Kociaro - ja też na forum nie spotkałam się z tym storczykiem. Uwielbiam zielone kwiatuszki, rozmiar w tym przypadku nie mia dla mnie znaczenia...
Migrenqo- troszku się Spóźniłaś. Dzieliłam ją przed weekendem. Kawałeczek Dostała Gejzerka ;) W najbliższym czasie na pewno nie będę jej dzielić...ale może kiedyś...
Arlet3- hihi...fotki zrobione po to, by mieć "pamiątkę" z letnich wakacji orchidei.
Obecnie już myślę o tym, jak i gdzie poukładam roślinki po przyjeździe z działki...Muszę zrobić dokładny plan, bo przez lato, chyba mi się namnożyły doniczki z kwiatkami
Dudus- Hmm...Wiesz, ja pierwsze porównania z monetą, widziałam już kilka lat temu na ebayu...
To dobry sposób na zdjęcia porównawcze, bo wszyscy wiedzą, jaka jest wielkość danej monety. Innym porównaniem są zdjęcia z pudełkiem zapałek lub długopisem..
Kasialb- dziękuję.
AdaK- ja miałam podobne początki. Na pierwszy pędzik czekałam kilkanaście miesięcy... a teraz nie nadążam ze zdjęciami.
Wioleto-witaj u mnie ;)
Właśnie dlatego tęsknię za orchideami. Niby działka tylko 4km od mieszkania, ale...nie zawsze mogę na niej być. Już wkrótce roślinki wrócą na swój parapet. Mam nadzieję, że dzięki wakacjom na działce, nabrały sił, by przetrwać zimę
Marwes/Marku- masdevallia chasei troszku "podniosła" wąsy ku górze...czyżby to był koniec rozkwitu? Mnie się podoba jej kolorek i to, że kwiatuszek jest jakby z "plastiku" półprzezroczystego... Kwiatuszka ma troszku mniejszego od masd. Sheila mix.
Przecież ciągle piszę, że cischweinfia dasyandra jest mikruskiem. A jakże uroczym...
Pękający pączek na cambrii ...na pełen rozkwit poczekamy pewnie do weekendu, albo dłużej: