Ogródek Robaczka cz. 2
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz. 2
Mam nadzieje, ze u Ciebie slonce tez sie pokazalo? jednak jak swieci, to czlek wie ze zyje i mozna popracowac spokojnie na zewnatrz.
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Ateno - wiciokrzew mi ładnie rośnie, tylko nie kwitnie..ale czytałam, że zakwita po kilku latach..może w tym roku mu się uda. Podsypię mu tez jakieś żarełko w granulkach
Asia - u mnie sasanki kiwtną od miesiąca pełna parą, więc niektóre już lekko 'zmęczone', rosną na pełnym słonku. Muszę jeszcze dopracować zaklęcia, żeby kwitły od lutego do maja
Reniu, dziękuję
Miło mi, że Ci się podoba!
Dzidziu - to właśnie uwielbiam robić..w cieplejsze dni lubię siedzieć na tarasie i wpatrywać się w sasanki! wiatr nimi kołysze, a jak zaświeci słonko, unoszą łebki do góry - marzenie
Muflon/Agatko - dziękuję za odwiedziny! Bardzo mi miło, że mój ogród może być dla kogoś inspiracją zwłaszcza, że na Forum tyle pięknych ogrodów
Annes - uroda sasanek nigdy mi się nie znudzi
Są takie wdzięczne! Posadziłam cały sznur na rabacie wzdłuż domu i mocno się rozrosły
Aguś, dziękuję za tyle ciepłych słów, nie zasłużyłam
Miło mi, że altanka się podoba!
Agnieszko, bardzo jest mi miło, mów mi jeszcze
Jolu, cieszę się, że znalazłaś mój nowy wąteczek - witam Cię serdecznie i dziękuję za takie przemiłe słowa
Monikwiaty - witaj ponownie! dziękuję za odwiedziny i komplementy pod adresem ogrodu - czekam na Twój wąteczek!
Martusia, zakupy udane? przytargałaś znowu jakieś chabazie?aaa, czytam, że Andromeda - fiu, fiu
Mój Lilak kwitnie, ale taki marniuchny, może w przyszłym roku będzie ładniejszy, albo latem gdy ma zakwitnąć ponownie...
Monia, które rabatki? przy ścieżce? Te są różane! z resztą wszystkie rabatki powstałe wiosną są różane..
Gosiu, dziękuję za radę - na razie Bobbie niedostępny, poczekam z nim do jesieni, bo bardzo mi się podoba. Tymczasem posadzony będzie Lykkefund bo szukałam białego "wielkoluda". O Giardinie czytałam dużo dobrego, dopisuję do jesiennej listy
Ilonko, czasami żałuję że nie 48!
ciągle czasu brakuje, ale w ogrodzie tylko przybywa pracy
Parysko, kochana, dziękuję za odwiedziny! Jeśli spodobał Ci się złom w ogrodzie, jak to mówi Mój M, to poszukaj raczej usług metaloplastyki niż kuźni, są znacznie tańsi. Radzę poszukać przez All, w swoim rejonie, w dziale metaloplastyka. Coś wyhaczysz na pewno. Zaklęcia jak widzisz wymyślam ciągle nowe i już się z tym nie kryję
Ja Ci dam deprechę! do ogrodu, wiosny szukać!
A paluszek wyleczyłas?
Jule, u mnie czasem słońce, czasem deszcz, jak w Bollywood
Jak akurat było słonko, cyknęłam parę fotek! Teraz biegnę nadrabiać zaległości u Was!

Bzy mają też już spore pączki, a bodziszki pod sosną ładnie się zazieleniły

Asia - u mnie sasanki kiwtną od miesiąca pełna parą, więc niektóre już lekko 'zmęczone', rosną na pełnym słonku. Muszę jeszcze dopracować zaklęcia, żeby kwitły od lutego do maja

Reniu, dziękuję

Dzidziu - to właśnie uwielbiam robić..w cieplejsze dni lubię siedzieć na tarasie i wpatrywać się w sasanki! wiatr nimi kołysze, a jak zaświeci słonko, unoszą łebki do góry - marzenie

Muflon/Agatko - dziękuję za odwiedziny! Bardzo mi miło, że mój ogród może być dla kogoś inspiracją zwłaszcza, że na Forum tyle pięknych ogrodów

Annes - uroda sasanek nigdy mi się nie znudzi

Aguś, dziękuję za tyle ciepłych słów, nie zasłużyłam

Agnieszko, bardzo jest mi miło, mów mi jeszcze

Jolu, cieszę się, że znalazłaś mój nowy wąteczek - witam Cię serdecznie i dziękuję za takie przemiłe słowa

Monikwiaty - witaj ponownie! dziękuję za odwiedziny i komplementy pod adresem ogrodu - czekam na Twój wąteczek!
Martusia, zakupy udane? przytargałaś znowu jakieś chabazie?aaa, czytam, że Andromeda - fiu, fiu

Monia, które rabatki? przy ścieżce? Te są różane! z resztą wszystkie rabatki powstałe wiosną są różane..

