Ja mam podobną sytuację z powojnikami kupowanymi w Lidlu - też miały być trzy kolorowe i też wszystkie tak ja u Ciebie jackmani
Marpy kwiatki i rabatki cz.3
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Marpy kwiatki i rabatki cz.3
Marynko. Piszesz wyżej, że nie zachwyca Cię świecznica. To chyba artropurpureum - sama roślinka poza tym, że jest wysoka może nie jest zachwycająca, ale powąchaj ją. Przecudowny zapach. Mało jest roślin tak ciekawie pachnących.Nie wiem jak Twoja - moja słabo się rozrasta, ale powolutku jej przybywa - liczę, że już niedługo będzie przepięknie pachniał cały ogród.
Ja mam podobną sytuację z powojnikami kupowanymi w Lidlu - też miały być trzy kolorowe i też wszystkie tak ja u Ciebie jackmani
.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ado - faktycznie zapomniałam dodać,że pachnie cudownie i będąc w pobliżu miejsca można wyczuć jej zapach ale u mnie jest bardzo wysoka mimo tegorocznego przesadzenia. Może dlatego,że w świetlistym cieniu rośnie wśród wysokich roślin i się wyciąga do góry ale miejsca ma sporo i może się rozrastać co nie znaczy,że tam będzie jej miejsce dozgonne
Pozdrawiam Cię
serdecznie i życzę miłego dnia

- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tak
Urzekły mnie te fotki !!!!
Mam trawki z pierwszej fotki, ale u mnie to jeszcze maluchy ... kiedy u mnie będą takie kępy ?
No a na trawę z drugiej fotki to choruję
Jak ona się u Ciebie sprawuje ? Jak szybko się rozrasta ?
- marpa

Agatko
- kostrzewa niebieska z pierwszej fotki jest kilkuletnia mam ją długo...a ostnicę kupiłam tego lata...
a hakonehloa ma 3 lata rośnie dość szybko i jest bezproblemowa ...

- AgaNet

To mnie pocieszyłaś z tą hakonehląmarpa pisze:Agatko- kostrzewa niebieska z pierwszej fotki jest kilkuletnia mam ją długo...a ostnicę kupiłam tego lata...
a hakonehloa ma 3 lata rośnie dość szybko i jest bezproblemowa ...
- marpa

Oczywiście Agatko - jak najbardziej polecam
zapomniałam dodać
;:54

- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Violetka śliczna w rzeczywistości u Ciebie może nawet ładniejsza niż na fotkach z kartonika.
A jak u niej ze zdrowotnością ?
Twój ogródek to stale bajka - jesieni za bardzo nie widać.
A jak u niej ze zdrowotnością ?
Twój ogródek to stale bajka - jesieni za bardzo nie widać.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- marpa

Grażynko - mam ja od lipca i nadal jest w doniczce ma 2 pędy ,lekką plamistość złapała więc na razie trudno ją oceniać , zobaczymy...
A w ogródku liście zaczynają lecieć ...i hosty niektóre też już przebarwiają liście na żółto niektóre równocześnie wypuszczają pąki kwiatowe
może to z suszy ? bo od kilku tygodni nie było u mnie deszczu...Dzięki za miłe słowa

może to z suszy ? bo od kilku tygodni nie było u mnie deszczu...Dzięki za miłe słowa
- AgaNet

Nie było deszczu ? U mnie aż za dużo
Podesłałabym trochę, gdyby było jak
U mnie hosty też już tracą zieleń
Podesłałabym trochę, gdyby było jak
U mnie hosty też już tracą zieleń
- marpa

Mój CD...
Agatko - deszcze omijają nasz region i nie było od kilku tygodni ...susza...i ciepło...
przyjemnie ...ale roślinki trzeba wspomagać dobrze ,że dostęp do wody mam nieograniczony...tylko pracy więcej przy podlewaniu w/g prognozy we wtorek ma być u mnie deszczowy dzień...
Miłego dnia
troszkę zapachu posyłam wszystkim odwiedzającym mnie

u sąsiadki wciąż kwitnie liliowiec

cdn...
Agatko - deszcze omijają nasz region i nie było od kilku tygodni ...susza...i ciepło...
troszkę zapachu posyłam wszystkim odwiedzającym mnie

