Witaj Ewo

Miło, że oderwałam Cię od Twoich fascynujących prac ręcznych. Jak w kuchni gwarno, to zawsze coś ciekawego się upichci
Ponieważ w tygodniu nie mam czasu na jakieś czasochłonne potrawy, wymyślam takie które są zdrowe, ładnie mogą wyglądać i smakować a do tego robi się je migiem. Dzisiejszy posiłek także w locie , czyli zajęło mi to ok 30-40 min. Nie zawsze trzymam się ściśle przepisów. To raczej kuchnia eksperymentalna
Potrawa z warzywami azjatyckimi
Oto przepis : paczka mrożonych warzyw (oczywiście mogą być świeże, ale więcej czasu to zajmie), cebula ,brokuł, cukinia, czosnek, filet ryby, paluszki krabowe. Oczywiście wybór warzyw w/g stanu posiadania w lodówce i smaku
1. Wstawiłam ryż. Dwie torebki na 3 osoby,
2. Na rozgrzanej oliwie zeszkliłam dwa ząbki czosnku i 1 cebulę pokrojoną w piórka,
3. Warzywa umyłam, odcedziłam i dodałam do czosnku i cebuli,
4. Dokroiłam cukinię, brokuła
5. Doprawiłam do smaku solą, pieprzem i curry,
6. Na drugiej patelni (aby było szybciej) usmażyłam filet z mintaja i paluszki krabowe,
7. Ryż po ugotowaniu formuje się w filiżance i na talerz wraz z warzywami i rybą
I fotorelacja w trzech krokach