Gosiu, dziękuję za radę - na razie Bobbie niedostępny, poczekam z nim do jesieni, bo bardzo mi się podoba. Tymczasem posadzony będzie Lykkefund bo szukałam białego "wielkoluda". O Giardinie czytałam dużo dobrego, dopisuję do jesiennej listy

Ilonko, czasami żałuję że nie 48!

Parysko, kochana, dziękuję za odwiedziny! Jeśli spodobał Ci się złom w ogrodzie, jak to mówi Mój M, to poszukaj raczej usług metaloplastyki niż kuźni, są znacznie tańsi. Radzę poszukać przez All, w swoim rejonie, w dziale metaloplastyka. Coś wyhaczysz na pewno. Zaklęcia jak widzisz wymyślam ciągle nowe i już się z tym nie kryję

Jule, u mnie czasem słońce, czasem deszcz, jak w Bollywood

Jak akurat było słonko, cyknęłam parę fotek! Teraz biegnę nadrabiać zaległości u Was!

Bzy mają też już spore pączki, a bodziszki pod sosną ładnie się zazieleniły

- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Znowu obsypałaś nas cudownymi zdjęciami aż miło popatrzeć. 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Informuję, że odgapiam od Ciebie sasanki
Co prawda trochę sobie poczekam, bo będę rozmnażać z nasion, ale pojawiło się kilka miejsc, gdzie mogłabym poszaleć.

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Niesamowite te tulipany z sasankami.
Może i ja odgapię?
Może i ja odgapię?
- edi13
- 1000p
- Od: 14 maja 2007, o 13:21
Kasiu sasanki masz przeurocze
ja mam trzy maleństwa 

ano przytargałam krzojda, no kto by się oparł clemkowi za 9 zł, no kto?
mama dostałam śliwki ale jej mina jak go zobaczyła - jak to dobrze, że wzrok nie potrafi zabijać
jeszcze spodobał mi się roduś, no zakochałam się w nim.....Scarlet Wonder - ten kolor!

mama dostałam śliwki ale jej mina jak go zobaczyła - jak to dobrze, że wzrok nie potrafi zabijać

jeszcze spodobał mi się roduś, no zakochałam się w nim.....Scarlet Wonder - ten kolor!

Kasiu ja za Tobą nie nadążam
Szkoda ,że wcześniej do Ciebie nie zaglądnęłam bo sasanki z tulipankami rarytasik 

Te sasanki są przeurocze.Czy rozmnażanie ich z nasion jest trudne?
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Na ławeczce przysiadły piękne ceramiczne ptaszki i podziwiają rozmaitość wiosennych kwiatuszków na rabatach ! A jest co podziwiać 

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Kasiu
melduję się w nowym wątku 

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Saro, dziękuję - będę Was zasypywać, dopóki będą chętni do oglądania
Ewcia, Gosia -
będzie mi miło, jak zainspiruję Wasze nowe rabatki
Edytko, one szybko rosną, doczekasz się większych kępęk
Każde maleństwo cieszy, to takie słodziaki
Martusia, wiedziałam, że nie wrócisz na tarczy
Ewa, dobrze, że zajrzałaś
zdażyłaś na pokaz sasanek
Aniu, trudno mi powiedzieć, bo ja się na tym kompletnie nie znam. EwaMaj planuje wysiewy, więc ją podpytaj
Andrzejek też jest mistrzem w tej branży
Ewelinko, dziękuję za odwiedziny
Ptaszki wymagają renowacji, są kamienne - zajmę się nimi jak uporam się z sadzeniem wszystkich zamówionych roślinek..
Halinko, witaj!
A tymczasem, pochwalę się nowymi gadżetami na taras - kupiłam latarenki, uroczo postarzane..lubię takie stare graty z duszą
a do nich patera ze szklaną pokrywą - na ciacho na tarasie

Ewcia, Gosia -

Edytko, one szybko rosną, doczekasz się większych kępęk

Martusia, wiedziałam, że nie wrócisz na tarczy

Ewa, dobrze, że zajrzałaś

Aniu, trudno mi powiedzieć, bo ja się na tym kompletnie nie znam. EwaMaj planuje wysiewy, więc ją podpytaj

Ewelinko, dziękuję za odwiedziny

Halinko, witaj!

A tymczasem, pochwalę się nowymi gadżetami na taras - kupiłam latarenki, uroczo postarzane..lubię takie stare graty z duszą

- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17

Ale świetne zakupy

też lubię taki styl

-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 23:59
Bardzo mi się podobają ale te które już masz w ogrodzie równie piękne. Twój ogród odwiedzam cały czas regularnie i podglądam tylko nie zawsze zostawiam ślad:)
- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Kasiu, wpadłam z oficjalną rewizytą, dopiero w drugiej części, ale lepiej późno niż wcale
U ciebie wiosna w całej krasie, bardzo kolorowo! Twoje metalowe aranżacje też są niezwykłe, parasolka robi wrażenie
Gdzie ty to nabywasz? Szczerze zazdroszczę cieplejszego klimatu, bo u nas wiosenka nieśmiało się pokazuje 
Pozdrawiam, z pewnością jeszcze zajrzę

Pozdrawiam, z pewnością jeszcze zajrzę