Małe-wielkie szczęście...cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Małe-wielkie szczęście...cz.3

Post »

Justysiu..wyobraź sobie , że swego czasu - jakieś może trzy lata temu - kupiłam dwie sasanki papageno - strzępiaste . Były bardzo drogie ... po 30 pln , ogromne sadzonki ...były ...bo po pierwszej zimie nie wyszły ;:185 ;:145 . Kupiłam zwykłe ...znów je wcięło , a podobają mi się niesamowicie . Nie popuszczę ...kolejny raz kupię .
Miłego :wit , dużo ;:3 .
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ojej, u Ciebie też kwiatki, i to jakie śliczne, tylko u mnie nic ;:145 .
Ja okręciłam budleje agro kilka razy i potem kartonem, bo liczyłam, że mi ładnie dzięki temu łodygi przezimują ale chyba nic z tego ;:223 . Poprzedniej zimy nic nie robiłam, musiała - jedna wtedy :wink: - odbijać od korzenia, ale zakwitła w sierpniu mimo wszystko. Tylko, że podobno im są starsze tym bardziej podatne na całkowite przemarznięcie. :roll:
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Jak masz biale, to mozliwe ze dlatego tak pozno kwitnal. Jezeli moja nie zmarznieta kwitla w sierpniu, to taka ktora musiala jeszcze odbudowac krzaczor, mogla spokojnie kwitnac we wrzesniu.
Black Knight jest najciemniejsza ale mnie sie nie za bardzo podoba, bo przez to kwiaty sa mniej widoczne ... trzeba bylo by ja na jakims jasnym tle posadzic.
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Witaj imienniczko :) Nie dość że te same imię to działki takiej samej wielkości ;) Prześliczny Twój ogródek. Fantastyczne zaciszne miejsca w ogrodzie o których na razie tylko mogę pomarzyć :(
Dużo ;:3 i idę zwiedzać Twój ogród dalej :)
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochane ogrodniczki a gdzie ogrodnicza cierpliwość? Sasanki jak już wylezą to od razu do kwitnienia ale wychylają się wcale nie tak wcześnie. U mnie straty bywają czasem przez nornice[rok temu poszła piękna kępa] a tak to są silne ;:3
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Jeszcze wiele roślinek nie spieszy się z wyjściem, zima dała im popalić ;:oj niektórym na dobre.
Justysiu, Twoje wiosenne już Cię zaszczyciły swoim widokiem.....oj ale piękne :tan
Pozdrawiam cieplutko :wit
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

klarysa pisze: Boje się, że mi sasanki przepadły ;:145
Ja też ;:145 Nie wiem dlaczego, ale co roku to samo. Wiosną kupuję sasanki kwitnące we wszystkich dostępnych kolorach, a po zimie nie ma po nich śladu. Dodam, że nie mam nornic, kretów, ani żadnych innych futrzaków ;:185
Justynko ciesz się kolorową wiosną, bo u mnie kwitną na razie 4 (słownie cztery) krokusy ;:202
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Oj kobitki jeszcze sie pokażą ;:333 Moje wszystkie wystawiły noski a dzisiaj wypatrzyłam pączki :tan Bardzo je lubię są takie zmysłowe ,ale twarde ...jak ja ;:131
Przyszłam sie przywitać i podziwiać Twoja kaszubską ,piekną wiosnę :tan Ślicznie u Ciebie!!!
Miłego zabieganego tygodnia ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Igo, moje były już 4 sezon i miały się dobrze. Nie wiem , co z nimi. Może za wcześnie wystartowały w grudniu i potem je trafiło.
Też nie mam zamiaru z nich rezygnować, uwielbiam te kosmate łodyżki ;:108

Francesco, z budleją nie mam najlepszych doświadczeń. Co roku zabawa od nowa, tzn. od korzenia ;:223 .
Jedna stara, druga nowa. obie białe-sąsiadkowe. zobaczymy czy młodziutka lepiej wystartuje.
Sporo kwiatków już się pokazuje. Krokusy zakwitają całymi kępkami. Nawet cesarskie korony wyściubiły grubaśne nochale :)
Wiosny życzę :wit

Jule, dzięki ;:196 . Rozejrzę się. Może tę stara białą wykopię?

