Wiejska działeczka Marty

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejska działeczka Marty

Post »

Tak, jesień robi sie taka lekko zimowa - przynajmniej w nocy. Na szczęście w dzień jeszcze można w ogródku cos zrobić... tylko trzeba mieć ogródek przydomowy, a nie działkowy , daleko od domu... jak mój :?
Awatar użytkownika
mmarta1982
500p
500p
Od: 26 sie 2011, o 21:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ja mam swój za oknem.Teraz po wyrwaniu zmarzniętych kwiatów trochę ponuro.W przyszłym roku muszę zainwestować w iglaki i zimo zielone,bo trochę mam ich za mało.Dziś po południu było całkiem przyjemnie.Z nudów pokruszyłam trochę zbutwiałych bali.Wyglądają trochę jak zrąbki,pewnie do zszarzeją .To nic po przekopaniu będzie dodatkowe użyżnienie.
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Ja tez tak stwierdzam , że za mało mam iglaków :) Nic mi nie zostało po wykopaniu kwiatków ...
Awatar użytkownika
mmarta1982
500p
500p
Kontakt:

Post »

człowiek się na biega na podlewa,a moje kanny nie zdążyły zakwitnąć po za jedną. :( W przyszłym roku posadzę tylko jedną kępę.
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

albo je podpędź w domu :wink:
Awatar użytkownika
mmarta1982
500p
500p
Kontakt:

Post »

Nie mam na to miejsca w domu.Kłącza do wiosny leżą u mamy w piwnicy.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Witaj :wit Wiele wspólnych cech mają nasze ogrody;kamienie,korzenie ,a jak zobaczyłam te donice,to aż się uśmiechnęłam,bo też miałam je w planie...na planach się skończyło :cry: Masz całkowitą rację,tyle donic człowiek nabywa z roślinami a ozdobne są takie drogie.I zgadzam się też,że bez zimozielonych ogród traci.Właśnie teraz ,gdy mróż "załatwi" kwiaty,zimozielone przyciągają wzrok i nie ma pustki.A do kann to i ja tracę serce przez to kwitnienie,a raczej jego brak :( Masz duszę ogrodniczki ale i artystki ;:138
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
mmarta1982
500p
500p
Kontakt:

Post »

Miriam,bardzo dziękuję za pochwały. :heja Szkoda że takie ciężkie bo bym mogła kilka dla ciebie wiosną zrobić. :wink: Siedząc w domu patrzę przez kuchenne okno i już myślę co tu w przyszłym roku zmienić.na pewno widok za oknem muszę zmienić żeby i jesienią było na co popatrzeć przez okno.
Sami zobaczcie,szaro ,buro.... Obrazek
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Witaj Marto ! piękne rabatki stworzyłaś.... i widzę , że kamień króluje w twoim ogrodzie...
Pewnie w Twojej okolicy nie trudno o niego , bo u mnie raczej nie spotakam na spacerze ...
musiałbym pojechać w odległe rejony ....Zazdraszczam Ci tej przestrzeni ... możesz poszaleć z zakupami
nowych roślinek i tylko sadzić .....
Awatar użytkownika
mmarta1982
500p
500p
Kontakt:

Post »

witam cie Adamie. :wit To prawda kamieni to nie brakuje,wystarczy wyjść za bramę na pole sasiada. :lol: Przeniosłam kilka drzewek owocowych za ogrodzenie,to były 3 letnie drzewka wiec myślę że sie przyjmą.Muszę tam posadzić jakieś zimozielone.
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Witaj Marto ,fajne masz ogród i pomysłów dużo czekam na dalsze odsłony ,pozdrawiam i zapraszam do mnie :wit
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Marto : :wit Bardzo mi się podoba twój pomysłowy ogród.Mam ogromną ochotę zrobić sobie takie donice,ale próbowałam ozdobić nie betonem,a klejem do płytek i nie dało rady,wszystko z donicy spada nie trzyma się.Możesz mi coś doradzić.Pozdrawiam Gosia ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mmarta1982
500p
500p
Kontakt:

Post »

Witaj Gosiu. :wit Klej do płytek chyba nie jest najlepszym materiałem,ponieważ nie wytrzyma mrozów.jeśli chcesz ozdobić swoje plastikowe doniczki to weś stare bawełniane szmaty,trochę je zmocz w wodzie i mocno wyciśnij,potem włóż szmatę w zaprawę cementową [konsystencja ciasta naleśnikowego]I oblep doniczkę odwróconą do góry nogami .Jak już przeschnie trochę odwróć doniczkę i włóż wystające szmaty w środek.Teraz pozostaje czekać aż wyschnie,można pomalować srebrną farbą.
Szybszą metodą jest użycie 2 doniczek różnej wielkości owiniętych dokładnie folią.Przestrzeń między nimi wypełniasz betonem,po 12 godż wyciągasz tę mniejszą,a po kolejnych 12 donica gotowa.Forma mogą być nawet wiaderka.Powodzenia.Nie zrażaj się pierwszymi próbami ,mi też nie od razu wychodziły.
Roza333 już do ciebie pędzę. :wit
X_Ro-a

Post »

Witaj Marto :D Masz bardzo oryginalne pomysły na swoją wiejską działaczkę.Bardzo mi się u Ciebie podoba.Jeśli pozwolisz,będę częściej do Ciebie zaglądać ;:108
Awatar użytkownika
mmarta1982
500p
500p
Kontakt:

Post »

Witam cię Romo serdecznie :wit i oczywiście zapraszam do odwiedzin.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”