Nasze Ranczo

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 20:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze Ranczo

Post »

Witajcie w Nowym Roku 2013 i dużo zdrowia i obfitych plonów życzę :D .Malo pisalam za to duzo czytałam i oglądalam w tamtym roku na forum,ale obiecuję poprawę:) a dziś zalamana jestem,bo po wczorajszej pięknej słonecznej pogodzie myślalam że dzisiaj będzie podobnie i wybiorę się na Ranczo zobaczyc to i owo....a tu jak na złosc śnieg od rana sypie!!!!!!!a już mialam nadzieję,że zimy nie będzie...Czytam,ze niektórzy juz wysiewaja nasionka kwiatów(np.szałwii),warzyw(np.seler)..Co jeszcze wysiewacie o tej porze?Bo korci mnie już rozpocząc sezon ogrodniczy :D .Pozdrawiam!!! :wit
"Żyj z całych sił .. i uśmiechaj się do ludzi.."
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p

Post »

hej,hej :wit doradzcie coś.. :)
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Witaj Agato. :wit Widzę, że szybko zagospodarowałaś spory teren. ;:138
Nawet warzywa już były i winogrona się pną. Na razie masz jeszcze czas na odpoczynek.
Nie spiesz się z wysiewami, możesz zacząć pod koniec lutego.
A takie jak pomidorki może lepiej dopiero w marcu. :wit
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p

Post »

Dzięki Maryla,trochę pracy za mną ale sporo..sporo przede mną :) ale lubie to i moze kiedyś moja dzialeczka będzie chociaż troszkę tak ładnie zagospodarowana jak Twoja:).A co do siewów..to tak mnie juz korci.....coś bym posiala,doglądala i w ogóle :) .Wyczytalam na którymś wątku o kapuście najwcześniejszej..że też juz można wysiewac..może od tego zacznę.:)
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

A masz gdzie przetrzymać siewki?rozsady ?
Toż to zima jeszcze głęboka a rośliny szybko wzejdą i będą potrzebowały ciepła i światła.... :D :wit
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p

Post »

Oczywiście Karo myślalam o parapetach :) mam ich troche,więc porozstawialabym je...tylko co posiac? ;:218 pozdrawiam
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Poczekaj jeszcze troszkę :D pod koniec lutego, lub w marcu możesz zacząć siać.
A co chciałabyś mieć? Kwiaty? warzywa? :wit
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p

Post »

Witaj Marylko,bardziej na kwiatach mi zależy ale warzywa też sieję.Z tego co zorientowałam się tu od własnie doświadczonych jakże pomocnych Forumowiczów takich jak Ty że niektórzy juz zaczeli wysiewac na parapetach kwiaty:szałwię,kobee,lada dzień również heliotrop.A rutewke to sieją nawet wprost do gruntu....(oczywiście jak śnieg odsłoni kawałek ziemi :D ),bo musi przemarznąc w gruncie ze 3 tygodnie..To co napisałam to własnie na dniach myślałam spróbowac..bo tak mnie już kusi żeby coś posiac :) ,ale wiem,że za wcześnie to też nie dobrze,bo jednak roślinki potrzebują światła ;:3 .A z warzyw to myślałam zacząc od sałaty tej najwcześniejszej..Noi z zamiarem kupna moich nasionek wybrałam się w sobotę do sklepu ogrodniczego(jednego z większych)i ku mojemu zdziwieniu okazało się,że jeszcze nie ma nasionek :( Więc żeby sie jakoś pocieszyc...wyszłam ze sklepu ze storczykiem :D. No więc chyba trzeba jeszcze chwilkę poczekac.A Ty Marylko od czego zaczynasz pierwsze wysiewy?Pozdrawiam
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

W styczniu to chyba tylko kobea i pelargonia nadają się do wysiewu.
Lecz jeśli Cię rączki świerzbią to możesz coś innego wysiać, ale tylko odrobinkę bo pewnie z powodu braku światła rozsada się powyciąga.
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p

Post »

I tak zrobię Mariolu,wysieje kobeę i chyba chwilke poczekam :wink: ,ale chwilkę :) .Tak bym chciala aby mój ogród tonął w kwiatach :) tak mi sie marzy,bo oglądając Wasze Ogrody to az mi dech zapiera :D .A co do pelargonii,to nigdy nie próbowalam wysiewac..kupuję sadzonki,bo nasłuchałam się że rzadko wschodzą..ale je uwielbiam,bo zapelniają mój balkon i donniczki na dzialce,ale czy się udadzą?sialaś pelargonię może?jest jakaś szansa że się ich doczekam? :) Pozdrawiam gorąco,bo zima u mnie na całego za oknem :wit
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p
Od: 15 paź 2012, o 19:45

Post »

Zawędrowałam do Twego wątku :wit.
Pelargonie wysiewałam na początku lutego. Zawsze to trochę kasy w kieszeni na inne roślinki. U nas dzisiaj taka zimnica i wiatr, że chociaż też wcześniej myślałam o sianiu, chwilowo mi się odechciało. ;:185
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Jestem Agatko :wit
Kochana, ogródek masz już nie tylko zielony i kolorowy, ale jakie wspaniałe plony ;:oj Ja na moim piaseczku nigdy się takich nie dorobię ! ;:185 Prawdę powiedziawszy nawet nie próbuję :oops: Jak chcesz zawrzemy pakt wymienny : ja Tobie trawki i co tam jeszcze chcesz, a Ty mi kilka strączków groszku i marcheweczkę :;230
Agatko, jeżeli tylko masz dojście do obornika, to bierz kochana, bierz, ile tylko się da ! Wspaniale polepsza glebę i żaden suszony mu do pięt nie dorasta ! Już załatwiaj, żeby z wiosną przekopać - pamiętaj tylko, że nie wszystkie warzywka lubią taki świeży. Marchewka np. nie lubi. Trzymaj się ciepło, bo mrozy idą. Na szczęście wiosna tuż, tuż :D
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p

Post »

Witaj Maika wysieję chyba też na próbe pelargonie,bo rzeczywiście róznica w kosztach jest ogromna.ja zwykle kupuję ok 12-14 sadzonek,więc jakzebym zaoszczędzila..byłoby na inne roślinki :D Mario już Ci napisalam u Ciebie,ze groszki..marchewki i co tam jeszcze bedziesz chciala u mnie zawsze masz ;:108 ,a co do obornika ..to na jesien wzbogacaliśmy glebę..więc mam nadzieję,że dla Ciebie w tym roku gigantów groszku i marchewki sie doczekam ;:306 .Pozdrawiam
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Oj, bardzo się cieszę. Własna marchewka z własnym groszkiem ;:oj To prawdziwa rozpusta :D
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p

Post »

Kochana..własna marchewka i groszek..to jak kawior i szampan ;:1 .Ja chyba po te nasionka do Warszawy podjadę ;:71 bo u mnie ani słychu ani widu nasionek ;:110 .Jużbym chciala je tylko je kupic...żeby sie poczuc lepiej i miec świadomosc ,że niedługo je wysieję ;:113
Nasze Ranczo
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”