Wiejska działeczka Marty
- Ave
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wiejska działeczka Marty
Tak, jesień robi sie taka lekko zimowa - przynajmniej w nocy. Na szczęście w dzień jeszcze można w ogródku cos zrobić... tylko trzeba mieć ogródek przydomowy, a nie działkowy , daleko od domu... jak mój 

- mmarta1982
- 500p
- Od: 26 sie 2011, o 21:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ja mam swój za oknem.Teraz po wyrwaniu zmarzniętych kwiatów trochę ponuro.W przyszłym roku muszę zainwestować w iglaki i zimo zielone,bo trochę mam ich za mało.Dziś po południu było całkiem przyjemnie.Z nudów pokruszyłam trochę zbutwiałych bali.Wyglądają trochę jak zrąbki,pewnie do zszarzeją .To nic po przekopaniu będzie dodatkowe użyżnienie.
- aagaaz
- 1000p
- Od: 7 maja 2011, o 10:58
Ja tez tak stwierdzam , że za mało mam iglaków
Nic mi nie zostało po wykopaniu kwiatków ...

- mmarta1982
- 500p
- Kontakt:
człowiek się na biega na podlewa,a moje kanny nie zdążyły zakwitnąć po za jedną.
W przyszłym roku posadzę tylko jedną kępę.

- mmarta1982
- 500p
- Kontakt:
Nie mam na to miejsca w domu.Kłącza do wiosny leżą u mamy w piwnicy.
-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj
Wiele wspólnych cech mają nasze ogrody;kamienie,korzenie ,a jak zobaczyłam te donice,to aż się uśmiechnęłam,bo też miałam je w planie...na planach się skończyło
Masz całkowitą rację,tyle donic człowiek nabywa z roślinami a ozdobne są takie drogie.I zgadzam się też,że bez zimozielonych ogród traci.Właśnie teraz ,gdy mróż "załatwi" kwiaty,zimozielone przyciągają wzrok i nie ma pustki.A do kann to i ja tracę serce przez to kwitnienie,a raczej jego brak
Masz duszę ogrodniczki ale i artystki 

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- mmarta1982
- 500p
- Kontakt:
Miriam,bardzo dziękuję za pochwały.
Szkoda że takie ciężkie bo bym mogła kilka dla ciebie wiosną zrobić.
Siedząc w domu patrzę przez kuchenne okno i już myślę co tu w przyszłym roku zmienić.na pewno widok za oknem muszę zmienić żeby i jesienią było na co popatrzeć przez okno.
Sami zobaczcie,szaro ,buro....

Sami zobaczcie,szaro ,buro....

Pewnie w Twojej okolicy nie trudno o niego , bo u mnie raczej nie spotakam na spacerze ...
musiałbym pojechać w odległe rejony ....Zazdraszczam Ci tej przestrzeni ... możesz poszaleć z zakupami
nowych roślinek i tylko sadzić .....
- mmarta1982
- 500p
- Kontakt:
witam cie Adamie.
To prawda kamieni to nie brakuje,wystarczy wyjść za bramę na pole sasiada.
Przeniosłam kilka drzewek owocowych za ogrodzenie,to były 3 letnie drzewka wiec myślę że sie przyjmą.Muszę tam posadzić jakieś zimozielone.

- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Witaj Marto ,fajne masz ogród i pomysłów dużo czekam na dalsze odsłony ,pozdrawiam i zapraszam do mnie 

Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Marto :
Bardzo mi się podoba twój pomysłowy ogród.Mam ogromną ochotę zrobić sobie takie donice,ale próbowałam ozdobić nie betonem,a klejem do płytek i nie dało rady,wszystko z donicy spada nie trzyma się.Możesz mi coś doradzić.Pozdrawiam Gosia 

- mmarta1982
- 500p
- Kontakt:
Witaj Gosiu.
Klej do płytek chyba nie jest najlepszym materiałem,ponieważ nie wytrzyma mrozów.jeśli chcesz ozdobić swoje plastikowe doniczki to weś stare bawełniane szmaty,trochę je zmocz w wodzie i mocno wyciśnij,potem włóż szmatę w zaprawę cementową [konsystencja ciasta naleśnikowego]I oblep doniczkę odwróconą do góry nogami .Jak już przeschnie trochę odwróć doniczkę i włóż wystające szmaty w środek.Teraz pozostaje czekać aż wyschnie,można pomalować srebrną farbą.
Szybszą metodą jest użycie 2 doniczek różnej wielkości owiniętych dokładnie folią.Przestrzeń między nimi wypełniasz betonem,po 12 godż wyciągasz tę mniejszą,a po kolejnych 12 donica gotowa.Forma mogą być nawet wiaderka.Powodzenia.Nie zrażaj się pierwszymi próbami ,mi też nie od razu wychodziły.
Roza333 już do ciebie pędzę.

Szybszą metodą jest użycie 2 doniczek różnej wielkości owiniętych dokładnie folią.Przestrzeń między nimi wypełniasz betonem,po 12 godż wyciągasz tę mniejszą,a po kolejnych 12 donica gotowa.Forma mogą być nawet wiaderka.Powodzenia.Nie zrażaj się pierwszymi próbami ,mi też nie od razu wychodziły.
Roza333 już do ciebie pędzę.

Witaj Marto
Masz bardzo oryginalne pomysły na swoją wiejską działaczkę.Bardzo mi się u Ciebie podoba.Jeśli pozwolisz,będę częściej do Ciebie zaglądać 

- mmarta1982
- 500p
- Kontakt:
Witam cię Romo serdecznie
i oczywiście zapraszam do odwiedzin.