Jagoda - zielono mi :) część druga

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jagoda - zielono mi :) część druga

Post »

Jagódko nowy kwietniczek ładny i bardzo fajnie się prezentuje ;:138
Ja miałam, a właściwie wciąż mam chęć na Gwiazdę, ale jeszcze się trochę czaję, ale skoro Ty zaryzykowałaś
to może ja też... ;:224
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Claudia z tym braniem kwiatów do domu na wakacje to chyba zależy od szkoły. W szkole, w której pracowałam wszystkie kwiaty lądowały na oknach korytarzy i były pod opieką sprzątaczek. Z drugiej strony, jakbym tak coś wzięła i przelała na przykład, to bym zrobiła raczej kiepski interes, trzeba by odkupić. :roll:
elciu, jak posadzę sadzonki od mniodkowej i będę chciała parapet uwolnić, to już prawie ten kwietnik mam zajęty ;:223
Na marginesie mój m ostatnio porównał go do wieży Eiffla, że niby taki wysoki. :roll:

W przedpokoju natomiast mi się na półce strasznie pusto zrobiło, bo wczoraj wywaliłam jednego fikusa pumilę, dwa mirty, bo już od jakiegoś miesiąca wyglądały z dnia na dzień gorzej, a wczoraj zobaczyłam pleśń w jednej doniczce, więc od razu poszły do kubła. Najgorsze, że padł mi cissus i ten nowy cissus Ellen danica, chyba je przelałam, bo w niższej temperaturze niby podlewałam mniej i rzadziej, ale widać to i tak było za dużo. Z tego cissusa Ellen danica próbuję coś ukorzenić, ale nie wiem, czy to się uda. :cry:
Jedyne światełko w tunelu, że będzie miejsce na nowości w przyszłym roku. ;:224
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Witam Kaliszankę.Dziękuję za powitanie na forum.Bardzo się cieszę. bo darzę Kalisz ogromnym sentymentem.Z tych okolic pochodzi Moja mama i tam mieszka bliska rodzina.

Bardzo szybko obejrzałem Twój wątek.Kompletnie nie znam się na domowych.To są klimaty Mojej Pani.Wszystkie parapety zastawione.Niektóre takie jak Twoje.Myślę, że ta pora roku pozwoli Mi bliżej zapoznać się z nimi i nadrobić zaległości.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Jurek
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj semper w moim wątku, :) Kalisz to w gruncie rzeczy strasznie zapyziałe miasto, ale jako rodzinne darzę wielkim sentymentem mimo wszystko.
W dziedzinie kwiatów doniczkowych jestem nowicjuszką na etapie prób i błędów i zaliczyłam już kilka porażek, które mnie jednak nie zniechęciły.
W pierwszej części są też zdjęcia z mojego balkonu, którego teraz z wiadomych względów nie pokazuję. :wink:
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 4 lut 2011, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

W szkole mojego syna zawsze kwiatki dają na wakacje uczniom do domu.
Wrócić ma ta sama doniczka (liczy się sztuka) z ładnym kwiatkiem (nie koniecznie tym samym).
Syn już nie przyniesie (i nie chciał brać), jest w 6klasie, potem Gimnazjum (nie wiem jak ja to przeżyje).
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p
Od: 22 mar 2011, o 00:25

Post »

Jagodaśliczny kwietniczek sobie sprawiłaś ;:138 No i ten kwitnący grudni ;:138
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Jagódko...bardzo ładnie się prezentuje nowy kwietnik ;:138 . Nowe kwiatki także, gratuluję wytrwałości.. :;230 , bez niej ,nie było by nowych kwiatków. ;:63 . Przyglądam się także ;:224 czy to rzeźbione to to o czym mi opowiadałaś. :?:
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeniu, tak to jest część tych rzeźbionych drzwi od schowanka. ;:108
Migotko, jak ten grudnik zgubi pączki, czy coś w tym stylu, to przysięgam uroczyście, że nigdy już nie kupię. Kwietnik jest większy i taki bardziej elegancki od poprzedniego. Dla poprzedniego natomiast muszę wymyślić jakieś miejsce, przecież to grzech, żeby się marnował. :;230
Claudio, no cóż, przydałoby się młodsze rodzeństwo. :wink:
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Witam w drugiej części. Pięknie kwitnąco w niej:).
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

No cóż... gdybym pomyślała wcześniej to kto wie, teraz jest już za późno. :)
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Jagoda - masz piękny kwietnik ;:108 widziałam nawet, że te rurki ma gdzieniegdzie skręcane a mi takie podobają się najbardziej a jak szukałam to bywały tylko proste ;:223 Moim zdaniem to taka kiepska Eiffla bo uważam, że taki kwietnik mógłby być na 11 doniczek ;:224 i pod sam sufit :tan ale nie rozporowy a właśnie taki jak masz (i ja też) choć myślę, że mało stabilny już byłby... No to sobie pogadałam :;230
Ale storczyczek to i cudowny ;:167 zresztą nowy grudnik także :tan coś jak mój różowy ;:108 Nie krakaj ;:78 nic nie zrzuci! on nie może tak Cię zniechęcać ;:224

p.s. o tym wynoszeniu kwiatków przez dzieci na wakacje to pierwsze słyszę :shock: nigdzie czegoś takiego nie spotkałam... to Panie sprzątaczki zajmują się... opieką/mordem :;230
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14

Post »

Storczyk, czyli fiołek :wink: jest śliczny i jaki delikatny ;:138 .
Widzę sporo nowości, więc masz zadanie na zimę: nauczyć się rzadziej podlewać roślinki :wink: . A swoją drogą: nowości piękne ;:108 .
Widzę, że kwietnik już prawie całkiem zamieszkany :) .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Musiałam się cofnąć aż o 3 strony, żeby móc pooglądać nowy kwietniczek. Śliczny - mam podobne dwa. Tyle, że tylko 4 kwiatki na nich się mieszczą ;:224

Pochwalę miniaturowego storczyka i grudniczka, bo są piękne.
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

justus, dziękuję :)
Wiktorio, niestety masz rację, bo to podlewanie to moja pięta achillesowa jeszcze, ale mam nadzieję, że z czasem się nauczę. :)
mniodkowa na opakowaniu grudnika było napisane, żeby podlewać często, ale małą ilością, więc postanowiłam tylko zraszać ziemię tak jak to robię z fikusem pumilą. Póki co pączki są ( tfu tfu, na psa urok)
Claudia pisze:No cóż... gdybym pomyślała wcześniej to kto wie, teraz jest już za późno. :)
Hm, to zabrzmiało, jakbyś miała więcej lat ode mnie, a mi się wydawało, że z ciebie jest młoda dziewczyna. ;:224

Dziś obejrzałam storczyka mojej mamy i normalnie szczęka mi opadła :shock: Piękny, kwiatów mnóstwo i pąków. Patrzę, a on stoi w osłonce przezroczystej w wodzie. :shock: No nie było tej wody strasznie dużo, ale po wyjęciu doniczki może do centymetra. Pytam zszokowana, czemu w wodzie stoi, a mama, że tak poradził jej kuzyn ( ten, który podarował mi keiki) On i moja mama tak trzymają swoje storczyki i wszystko pięknie się chowa. Dla mnie to poniekąd rewolucja poglądowa. ;:224
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Sądzę, że jest jednak odwrotnie, mam 43 a syn 12.
Grudnika dostałam od sąsiadki mocno podlanego, zobaczę co z tego będzie, wszyscy kusili to mam i ja.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”