u sąsiadki wciąż kwitnie liliowiec

cdn...
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Przybyłam z rewizytą i przyznaję szczerze że podoba mi się Twój piętrowy "buszyk"...Fajne kompozycje a ile pięknych i ciekawych roślinek zgromadziłaś...mmm fajniutko masz
Czy Twój sadziec ma taki kolor kwiatu jak na fotkach
Ja mam ale o kwiatach takich bladych...trudno powiedziec czy to róż czy fiolet.
Czy Twój sadziec ma taki kolor kwiatu jak na fotkach
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Maryniu u mnie też susza niesamowita.....trzeba podlewać, bo roślinki mdleją....schyłek lata jest bajeczny, cieplutki i pogodny.,.....aż nie chce się wchodzić do domu
Pierwsza fotka przepiękna....nie mogę się napatrzeć .....uwielbiam zbliżenia roślin, widać wtedy całe ich piękno nie dostrzegalne gołym okiem
Ależ u Ciebie przeróżnych trawek
i jeżówka śliczności 
Pierwsza fotka przepiękna....nie mogę się napatrzeć .....uwielbiam zbliżenia roślin, widać wtedy całe ich piękno nie dostrzegalne gołym okiem
Ależ u Ciebie przeróżnych trawek
- AgaNet

Echhh... pięknie, kwitnąco, kolorowo u CIebie
Lato ciągle 
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Witaj Maryniu! Oglądając zdjęcia Twego ogrodu od razu widać,że ma już swoje lata.Dorodne i rozrośnięte byliny a ja właśnie takie lubię bo pojedynczy badylek nie ma takiego uroku ...
Masz specyficzny klimat w swym ogrodzie i jak Ty to określasz " nie ma mowy o żadnym umundurowaniu" - mnie najczęściej odrzuca to co akurat jest na topie i wszyscy kupują ale dalie uprawiam od zawsze bez względu na to czy modne czy nie.
Kupiłam w ub tygodniu kilka ładnych sadzonek byliny "Sadziec purpurowy" - czy długo sie czeka na docelową wysokość i takie kwiaty jak widać u Ciebie?
Zaciekawiła mnie Aptenia o dwubarwnych liściach ( oczywiscie przechowujesz ja w domu) i ta skalnica kwitnąca na biało - może znasz odmianę ?
http://img87.imageshack.us/img87/2488/dscf5119o.jpg
Masz specyficzny klimat w swym ogrodzie i jak Ty to określasz " nie ma mowy o żadnym umundurowaniu" - mnie najczęściej odrzuca to co akurat jest na topie i wszyscy kupują ale dalie uprawiam od zawsze bez względu na to czy modne czy nie.
Kupiłam w ub tygodniu kilka ładnych sadzonek byliny "Sadziec purpurowy" - czy długo sie czeka na docelową wysokość i takie kwiaty jak widać u Ciebie?
Zaciekawiła mnie Aptenia o dwubarwnych liściach ( oczywiscie przechowujesz ja w domu) i ta skalnica kwitnąca na biało - może znasz odmianę ?
http://img87.imageshack.us/img87/2488/dscf5119o.jpg
- Sasanka18

- Od: 1 sty 2010, o 19:25
Witam imienniczko
sprawiedliwości nie ma u nas ciągle leje i zimno ,róże już tego nie wytrzymają a u Ciebie istny raj,
świecznica przepiękna a wysoka- to przystraja ogród od góry ,powiedz mi Maryś ,czy Twój Sadzieć jest wysoki, bo mój ma trochę inne kwiaty i jest bardzo wysoki i rozrasta się bardzo .Traw masz ogrom i chyba ogród jest wielki ,tak długo jesteś na forum ,że się nie doczytałam ,róż masz też dużo a jakie piękne ,ta blado różowa z pięknie poukładanymi płatkami -CUDOWNA pozwól,że będę częściej spacerowała w Twoim przepięknym ogrodzie -Maria
sprawiedliwości nie ma u nas ciągle leje i zimno ,róże już tego nie wytrzymają a u Ciebie istny raj,
świecznica przepiękna a wysoka- to przystraja ogród od góry ,powiedz mi Maryś ,czy Twój Sadzieć jest wysoki, bo mój ma trochę inne kwiaty i jest bardzo wysoki i rozrasta się bardzo .Traw masz ogrom i chyba ogród jest wielki ,tak długo jesteś na forum ,że się nie doczytałam ,róż masz też dużo a jakie piękne ,ta blado różowa z pięknie poukładanymi płatkami -CUDOWNA pozwól,że będę częściej spacerowała w Twoim przepięknym ogrodzie -Maria