Witajcie, na działce cieplutko, pstryknęłam dziś kilka zdjęć moim rododendronom, wyglądają nieźle nawet, mam nadzieję, że w tym roku pięknie obsypią się kwieciem:
Tak myślę, że kwitnienie rodków w tym roku powinno być ok. w zeszłym roku nie kwitła mi piekna odmiana cassata, zobaczymy jak w tym roku, będę musiała pożegnać się z odmianą o kwiatach żółtych, niestety mimo starań, okrywania zawsze mi zmarznie a te odmiany które zostaną mam już sprawdzone. W miarę rozwoju pąków będę zamieszczać fotki, tak więc zapraszam częściej, azalie też powinny wybuchnąć kwieciem, chyba , że majowi zimni ogrodnicy zrobią swoje:)
Alu kolekcja rododendronów przepiękna Ale wcześniej przejrzałam cały Twój ogród, masz tam jak w bajce, tak pięknie przycięte iglaki i te liliowce powalają z nóg chyba masz wszystkie odmiany
amalia- dziękuję za miłe słowa:) iglaczkami zajmuje się mój mąż, jeśli chodzi o liliowce to mam kilkanaście odmian, na razie:) kolekcja powoli się powiększa szczególnie na wiosnę i jesień. Planuję nowe zmiany w ogrodzie a to wiąże się niestety głównie z kosztami, bo chęci mamy z mężem duże(szczególnie jak widzimy piekne ogrody tu na forum) Ale z sezonu na sezon ogród się zmienia mam nadzieję, ze na lepsze.
Witaj Alu. przepiękne liliowce , lilie naprawdę brak słow , również jestem na nie chora , ale moje są mniesze kępki liliowców nie mogę się doczekać kiedy będą takie jak Twoje czym je nawozisz że tak pięknie kwitną
pozdrawiam Teresa
Dziękuję inka:) na pewno doczekasz się też pieknych liliowców z których będziesz dumna. Jeśli chodzi o liliowce to podsypuję je na wiosnę albo azofoską albo osmocote