamięta :) W każdym razie każda posesja tam obsypana jest wiesiołkiem ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit no kochana to dopiero mnie zachwycilaś kolorami a Róże masz cudne , Begonie też bardzo lubię - co do zniszczeń , bardzo mi przykro bo widzę ile pracy i miłości wkładasz w ogródek ;:180 ale tu masz rację to ludzie są nieodpowiedzialni ,złośliwi i zamiast robić te same piękne rzeczy cieszą się i mają satysfakcję z tego ,że coś zostalo zniszczone . moja Babcia często mi powtarzała w trudnych momentach ,że - ''Głupich nie sieją ,sami się rodzą '' i to niestety jest prawda.
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Lucynko ;:196 super pokazałaś piękne zdjęcia.Nawet zauważyłam męską rękę.Ja na razie nie mam robić gdzie zdjęć.Muszę coś wykombinować. ;:4 ;:168
Awatar użytkownika
Lucy36
200p
200p

Post »

tak Gosiu, to ręce mego taty ;:138 odslania mi kwiaty malwy, bo liście calkiem zasłaniają ;:108
Awatar użytkownika
Lucy36
200p
200p

Post »

dzień dobry :wit :wit

czy Wy także kochacie CZERWIEC??? ;:167 ;:167 ;:3

Wreszcie się doczekałam, pan z administracji wywiercił otwór w murze (dostałam zgodę! ;:138 ) i jest romantyczny kwietnik ;:108 :) ;:167

Poniżej dokumentacja fotograficzna :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W kwietniku znalazły się pelargonia, zwisająca lobelia i bidens czyli złoty deszcz. Mam go pierwszy raz :) :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Bożi
500p
500p
Od: 7 mar 2009, o 18:03

Post »

Twój podokienny cieszy oczy :)
U mnie niestety po obłożeniu bloku styropianem nie wolno wieszać skrzynek balkonowych. A co dopiero kwietniki na ścianie. Wymieniono również bariery balkonowe ale niestety są dużo słabsze od pozostałych.
Awatar użytkownika
Lucy36
200p
200p

Post »

Witaj Bozenko :wit dziękuję za odwiedziny ;:167

U mnie też blok obłozony styropianem i dlatego potrzebne było dłuuuuugie wiertło, ale udało się :)

a balkonu zazdraszczam, jest on moim marzeniem :| , ale chyba mi spółdzielnia nie dobuduje :wink:
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj Lucynko jestem z rewizytą piękny ten twój ogródeczek trochę mniejszy od mojego przyblokowego ale taki też kolorowy. Ja przed psami to mam wysoki płot i psy nie mają do ogrodu dostępu.Piszesz o róży piennej ja swoje to po przekwitnięciu przycinam gałązki tak na 1/3dł. i po jakimś czasie zakwitaja jeszcze raz. Na zime nie obcinaj tylko zabezpiecz koronę i szczep przed zmarznięciem,dobrze otulic na zimę.pozdrowienia dla taty.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”