Justyno, byłam u ciebie. Podejrzałam nieco. Ależ sukcesy na polu warzywnym ;:224 W tym roku tez mam zamiar się wykazać, ale nie na taką skalę.
Zapraszam częściej. Zobaczysz, ani się obejrzysz a ogród dojrzeje ;:108 Mieliśmy sporo drzew po poprzednich właścicielach, głównie owocówek, ale pozostałe przez 6 lat naprawdę sporo urosły.

Ku pokrzepieniu serc :wink: zostawiam ci fotki porównawcze ;:108

Obrazek Obrazek

Izo, czyli nie martwić się na zapas :) Może racja, a jeśli nawet. Trzeba będzie dokupić.
Cebulojady żadne na razie się nie ujawniły, krety też przyczajone ;:224

Stasiu, pięknie i chciałoby się więcej. Ale to dopiero druga połowa marca. Jeszcze na wiele roślinek nie czas ...
Przyjdzie mam cierpliwie czekać.
Byle do wiosny ;:196

Iwonko, moja miała juz 4 lata, pozostałe też już starsze. Nigdy nic się z nimi nie działo. miały dobre stanowisko i 'były zaopiekowane', a tu taka skucha ;:145
Mam nadzieję, że ode mnie sobie też już poszły krety. Na razie na trawie i w rabatach spokój (bez wzniesień).
Na rabatkach coraz więcej kolorków. Dominuje biel, żółć i fiolet-a to za sprawą krokusów. Śmiało wychodzą.

Danusiu, masz rację, trzeba myśleć pozytywnie.
Wiosna zawitał na Kaszuby, a właściwie to zapowiedziała swoją obecność i na razie gdzieś się zaszyła. Zimno i wieje. Deszcz pada.
Do końca pracowitego tygodnia jeszcze 3 dni. Damy radę.

A to widoki z niedzielnego spaceru.
Moje Kaszuby :D

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Spokojnej nocki i pogodnego dzionka wszystkim odwiedzającym "rozczochrany" ogródek :wit
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Witaj Justyno, potwornie spóźniona ale jestem :oops: Dzięki temu mogłam popodziwiać twoje fotki i piękną wiosnę, a raczej przedwiośnie.
:wit
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Justynko,cudne te Twoje Kaszuby,a żabcia fantastyczna ;:oj
Dziewczyny, jeśli dajecie nawóz sasankom, to nie róbcie tego ;:124 one od nawozu umierają.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Justysiu...dziękuję za fotorelację z niedzielnego spaceru ;:180 ;:167 . Fantastyczne klimaty , aczkolwiek tajemnicze , intrygujące - zwłaszcza z wodnym rozlewiskiem i skalistym widokiem .
Fajnie jest się wybrać na taki spacer , w tak piękne okolice ;:224 .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Kasiu, witaj :wit Nie jesteś spóźniona :)
Zmieniłaś awatarek ;:224 . Miło cię widzieć.
Byłam niedawno u ciebie. Lecę ponownie. Zapraszam częściej.
Wiosna już się szykuje.

Stasiu, zgadzam się. Kaszuby piękne. Najbardziej lubię te niezdeptane i nieco dzikie, z dala od tłumów i hałasu.
Może i moja sasanka przy okazji letniego nawożenia dostała trochę :?: Jeszcze w grudniu miała się dobrze. Zobaczymy.

Igo, takie własnie lubię. Leśne zapomniane dukty z dala od ludzi.
Skalisty widok to groty żwirowo-wapienne (zlepieńce). Ewenement na naszych terenach.
Teren rezerwatu przyrody, z unikatową na Pomorzu roślinnością charakterystyczną m.in. dla terenów górzystych.
Fajne miejsce na dłuższy spacer i poszukiwania wiosny.
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

:wit

U Ciebie też już widzę kolorowo się robi w ogrodzie..Ślicznie..U mnie jakoś mało jeszcze kwiatków widać..

A te fotki ze spaceru extra, super widoki..Musze się kiedyś tam z rodzinką wybrać :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Piękne okolice do spacerów :D
Zmęczyłam się dziś trochę, bo pogoda pozwoliła trochę pograsować w ogrodzie. Posadziłam 6 róż i mam nadzieję, że zechcą urosnąć.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”