Gajeczko droga, nie ma problemu. Pomyślimy.
Stasieńko, wiesz, że lubię te pogaduszki z Tobą?

Śledzę Twoje wąteczki i wiem, że ciężko Ci samej pchać tę rzeczywistość do przodu

, ale każdy, nawet najmniejszy, sukces urasta do rangi olbrzymiego, gdy się go osiągnie po wielkich trudach

.
To prawda, staram się nie pędzić z ogrodem; w dużym stopniu to zasługa mojego męża, który jest powściągliwy i hamuje moje zapędy do kupowania wszystkiego, co sklep ogrodniczy zawiera

Muszę przyznać, że ta dewiza się sprawdza, ale i mnie udało się już kupić kilka roślin, o których pielęgnacji nie miałam pojęcia, i wkrótce poszły na kompost...

Jak i Ty, nastawiam się na konkretne rośliny - moje ostatnie zakupy robiłam z kartką w ręku.
Dewiza na ogóraski - seksowne rajstopy

Jak się moje nie słuchają

, przywiązuję je za szyję do bambusowego kijka rajstopami i się cieszą. Raz przywiązane, oplatają wąsiska wokół kijka same... No i wydaje mi się, że kijki lepiej się sprawdzają niż sznurki, bo są grubsze i ogórkowi łatwiej się piąć.
Moniko, fajnie, że wpadłaś

. Ten dąb musieliśmy pokochać, choć na początku nie było łatwo, bo poza urodą stanowi mieszkanie dla zwierząt, które przychodzą do ogrodu i niszczą warzywa i kwiaty...
Agatko, nareszcie. Już myślałam, że wojażujesz gdzieś po świecie

Wpadaj, wpadaj

Inspiracji nigdy mało.