Chcę jeszcze wrzucić zdjęcia z czasów jak mój niebieski storczyk był jeszcze niebieski. Warżki kwiatów powoli wybarwiające się na biało:

a to chyba jedno z moich ulubionych zdjęć, gdzie na jednym kwiatku jeszcze są błękitne pozostałości farby, a drugi obok rozwinął się już całkowicie biały:

i aktualne zdjęcia

Storczyk ten, tak jak pisałam, został kupiony w grudniu, po zrzuceniu pączków po jakimś czasie zakwitł na przedłużonych pędach, a gdy kwiatki opadły, wypuścił się z jednego z oczek na starym pędzie, więc można powiedzieć że prawie cały czas kwitnie od zimy

Też zrobiłam taką ''reanimację'' i choć czekałam prawie pół roku na odzew, to jak storczyk zaczął, tak już nie przestaje wypuszczać nowych korzeni, a obecnie stara się zakwitnąć
 Też zrobiłam taką ''reanimację'' i choć czekałam prawie pół roku na odzew, to jak storczyk zaczął, tak już nie przestaje wypuszczać nowych korzeni, a obecnie stara się zakwitnąć  

Bardzo zaciekawiły mnie niektóre tematy w twoim wątku, a zwłaszcza to o ciepłej wodzie i łazienkowych parówkach
 Bardzo zaciekawiły mnie niektóre tematy w twoim wątku, a zwłaszcza to o ciepłej wodzie i łazienkowych parówkach   Storczykowa sauna też fajna rzecz, ale niestety w moim przypadku odpada bo mam za mało miejsca
  Storczykowa sauna też fajna rzecz, ale niestety w moim przypadku odpada bo mam za mało miejsca   Gratuluję sukcesów w reanimacji falka
 Gratuluję sukcesów w reanimacji falka  

Bardzo ładnie odżyło to Twoje dendrobium ,też jestem  ciekawa jakie będzie miało kwiaty, ja mam jedno ciemnofioletowe, a drugie białe z różowym środkiem, które właśnie wypuściło pędzik kwiatowy
  Bardzo ładnie odżyło to Twoje dendrobium ,też jestem  ciekawa jakie będzie miało kwiaty, ja mam jedno ciemnofioletowe, a drugie białe z różowym środkiem, które właśnie wypuściło pędzik kwiatowy