Byle byłoby czym się dzielić

-- 9 lut 2013, o 23:13 --
Grania poradź jeszcze proszę kiedy mam siać do pojemniczków.
Jeszcze raz dziękuję.
Miałem Cezara przez ostatnie trzy lata wespół z Hermesem, Kronosem i Izydem i muszę powiedzieć, że mnie zadowalał szczególnie pod względem zdrowotności.GRANIA pisze:Cezar może być
No właśnie. Podobnie jak u mnie. I gdybym wsiał do gruntu ,to z następnego siewu ogórki miałbym o wiele później ,jeśli w ogóle miałbym.A tak, rozsadę przetrzymałem parę dni w domu/ ona i tak cały czas rośnie więc żadna strata/ i wysadziłem po tych fatalnych przymrozkach i ogórków miałem nie do przejedzenia.GRANIA pisze:W zeszłym roku 18 maja było u mnie -5*.
Miałam w dwóch rzędach obok siebie (po sznurkach) :Izyd, Odys, Octopus, Parys i Edyp. Wszystkie jednakowo zakończyły swój żywot.forumowicz pisze:Graniu nie mów, bo są różnice w zdrowotności poszczególnych odmian.
Takie, jakie widzisz na pierwszym zdjęciu. Takie, jakie widzisz na drugim zdjęciu , wystawiam do hartowania.Molucella pisze:Takie maleństwa już sadzisz do gruntu?
W gruncie czy w doniczkach ?. Jak w doniczkach to niewłaściwe podlewanie labo podłoże lub choroba korzeni.Molucella pisze:U mnie właśnie na takim etapie padały
Nie. Celowo sieję po 3 nasiona jako,że takie są zalecenia co do uprawy.jode22 pisze: czy uszczykujesz nadmiarowe siewki,
Ogórki wysiewamy na głębokość 1,5 do 3 cm, w rzędach, po dwa, trzy nasiona, oddalone od siebie 15 do 20 cm.
Przy uprawie na podporach zupełnie inne są warunki, które wpływają pozytywnie na zdrowotność roślin. Przede wszystkim wentylacja i szybkie obsychanie liści.GRANIA pisze:Wszystkie jednakowo zakończyły swój żywot.
Warto byś przybliżyła temat, bo szkoda, by Ci i rozsada padła.Molucella pisze:W gruncie mi giną,