Na prośbę Joanny coś o maskaradach, takie ogólne wspomnienie

Dziwne połączenia kolorów jak mówi Hans

Najpierw słowo od Hansa:
"...dziwne kolory.. ale może je lubicie? 'Masquerade' jest najbardziej znaną różą, jasno żółte i czerwone kwiaty na jednym krzewie. Jej siewką jest 'Baby Carnaval' [czyli właśnie 'Baby Masquerade'], która jest mniejsza i według mnie ładniejsza. 'Natalie' jest z byłego NRD i jestem przekonany, że są w niej geny z 'Masquerade'. Ostatnia z dziwacznych kolorów jest moją ulubioną i chyba najmniej znaną. Mistrzostwo spod ręki Sean'a McCann'a - 'Alice Faye'. Nazwana z uwagi na jasną szminkę znanej imienniczki. Jak myślicie co jest najlepszego w tych różach? Co sądzicie o tych kolorach? Myślicie, że warto je łączyć na jednym krzewie?!"
'Masquerade'

Hodowca: Eugene S. "Gene" Boerner
Rok powstania: 1949
Typ: Floribunda
Wysokość: 70-90 cm
'Baby Masquerade'

Hodowca: Mathias Tantau, Jr.
Rok powstania: 1955
Typ: Miniatura
Wyskość: 45 cm
'Natalie'

Hodowca:Szkółka Walterq Berger'a w Bad Langensalza
Rok powstania:1972
Typ: Poliant
'Alice Faye'*

Hodowca:Sean McCann
Rok powstania: 1992
Typ: Floriunda
Wyskość: 80 cm
*Alice Faye była wielką gwiazdą Hollywood w latach 30-tych i 40-tych. Rozpoczęła swą karierę jako śpiewaczka, potem zaczęła dostawać role w filmach. Swą pierwszą rolę zagrała w filmie "Scandals" z 1934 roku. W filmie "Hello Frisco, Hello" z 1943 roku zaśpiewała przewodnią piosenkę. Jej kariera filmowa zakończyła się, kiedy na jej miejsce zjawiła się Betty Grable i stała się faworytką w Hollywood. Życie Alice po rozstaniu z Hollywood było wspaniałe. W latach 1941-1995 była żoną producenta filmowego, z którym miała 2 córki. Aktorka zawsze powtarzała, że rodzina jest dla niej najważniejsza. ŻRÓDŁO
Która podoba Wam się najbardziej? Ja pozostaję przy 'Masquerade' i zdecydowanie 'Alice Faye'
Od siebie dla Asi mogę dodać, że miałam 'Baby Masquerade'